Dinti albi si dantura sanatoasa. Cum sa le obtii?

Zambetul este prima interactiune voluntara sau involuntara pe care o avem cu un necunoscut pana sa il cunoastem. Zambetul deschide usi, conversatii, oportunitati, dar la fel de bine cum le deschide, o dantura nesanatoasa poate inchide nu doar usa dar si geamul catre o noua oportunitate. Zambetul face parte din prima impresie pe care cineva o creaza despre noi si, nu este loc pentru o a doua  prima impresie, asadar trebuie sa facem tot ce ne sta in putinta ca prima sa fie cea corecta, cea care “vorbeste” pentru noi pentru a ne traduce corect caracterul, calitatile si competentele. Cu totii ne dorim si consideram ca o dantura sanatoasa cu dinti mai albi ne va ajuta in primul rand pe plan personal: incredere in fortele proprii, respect de sine, ingrijire mai atenta a danturii, reevaluarea obiceiurilor alimentare si abia apoi pe plan profesional si social: obtinerea interviurilor, a unui loc de munca mai bun, etc. Daca si tu iti doresti dinti mai albi si o dantura mai sanatoasa sa stii ca solutiile constau in primul rand intr-o evaluare a sanatatii orale initiale pentru ca, nu e de-ajuns sa iti doresti tu ci trebuie sa indeplinesti cateva conditii. Incepe cu un consult si accepta recomandarile medicului.dinti albi

Daca ti-a fost recomandata albirea dintilor inseamna ca esti un candidat care ar beneficia de efectele maxime ale acestei proceduri si ar trebui sa stii avantajele si dezavantajele ei. Albirea dentara este una dintre acele proceduri in primul rand nedureroasa (doar de asta ne este tuturor frica de stomatologi si ne ducem mereu cu gandul la freza) fiind cea mai eficienta si profunda modalitate de a avea dinti mai albi. Procesul consta in aplicarea gelului de peroxid de hidrogen pe dinti si proiectarea unei lumini speciale timp de o ora, asadar va fi doar un disconfort nu acea durere de dinti pe care o asociem mereu cu cabinetele dentare. Dupa procedura, dintii vor fi cu cateva nuante mai albi si iti vei putea incepe aventura in recapatarea increderii pierdute pe masura ce dintii tai deveneau tot mai galbeni. Indiferent ca nuanta dintilor tai este cauzata de o igiena insuficienta, din cauza alimentatiei sau este nuanta naturala, solutia consta in albirea profesionala a lor.dinti albi

Nu te gandi ca daca ai dinti albi dupa aceasta procedura nedureroasa, te opresti in primul restaurant si bei o cafea, la cina sarbatoresti cu un pahar de vin rosu sau iti faci stoc de bauturi acidulate. De noii tai dinti albi trebuie sa ai grija cel putin 2 saptamani, perioada cand vei simti mai acut temperatura alimentelor, senzatie ce dispare in timp ce dintele isi recapata din hidratarea pierduta in procesul de albire. Dupa acele 2 saptamani ar fi bine sa iti reevaluezi obiceiurile alimentare si anumite dependente daca vrei sa te bucuri de ei pe o perioada mai indelungata.

Daca in schimb, medicul te-a recomandat ca fiind un candidat ideal pentru un implant dentar, datorita starii tale de sanatate si a densitatii osului in care urmeaza a fi infiltrat un implant, probabil ca te gandesti ca unul bun te costa mult, e o procedura dureroasa si nu stii sigur daca e pentru tine. Ai fi chiar dispus sa afirmi ca poti trai fara dinti, adica fara cei care iti sunt lipsa in gura, dar nu faci decat sa iti pui si mai mult in pericol santatatea. Ai nevoie de toti dintii pentru a fi sanatos, nu doar ca sa ai cu ce te lauda pe dupa buze atunci cand scapi cate un zambet.dinti albi

In primul rand, chiar daca este o procedura oarecum dureroasa, asociata cu extractia unei masele, rezultatul este unul de exceptie, mai natural decat orice puncte, coronita sau placa. Vorbim de crearea unei radacini artificiale, din titan, care consta in implantul propriu-zis si de aplicarea unei coroane protetice deasupra lui, partea vizibila, estetica a dintelui final, obtinand astfel un dinte cu totul artificial dar care se comporta la fel de natural ca ceilalti: se simte la fel, nu poate face in timp carii, cu care poti musca cu incredere dintr-un mar fara sa te uiti daca nu au ramas plombele inauntru, iar daca alegi un material de calitate, acesta nu se va decolora si te poate tine o viata.

Ingrijirea inainte si dupa operatie consta intr-o buna igiena orala folosirea unei ape de gura cu clorhexidina iar daca este necesar se poate opta si pentru detartraj, albire si airflow pentru asigurare unui camp operator cat mai steril si pentru a diminua aparitia infectiilor post operatorii. Apa de gura se poate folosi si dupa, impreuna cu antiinflamatoare sau, daca se considera necesar si antibiotice. Costul unui implant este putin mai mare dar, majoritatea cabinetelor vin in intampinarea clientilor cu posibilitatea platii in rate, cu cardul, asadar nu mai ai niciun impediment sa nu alegi cel mai bun material si cel mai bun medic pentru a-ti atinge adevaratul potential.

Tu esti singura ta piedica in calea unui zambet mai frumos, a unor dinti albi si a unei danturi sanatoase. Ce zici, azi o depasesti?
O zi placuta!

XOXO

30 comments

  1. Aluculesei Brindusa says:

    Foarte fruoms povestit,intr-adevar zambetul este cartea noastra de vizita la o prima vedere,e pacat sa nu o avem cu noi mereu!

  2. Mihaela Curea says:

    Cu toată frica de durere si dentist, mi-am pus aparat dentar. Stomatologul era prietenul meu lunar 😀 Acum ma bucur că mi-am invins teama, am zambetul pe care mi l-am dorit de mic copil. Urmeaza o albire a dintilor si sunt pregatita de sarbatori.

    • paola says:

      Ce super!Cred ca un aparat ar fi facut minuni si la mine daca mi-l punea de mic copil dar acum nu prea am ce face.

  3. ghelbere elena says:

    Cand eram mai tanara nu prea am acordat o atentie deosebita danturii, dar la aparitia primei carii m-am invatat minte si in plus pe baiatul meu l-am invatat sa foloseasca periuta de dinti de mic.

    • paola says:

      Fiica-mea se spala inca prea des pe dinti 😉 ..de vreo 7 ori ca ii place periuta si pasta rosie de dinti si a fost deja si la stomatolog la control 🙂

    • paola says:

      Sotul meu a facut unul si am ramas uimita cat de mica este diferenta fata de ceilalti dinti naturali, chiar nici nu iti dai seama.

  4. Diana Ion says:

    Dantura va fi intotdeauna extrem de importanta, daca nu ai o dantura sanatoasa si frumoasa nu vei putea sa zambesti…Deci este necesar cel putin o vizita anuala la medicul stomatolog!

    • paola says:

      Rasul este vital, la fel ca si dantura sanatoasa chiar daca nu foarte alba, important e sa fie complet si sa avem o igiena dentara corespunzatoare.

  5. Mihaela says:

    Chiar azi vorbeam cu mama despre implantul dentar cu surub si am ajuns la concluzia ca desi costurile sunt mai mari, merita!

  6. Lamiita Petre says:

    Am avut placerea sa aflu si eu sa scriu despre acest domn doctor. Am ramas placut surprinsa de recezntiile pozitive din partea pacientilor si, cu siguranta daca as locui in Bucuresti, as merge cu toata increderea.

    • paola says:

      La un moment dat in viata poate tot ve face o carie, nu ma face sa te invidiez pentru dantura perfecta 😀

    • paola says:

      Cred ca toti ne dorim dar de multe ori costa prea mult sau suntem speriati de cabinetele stomatologice dar acum nu mai e ca pe vremur, poti face plata in rate si durerea e minima.

    • paola says:

      Dantura si chipul este cartea noastra de vizita inainte ca omul sa ne cunoasca de-a binelea 🙂

  7. Rokolla says:

    N-am nici un implant deocamdata, dar daca va fi nevoie, cu siguranta as apela pentru ca tine si de estetica fetei sa nu stai fara dinti in gura. Te schiba complet si te face sa arati dubios

  8. Bratu Gabriela says:

    ma tot gandeam la o albire, dar stiu ca e o procedura ce afecteaza smaltul. totusi, un detartraj mi s-a recomandat si ultima data cand am fost la stomatolog, asa ca trebuie sa ma duc sa-l fac cat de curand

    • paola says:

      Nu neaparat a afecteaza smaltul doar ca e simte o sensibilitate din cauza deshidratarii dintelui, aceasta dispare pe masura ce el se rehidrateaza 🙂 NU cred ca ai motive sa te ingrijorezi 😉

Leave a Reply