Promovarea unui business în mediul online nu presupune doar alocarea unui buget pentru reclame, ci necesită eforturi mult mai mari decât atât. În prezent, datorită evoluției incredibile a tehnologiei și schimbărilor semnificative ale comportamentului utilizatorilor de internet, site-urile trebuie să ducă o luptă mai grea pentru a ajunge în mijlocul publicului pe care îl are drept țintă și, mai mult decât atât, să reușească să-și convingă potențialii clienți să cumpere.
Așadar, pentru a avea o afacere profitabilă în online, ai nevoie, în primul rând, de vizibilitate, iar mai apoi de capacitatea de a ține pasul cu toate nevoile și cerințele utilizatorilor, respectându-le întocmai.
În ambele situații, secretul constă în optimizarea SEO.
Ce avantaje poate avea SEO pentru businessul tău?
Este lesne de înțeles de ce vizibilitatea este importantă pentru orice afacere din mediul online, dar pentru a obține acest beneficiu major trebuie să îi asiguri site-ului tău o promovare organică, adică naturală, iar aceasta se numără printre marile avantaje concrete oferite de optimizarea SEO.
În plus, derularea unei campanii SEO îți asigură o identificare cât mai precisă a publicului țintă și situarea businessului tău în mijlocul acestuia, ceea ce înseamnă, implicit, atragerea unui număr mai mare de clienți, obținerea de profit și, în mod automat, dezvoltarea afacerii.
Altfel spus, SEO este cel mai avantajos instrument de promovare pe termen lung, iar asta pentru că nu-și încetează efectele imediat ce închei campania, ci continuă să-ți aducă rezultate și să-ți ofere avantaje.
Ce presupune o campanie SEO de succes
Probabil că ai auzit deja de algoritmii Google și de cei peste 200 de factori de care aceștia țin cont atunci când poziționează un site în pagina cu rezultate. Ei bine, fiind atât de multe criterii pe care motorul de căutare le ia în calcul, cu siguranță optimizarea SEO nu este chiar cel mai simplu lucru de făcut.
Și pentru că, pe lângă faptul că e un proces complicat, mai există și riscul ca orice greșeală să atragă penalizarea site-ului, recomandat ar fi să apelezi la servicii SEO profesionale.
Există numeroase firme SEO care oferă astfel de servicii, dar, înainte de a alege una dintre ele, ar fi indicat să te documentezi câtuși de puțin cu privire la ce anume asigură prin campaniile de optimizare pe care le derulează.
De aceea, am luat legătura cu cei de la AdMarks, una dintre cele mai apreciate agenții SEO din București, pentru a înțelege mai bine ce anume presupune o astfel de campanie pentru site-ul unui business online, indiferent de domeniul de activitate în care acesta activează.
Așadar, iată cei mai importanți pași tehnici ai unei campanii SEO:
1. KEYWORD RESEARCH – presupune identificarea modului în care utilizatorii ce fac parte din publicul țintă al businessului caută produsele sau serviciile pe care acesta le oferă.
2. ANALIZA PROFILULUI DE BACKLINK-URI – presupune analizarea acțiunilor făcute până în prezent, din punct de vedere SEO, asupra site-ului, pentru a nu exista repercusiuni pe viitor.
3. AUDIT TRAFICULUI ORGANIC – presupune verificarea site-ului cu scopul de a identifica eventuale probleme și a le rezolva încă de la bun început.
4. AUDIT DE CONȚINUT – presupune optimizarea conținutului de pe site, astfel încât acesta să fie în concordanță cu modul în care utilizatorii caută informația pe internet.
5. AUDIT MOBILE SEO – presupune optimizarea site-ului astfel încât să poată fi găsit, de către potențialii clienți, indiferent de device-ul pe care aceștia îl folosesc.
6. AUDIT CTR (CLICK THROUGH RATE) – nu este suficient doar să ajungi pe primul loc în Google, dacă utilizatorii nu dau click pe site-ul businessului tău.
7. AUDIT LOCAL SEO – presupune asigurarea vizibilității locației businessului în Google Maps.
8. AUDIT GOOGLE ANALYTICS ȘI GOOGLE SEARCH CONSOLE – presupune monitorizarea corectă a traficului și a vânzărilor.
Mda, bune sfaturi, insa dureaza ceva pana realizezi un SEO de calitate.
Da, astazi SEO conteaza enorm, cu atata continut care apare la fiecare secunda.
E complicat pentru cine nu se pricepe putin….trebuie sa apeleze la specialisti.
tre sa recunosc ca habar nu am, in schimb ai dreptate, reputatia online chiar conteaza mult!
Seo mi se pare un subiect amplu si destul de complicat. Deseori e mai bine sa apelam la profesionisti daca nu ne pricepem.
Cred ca mor si nu mai apuc sa invat despre SEO , mie trebuie sa imi arate cineva cu degetul 😀 Cand nu ai macar cateva notiuni de baza…. e greu. Nici nu mai am rabdare, cand vad ca nu pricep ceva, ma enervez si renunt. Mi-am consumat rabdarea in tinerete. Ieri citeam pe un site si incercam sa prricep ce este link building. Omul explica, dar eu tot n-am priceput.
Salvez acest articol și îl voi reciti, mi-am promis ca voi invata mai multe despre SEO.
Ar trebui sa invat si eu mai multe despre SEO. Dar cam greu la varsta mea
SEO inseamna mult mai mult, dar si acesti 8 pasi sunt importanti, bine, conteaza si ordinea lor, dar asta e alta poveste. Fac SEO de ani buni si daca totul ar sta in cativa pasi, toata lumea ar fi pe primul loc in Google.
Atat sucesc zilnic la parametrii SEO incat cred ca as putea sa-mi deschid o firma pe aceasta tema.
Limbajul asta este putin peste capacitatile mele de a intelege. Am aflat si eu cateva informatii doar ca nu stiu foarte multe. In articolul tau am gasit multe lucruri noi