Care sunt cele mai bune coroane dentare din zirconiu și cât costă?

Coroana dentară este una dintre cele mai populare soluții stomatologice, făcând parte din categoria lucrărilor protetice și având atribuția de a îmbrăca un dinte sau un implant.

Astfel, coroana dentară are atât rol estetic – redând un aspect plăcut zâmbetului prin mascarea dintelui cu probleme sau prin înlocuirea lui, în cazul implantului, cât și un rol funcțional – redând pacientului toate funcționalitățile danturii: masticație, dicție, fizionomie cu trăsături naturale etc.coroane dentare din zirconiu

Mai mult decât atât, unul dintre lucrurile pe care majoritatea oamenilor nu le știu este faptul că, pe lângă rolul estetic și funcțional, coroana dentară are și un rol conservator, protejând pe o perioadă lungă de timp dintele natural pe care îl îmbracă.

Situații în care este recomandat să apelăm la coroana dentară

Cei mai mulți dintre pacienții cărora li se recomandă coroana dentară se confruntă cu o carie mult prea extinsă pentru aplicarea unei plombe, astfel că dintele devine prea fragil ca să mai aibă rezistența de a nu fi pierdut definitiv. De asemenea, cei care au pierdut deja un dinte și apelează la implantul dentar au nevoie și de o coroană dentară pentru îmbrăcarea acestuia.

Asta nu înseamnă, însă, că acestea sunt singurele situații în care o astfel de lucrare protetică poate fi recomandată de medicul stomatolog.

Coroana dentară poate fi folosită și în cazuri precum:

 • dinte fracturat pe o porțiune prea mare ca să mai poată fi refăcut și să reziste;
 • dinte intens îngălbenit, care nu mai poate fi îmbunătățit prin albire și care arată deosebit de inestetic;
 • dinte care are nervul scos (întrucât și-a pierdut rezistența).

Coroana dentară din zirconiu

Printre cele mai bune tipuri de coroane dentare se numără cea din zirconiu – un material revoluționar în materie de stomatologie, întrucât asigură o foarte bună duritate, acea transluciditate care imită aspectul natural al dintelui și un grad ridicat de biocompatibilitate, ceea ce înseamnă că nu provoacă efecte alergice.coroane dentare din zirconiu

În București, rețeaua de clinici stomatologice Dent Estet creează, din zirconiu pur, cel mai bun produs de pe piață, la ora actuală: coroanele Aspen Digital Smile.

Principalele caracteristici ale coroanelor dentare din zirconiu pur, de la Dent Estet:

 • au garanție pe viață;
 • păstrează mai mult din structura dintelui natural, necesitând un grad mai mic de preparație;
 • sunt rezistente la pete, coroziune și la eventuale traume (sunt cunoscute ca fiind indestructibile);
 • sunt biocompatibile cu organismul;
 • nu dau sensibilitate la rece sau la cald;
 • sunt transparente și în cazul radiografiilor digitale, ceea ce permite examinarea corectă a structurii dentare sub coroană/fațetă (eventuale carii);
 • sunt recomandate inclusiv pacienților cu bruxism, adică celor care își scrâșnesc dinții, datorită materialului extrem de solid și de rezistent.

Care este prețul coroanelor dentare din zirconiu?

Prețul lucrărilor protetice de orice tip, inclusiv cel al coroanelor dentare, nu poate fi unul fix, depinzând foarte mult de factori precum materialul folosit, experiența tehnicianului care realizează manopera etc.

Ca să vă faceți o idee, însă, prețul unei coroane dentare din zirconiu poate porni de la 2000 lei și poate ajunge până la 1300 euro, raportul calitate-preț fiind unul extrem de bun, potrivit pacienților care au beneficiat deja de un astfel de tratament.

18 comments

 1. Albu Steluta Georgiana says:

  Este important sa apelezi la materiale de buna calitate daca vrei ca lucrarea sa arate bine!

 2. Mihaela says:

  Si eu am probleme cu dintii si pretul a fost mereu cel care m-a oprit sa le rezolv, dar acum mi-am dat seama ca, cu cat aman mai mult va fi mai scump.

 3. Andraxela says:

  Si eu ma gandeam la una tot din zirconiu! Acum sa vedem ce zice si domnul stomatolog. Desi sunt destul de costisitoare, merita investitia 🙂

Lasă un răspuns