Paula’s Choice: Clear Pore Normalizing Cleanser [review]

Luna trecuta va povesteam cat de entuziasmata eram de achizitia kitului Trial cu 3 mini produse de la Paula’s Choice  (Cleanserul Clear Pore Normalizing, exfoliantul Clear Regular Strength Anti-Redness Exfoliating Solution 2% Salicylic Acid, crema de protectie solara Clear Ultra-Light Daily Fluid SPF 30+) si ce rezultate am obtinut dupa o luna de la inceperea folosirii lor. Acum am trecut deja la produsele full size, prin asta se intelege ca, momentan, folosesc cleanserul si exfoliantul, iar in materie de protectie UV si hidratare am completat cu stocul de creme Hydraphase de la La Roche Posay facut acum cateva saptamani de pe Farmacia Tei, locul unde gasesti dermatocosmetice ieftine.Clear Pore Normalizing

Eu zic sa incepem cu inceputul, sau sa recapitulam ceea ce multe dintre voi stiti deja. De ce e bine sa folosesti un produs de curatare al fetei?

Ne spalam pe corp, chiar daca este protejat de haine mereu, atunci de ce nu ne-am spala cu produse dedicate si pe ten, mai ales ca este singurul care este expus factorilor externi indiferent de anotimp, peste care aplicam fel de fel de produse de machiaj, creme, tratamente, etc. Unele dintre produsele pe care le aplicam deseori  pe fata nu sunt complet absorbite, altele sunt absorbite dar influenteaza bariera lipida a tenului, in mare parte din cauza ca sunt prea puternice, iar altele blocheaza porii. Cleanserul bine ales reechilibreaza acea bariera lipidica si indeparteaza mizeria, reziduurile de machiaj sau produse de ingrijire, iar prin clatire, el este indepartat de pe suprafata tenului.

Cum il alegi, cum il folosesti si ce ingrediente NU trebuie sa contina?

Chiar daca industria de beauty pune mai presus de eficienta si ingrediente, frumusetea recipientului si parfumul sau culoarea compozitiei unui produs, noi, ca si consumatori, trebuie sa alegem ce e mai bun pentru noi si sa nu cadem in capcana unei promotii sau a unei sticlute colorate. Asadar, alege mereu un produs de curatare al fetei care corespunde cel mai bine necesitatilor tenului tau, trebuie sa fie eficient si bland, iar daca rezultatul obtinut este un ten care scartaie de curatenie, inseamna ca a fost eliminat tot sebumul iar pielea va reactiona prin a produce mai mult sebum, cu timpul ducand la un ten uscat in interior si gras la exterior. Un produs prea puternic afecteaza nivelul lipidic al pielii, lucru pe care trebuie sa il eviti pentru a lucra impreuna cu tenul si nu impotriva lui, obtinand o piele mai frumoasa si mai luminoasa.

Cleanserul este cel mai popular produs de curatare al fetei, actiunea lui constand in formarea unei spume care duce la indepartarea mizeriei de pe suprafata tenului. Mitul conform caruia cantitatea de spuma este direct proportionala cu gradul de curatare este complet fals. Desi gelul de curatare este cel mai popular, multe persoane pot alege alte variante de a-si curata tenul, cu apa micelara, demachiante fara clatire si tot felul de solutii solubile in apa.

Surfactantii sunt acele ingrediente prezente in produsele care fac spuma, cu rol de curatare, nu toti sunt iritanti, dar, conform specialistilor, unii din ei au un grad mai mare de iritabilitate: sodium palm kernelate, sodium lauryl sulfate (SLS), sodium cocoate, sodim palmate, sodium c14-16 olefin sulfonate, sodium coco sulfate, potassium cocoate, TEA-lauryl sulfate, etc. Cleanserul Clear Pore Normalizing este conceput doar cu acele ingrediente care nu irita tenul, asadar surfactanti puternici nu se vor gasi in compozitia sa.Clear Pore Normalizing

De ce am ales Cleanserul Clear Pore Normalizing de la Paula’s Choice?

Am ales acest cleanser pentru ca cel mai grav lucru care il poti face pielii tale este sa ii aplici mereu produse de machiaj dar sa nu o cureti niciodata, iar curatarea incepe prin demachiere si spalare cu produse special concepute. Asadar am ales un cleanser care sa ma ajute sa combat problemele cu care se confrunta tenul meu:  uscaciune, tendinta acneica si in acelasi timp sa il curete cu blandete in profunzime. Asta imi ofera acest cleanser, pe langa o spuma moderata care se indeparteaza usor cu apa, o piele catifelata care nu destabilizeaza echilibrul pielii si un pH apropiat de cel fiziologic.

La primele folosiri am avut impresia ca este putin cam dur, mai ales in zona ochilor, dar intre timp a facut ceea ce promite si anume, a reechilibrat nivelul de sebum al tenului, astfel incat acum nu simt decat o catifelare in urma folosirii lui. Ma spal pe fata de 2 ori pe zi, dimineata si seara exact cand ajung acasa, ca sa mai castig cateva ore de ten fara machiaj pana la somn, sa ii acord timp sa “respire” si sa se hidrateze in profunzime datorita acidului hialuronic fractionat din compozitia cremei Hydraphase de la La Roche Posay.

Ca si forma de prezentare, gelul de curatare este transparent, fara miros decat cel rezultat din ingredientele sale (parfumul nu este prezent in compozitie), iar flaconul full size are 177 ml la un pret de apx 84 de lei. Acum Cleanserul Clear Pore Normalizing de la Paula’S Choice benficiaza de o reducere suplimentara de 10% daca sunteti interesati sa il cumparati. Detalii despre acesta puteti gasi pe site-ul dedicat Paula’s Choice Romania iar notiuni generale despre folosirea si alegerea cleanserelor gasiti in postarile de pe Pasagera.ro.

Voi ce urmariti atunci cand alegeti un gel de curatare al fetei si care v-a fost cea mai mare dezamagire in folosirea lui? Ce ati sperat sa obtineti si nu ati obtinut sau ce v-a surprinsa in mod placut? Carui brand ii datorati multumiri ca a contribuit benefic la calitatea tenului vostru prin produsele sale?

O seara placuta si un inceput sa saptamana plin de reusite!

XOXO

8 comments

  1. Bratu Gabriela says:

    la un moment dat ma intelegeam foarte bine cu produsele de la t zone. super faine, curatau bine, etc. acum am un gel de curatare de la YR. nu zic ca nu e ok, dar nu stiu, parca nimic nu-i mai prieste tenului meu si parca mereu e cu puncte negre, incarcat si cu mici cosuri… nu stiu ce nu-i convine, dar daca are perioade in care e si el normal, alea-s rare si scurte

  2. Lamiita Petre says:

    AS fi vrut sa ajung la sursa dar m-am dus din articol in articol 😀 Mar interesa cleanserul, nu am folosit niciodata dar m-a atras descrierea facuta de tine.

  3. Rokolla says:

    Pana acum n-am incercat produsele Paula’s Choice. Am inceput si eu luna asta The Ordinary care am inteles ca ar fi un echivalent a produselor folosite de tine.

    Oricum stiu ca Paula’s Choice sunt in top si sunt considerate ca fiind cele mai bune produse. Ma bucur ca ai gasit aceste produse cu care te impaci bine si poate ar fi cazul sa iau si eu legatura cu ei sa-mi propuna si mie niste produse pentru problemele mele

Leave a Reply