Cum sa scapi de facut curatenie?

Mai tii minte cum e inainte de sarbatori? Cum ti-ai dori ca ziua sa aiba mai mult de 24 de ore ca sa poti sa te imparti intre toate treburile casnice si administrativ-gospodaresti pe care le presupune intampinarea principalelor sarbatori? Iti mai aduci aminte saptamana aia de dinainte de Craciun sau Paste cand vrei ca totul sa fie luna, bucatele sa fie pregatite si intre timp sa dai si randament ca sotie, mama si colega timp de mai bine de 10 ore pe zi.curatenie

Curatenia este un aspect care ocupa mult timp in programul oricarei gospodine dar, parca, vazand cum toata lumea din jur se agita ca intr-un musuroi pentru Marea Curatenie Generala de iarna, parca nu poti sta degeaba. Si incerci, timp de cateva zile, cateva ore sa le dedici sa le inchini unei curatenii mai profunde decat de obicei insa parca munca ta e in zadar mai ales daca ai un copil care da un nou sens expresiei  “munca in zadar”. Daca te-ar ajuta cineva, dar cine? Fiecare face curat la el acasa, in plus, nici nu iti place sa aduci straini in propria casa si asa te intorci de unde ai plecat: singura, in fata unei enorme cantitati de munca.

Cam asa era calvarul meu inainte sa imi dau seama ca o gospodarie functioneaza chiar daca iti delegi anumite sarcini si nu te incapatanezi sa le duci singura la capat. Exista o varianta in care tu sa iti pastrezi unghiile si nervii in stare buna si sa te bucuri de sarbatori asa cum se cuvine: cu caldura, empatie, rasete, intimitate, relaxare. Exista firme de curatenii, firme de catering si multe alte servicii pe care le poti folosi in avantajul tau pentru ca in ziua cu pricina sa ai energia suficienta pentru a fi o gazda buna.curatenie

Eu am ales anul asta sa deleg sarcina curateniei generale unei firme specializate, sa nu ma intind cu ea zile in sir si sa ma concentrez pe lucrurile importante din viata mea. Asadar, vazand ce treaba buna au facut dupa dezastrul lasat de fiica-mea: guma si plastilina pe covor, parchet desenat, covoare colorate cu tempera, mobila zgariata si patata cu tot felul de lichide si canapeaua continand cafeaua mea, am decis sa inchei un abonament lunar cu ei pentru curatenia la domiciliu. Solutiile profesionale folosite, ustensilele, monodiscul de slefuit si aspiratorul cu extractie injectie au lasta o curatenie imaculata iar toate lucrurile din casa parca erau innoite. Iar aerul…sa nu vorbim de mirosul placut, a curat care a persistat cateva zile!!

Situatia a facut ca odata ce am scapat de curatenia de acasa sa se intrezareasca “oportunitatea” de a face si la birou pentru ca doamna care presta servicii de curatenie la birou nu a mai putut sa vina din motive de sanatate. Asadar, o idee stralucita a unei colege a fost sa ne apucam noi sa facem. Am considerat ca salariul mi-l merit pe munca calificata pe care o prestez nu pe servicii de curatenie, asadar le-am sugerat sa apeleze la o firma de curatenie birouri, aceeasi firma de care eram multumita eu. Garantia prestarii unei munci de calitate, factura pe societate si personal calificat, cu asta a iesit in fata firma de curatenie si l-a convins pe seful ca este in interesul amandurora sa faca din toata activitatea de curatenie, una pe termen lung. In plus,scapam de achizitia si depozitarea solutiilor de curatenie si a ustensilelor necesare activitatii de curatenie spatii comerciale.curatenie

La anul, sper eu, sa ne mutam la casa la care muncim de ceva vreme si ma asteapta o noua etapa de curatenie, cea de curatenie dupa constructor, insa sunt pe atat de relaxata pe cat de sigura ca voi depasi acest obstacol tot cu ajutorul firmei de curatenie deoarece atentia mea va fi concentrata pe mutat, aranjarea lucrurilor si achizitionarea mobilei, a electrocasnicelor, etc. Pretul este putin mai ridicat decat in cadrul abonamentului de 2lei/mp dar ma scapa de multe batai de cap, timp pierdut, unghii tocite si solutiii ineficiente de indepartat murdaria.

Am observat ca, de cativa ani, tot mai multe societati apeleaza la varianta de curatenie industriala folosind firmele de curatenie in detrimentul unor angajati platiti sa faca curatenie. Probabil ca si-au dat seama ca reusita unei afaceri si calitatea cea mai de baza a unui manager este sa isi externalizeze diferite sectiuni din activitate catre personal calificat, implicit catre societati private de contabilitate, curatenie sau resurse umane.

Trendul, atat pentru spatii comerciale, birouri cat si curatenia de la domiciliu este externalizarea catre o firma de curatenie. Tu ce parere ai de acest trend?

O zi fara stres!

XOXO

One comment

  1. ghelbere elena says:

    La servici si pe casa scarilor curatenia avem contract cu o firma, dar acasa prefer sa fac eu curatenie.

Lasă un răspuns