Cand eram studenta, am impartit un apartament cu doua camera cu un baiat, un amic, mai mult ca un frate, avand in vedere ca am crescut impreuna de la 2 ani si am facut schimb de experiente despre cum e sa fii in pelinci. Apoi la scoala tot in aceeasi cladire am fost si mi s-a parut normal ca la facultate sa nu iesim din tipar. Un tip ok, sufletist, muncitor, ce impaca serviciul destul de bine cu orele de cursuri iar atunci cand dorea sa se relaxeze, juca mereu jocuri pe calculator, mai ales unul in mod perseverent: Counter Strike.
Poate ca, jocul in sine e captivant, nu am de unde sa stiu, nu m-a atras niciodata, dar zgomotele le simt si acum pana in creier. Imagineaza-ti cum e sa te trezesti la 07.00m in plin conflict militar. Ca doar mai bun decat cafeaua e o sesiune de 30 de minute de Counter inainte de a pleca la cursuri?! Si acum imi aduc aminte de “Go! Go! Terrorists attack!” sau de “Aleluia” cand ii exploda unuia vreo grenada in fata. Desigur, versiunile modificate al jocului original erau mereu in voga printre studenti si am ajuns sa le cunosc pe toate.
Au trecut cateva luni cand am constatat ca mi-a ajuns si, i-am oferit cadou o pereche de casti mari, astfel incat timpanul lui sa auda zgomotele la cati decibeli vrea el. Nu am rezolvat mare lucru pentru ca, in linistea noptii auzeam zgomotele din casti, din camera cealalta! Nici nu vreau sa ma gandesc la cat era volumul! Am inceput intre timp sa coc un plan cautand pe internet variante ale acestui joc are sa implice si ceva miscare, un fel de Counter Strike offline, in lume reala si am dat peste Airsoft.
Spre mirarea mea, Airsoft-ul este considerat a fi un sport tehnico-aplicativ inca din 2010, atunci cand, s-a format si un cadru legal de practicare a lui si s-au schitat primele notiuni de siguranta si desfasurare. E mai mult decat paintball, care s-a dezvoltat, cel putin in State, mai mult in zona entertainment si este dedicat celor care isi doresc sa imite foarte fidel anumite operatiuni militare folosind replici ale armelor pe baza de gaz, electrice sau manuale.
Airsoftul a luat “nastere” in Japonia acum cativa zeci de ani tocmai pentru a veni in intampinarea colectionarilor de arme, replicile fiind mai ieftine decat cele adevarate. Intre timp a prins foarte bine si la personalul militar sau din politie care doreau sa se relaxeze sau sa se antreneze. Airsoftul este insa mai mult decat atat, el este destinat tuturor celor care isi doresc sa practice un sport tactic, tehnic, care nu solicita doar fizic ci si psihic.
Airsoftul are mai multe modalitati de a fi jucat, in principiu sunt doua sau mai multe echipe care isi stabilesc un scop: capturarea steagului inamic, dezamorsarea unei bombe, operatiuni de eliminare reciproca sau de reconstituire a unor operatiuni sau evenimente. Totul este foarte real pana cand esti eliminat de o bila de plastic si trebuie sa iesi din joc prin anuntarea ei si ridicarea armei in sus.
Pentru a practica acest sport iti trebuie, pentru propria protectie, ochelari, echipament, bocanci si alte lucruri pe care le poti gasi pe Airsoft6.ro. Totodata o cultura de fairplay care este acceptata de toti participantii, fara “a uita” ca esti ochit, ba chiar anuntarea ei chiar daca tragatorul nu si-a dat seama ca te-a nimerit, norme de conduita adecvata, folosirea cu simtul raspunderii a echipamentelor si armelor, incredere reciproca si o relatie de colaborare cu cei din echipa, constituie, in linii mari, Decalogul Airsoft-ului.
Cu fiecare cuvant pe care il citeam, eram tot mai convinsa ca acesta este jocul Counter Strike pe care colegul si l-ar dori de ziua lui si, datorita caruia, voi putea sa imi castig cateva ore saptamanale de odihna, atat in timpul jocului cat si dupa el, cand odihna este bine primita dupa un asemenea efort fizic psihic. Totodata, este un bun leac impotriva sedentarismului, pe care orice joc video il implica, antreneaza mintea si musculatura, spiritul de echipa si, poti lega prietenii cu cei cu care il practici.
Pentru a practica, la nivel de incepator, airsoft, nu trebuie decat sa te inscrii intr-o grupare din zona ta, ei te vor pune in tema cu toate detaliile jocului si apoi sa iti inchiriezi un costum. Probabil ca, ulterior vei investi mai mult in costume, consumabile si tot felul de arme, poate chiar iti vei lua propriul tau pistol airsoft, insa pentru inceput trebuie sa vezi daca iti place.
Totodata, jocurile de echipa sunt o buna varianta pentru team building iar marile companii, mai ales cele de IT au abonamente lunare pentru angajatii lor pentru a-i ajuta sa combata sedentarismul implicat de fisa postului.
Voi ce parere aveti de Airsoft? V-ati implica intr-un scenariu militar ce imita un conflict?
Azi va provoc sa va dedicati cateva ore unei activitati offline, poate chiar o bulgareala 🙂
XOXO
Ce experienta faina si un joc plin de energie! Super articol.
Da, airsoft-ul mi se pare o activitate super interesanta si antrenanta.
Eu iubesc airsoftul. Sunt un tomboy care s-a jucat de-a razboiul cu baietii prin padure dar si in spatii inchise, desi recunosc ca bilutele dor oricat de echipat ai fi.
Mie mi-a plăcut mult paintball-ul, așa că sigur mi-ar plăcea și airsoft-ul.
Am fost o singura data la airsoft si mi-a placut dar baietii tind sa devina prea competitivi uneori si uita ca noi fetele nu suntem la fel de rapide ca ei si daca nu suntem atente ne cam luam bataie :))
Oh, Counter Strike! Mi-am amintit instant de liceu! Si eu am jucat airsoft cu niste prieteni si a fost o experienta super distractiva! Chiar merita 🙂
O sa i-l recomand si Jasminei ! Ea este cea care prefera astfel de jocuri!
Mie mi-ar place la maxim, am facut armata, am tras la tinta si am luat numai FB, deci m-as potrivi in peisaj.
Super interesant!
Sport de gașcă! 😀
Mie chiar mi-ar placea sa il încerc. Cred ca m-as distra de minune.
Iti spun sincer ca eu nu cred ca m-as descurca. Nu-i genul meu de relaxare. Nu acelasi lucru pot sa-l spun si despre sotul meu care ar fi pasionat de o astfel de activitate