Ready, set, write and wipe! Pe locuri, fiti gata, scrieti!

Cu fiecare carte de activitati de la Libris am invatat cate aceva si ne-am exersat manuirea creionului, gandirea logica, coordonarea mana-ochi si imaginatia iar cu fiecare joc educativ si distractiv am invatat prin joaca, prin timpul petrecut impreuna si am contribuit la crearea unor amintiri. Orice caiet pentru timp liber ne-a adus mai aproape atat sufleteste, prin timpul dedicat dar noua doua si unei activitati comune in care invatam una de la alta.Ready, set, write and wipe

Toate acestea insa vin in formate destul de mari, de dimensiunea unor carti si caiete, ceea ce m-a impiedicat pana acum sa le iau cu mine in calatorie. Atunci cand stai cu copilul cateva in masina, iar el sta in scaunel, ii vine putin incomod sa manuiasca ditamai caietul, poate gresi usor din cauza drumului si iata ca se intrevad premisele unei crize de nervisori! De data aceata, am ales de la Libris un caiet pe care poate exersa literele si cifrele, iar apoi le poate sterge daca greseste sau vrea sa o ia de la capat. Aceasta noua achizitie este intitulata “Ready, set, write and wipe! Pe locuri, fiti gata, scrieti! “Ready, set, write and wipe

Primele noastre caiete in stilul “scrie si sterge” sau “wipe and clean” au fost de la Usborne, iar apoi am continuat cu fisele de la Editura Gama care au avut mare succes pana cand au inceput sa devina prea simple. Pentru a nu ne plictisi, eu mai adaugam cerinte in plus la fiecare fisa pentru ca cea mica, dar chiar si asa deveneau foarte usor de rezolvat. Asadar, atunci and am comandat “Ready, set, write and wipe!” la care ma asteptam sa fie la fel de simplu de folosit. Practic, atunci cand folosesti o carte sau caiet de genul “wipe and clean” se foloseste un marker asemenea celui de whiteboard (majoritatea il au inclus in pachet), asadar, hainele si manutele nu vor ramane patate si nici caietul care va putea fi sters cu un simplu servetel uscat.Ready, set, write and wipe

Caietelul “Ready, set, write and wipe! Pe locuri, fiti gata, scrieti!” are dimensiuni mici ( 220 x 180 mm) si un arc in capat pentru a sustine plansele plastifiate. Este usor de folosit, copiii putand exersa atat literele mari cat si cele mici, literele si recunoasterea formelor, culorilor si a cuvintelor sau animalelor. Cartea ar fi fost cu adevarat prima noastra alegere pentru vacanta din mai daca, nu ar fi avut un mare defect: markerul lavabil nu se sterge cu servetelul uscat ci doar cu cel umed. Spre deosebire de celelate carti care se stergeau foarte usor, aici, nici cu markerul din dotare nici cu cel care il aveam de la alte carti, nu se putea sterge foaia plastifiata. In schimb, markerul a fost foarte bine indepartat cu servetelul umed, asta dupa ce mai intai s-a intins pe toata plansa.

Pe cat de comoda ar fi fost cartica asta in calatorie pe atat de nepotrivita este acum, mai ales ca folosirea unui servetel umed transfera markerul, ulterior, pe hainute, lucru care nu mi-l doresc cand stiu ca ma asteapta 7 zile de concediu. Nu imi doresc sa incep cu nervi sau haine murdare concediu asa ca voi continua sa caut acea carticica ideala de luat in calatoria noastra.

Pretul cartii este de 58 de lei, putin cam mult, avand in vedere ca unele din cartile de activitati costau pana in 50 de lei iar cartile Usborne de anul trecut aveau un pret de apx 40 de lei, dar de asta e bine sa urmariti reducerile care sunt din plin pe Libris.

Voi ce carticile luati in calatorie?

O zi usoara!

XOXO

9 comments

  1. Diana Ion says:

    Foarte interesant. Am luat si eu foarte multe caiete si carti de la Libris, insa pentru domnisoara cea mare; dar cred ca deja i-am luat prea multe, ma voi axa si pe pitica de acum inainte!

  2. Rokolla says:

    Foarte interesant acest caietel. Am patit-o si eu cu transferarea cariocii pe hainute. Cu toate astea, Criss este tare incantata si am sa mai incerc un caietel.

Lasă un răspuns