Mierea eco e mai buna?

Indiferent ca e folosita ca indulcitor,  in scop profilactic sau ca adevarat tratament natural, mierea de albine este unul dintre cele mai surprinzatoare daruri ale naturii. Cand vorbim de miere multi se gandesc la efectele sale terapeutice iar, in baza rezultatelor pe care doresc sa le obtina, aleg un anumit tip de miere: mierea poliflora, cea mai pregnanta ca si gust dar considerata a fi o miere completa, mierea de salcam, cu un grad crescut de fructoza, recomandata diabeticilor sau in bolile de plaman, mierea de mana, considerata a fi partial de origina animala si partial de origine vegetala, dar niciodata aspectul ecologic nu a fost atat de important pe cat a devenit in ultimii ani. A fi eco s-a dezvoltat ca un trend dar a devenit o necesitate pentru supravietuire, asadar mierea eco a urmat trendul.mierea eco

Recent, vazusem intr-un documentar, ca fire minuscule de fibre sintetice din hainele pe care le imbracam au fost gasite pana si in pestii pe care ii pescuim din ocean si apoi ii mancam sau chiar in sarea obtinuta din apele sarate. Am ajuns sa traim intr-o era in care aproape totul e poluat, in care totul e fortat si mai mult, majoritatea populatiei nici macar nu este constienta de increngaturile pe care le are purtarea unui tricou sintetic, aruncarea plasticului in natura sau folosirea substantelor puternice pentru curatenia zilnica.

Indiferent de stilul de viata ales, fie ca mancam ce consideram noi a fi mai sanatos, apelam la smoothieuri, la salate, la un stil de a gati care sa pastreze si nutrientii mancarii nu doar gustul, nu putem decat sa acceptam faptul ca nimic nu va fi pe deplin sanatos atata timp cat poluarea este peste tot in jurul nostru. Culturile sunt stropite impotriva daunatorilor, semintele sunt modificate genetic pentru a creste productia si a obtine un produs mai estetic, pamantul este tratat astfel incat nicio rama sau cartita nu isi va pune in pericol sanatatea pentru a sapa un sant intr-un pamant contaminat, iar orice produs obtinut va oferi doar partial beneficiile care, alteori, erau de neegalat.

Stim din batrani mituri si leacuri in care mancarea sanatoasa era cea mai buna forma de tratament pentru un trup vulnerabil sau obosit, insa vorbim totodata de ingrediente care contineau intregul potential caloric, nutritiv si sanatos al speciei pe care o reprezentau. In prezent insa, totul s-a schimbat, nimic nu mai este concentrat, autentic si gustos. Acest lucru se datoreaza populatiei in crestere care trebuie hranita, asadar, culturile biologice si calitatea au fost inlocuite cu cantitatea si o oarecare aparenta a calitatii lor.mierea eco

Un lucru bun va fi mereu putin, incapabil sa fie produs in cantitati mari pentru a servi nevoilor intregii populatii, un lucru bun va fi mereu autentic si scump pentru ca promite multe si se tine de promisiune. In speta, o miere buna va fi mereu atat tratament cat si indulcitor, dar numai mierea ecologica iti va putea oferi pe deplin tot ceea ce are stupul mai bun de  oferit. Imagineaza-ti mierea ecologica precum o esenta tare care sta in borcanele mici, care costa mai mult pentru ca si costurile ce le implica producerea ei sunt crescute, ba chiar se soldeaza cu moartea a zeci de familii de albine. Alegand mierea ecologica aduci un omagiu tuturor albinelor care s-au jertfit in producerea ei.mierea eco

Pentru a obtine mierea ecologica, regulile jocului se schimba pentru apicultori. Astea insemna ca:

  1. pe o raza de 3-5 km de la amplasarea stupinei nu trebuie sa existe culturi tratate intensiv, trafic intens sau poluare industriala
  2. albinele nu au voie sa fie hranite cu zahar, decat cu o anumite hrana certificata ca fiind ecologica de catre organismele de certificare
  3. albinele nu au voie sa fie tratate cu antibiotic sau impotrivita parazitilor, asadar, acest lucru genereaza familii mai putin puternice care traiesc mai putin.
  4. toate utilajele folosite in orice stadiu de la recoltare pana la imbuteliere, trebuie sa fie din inox

Sacrificiile facute de  albine si durata lor scurta de viata cauzata si din lipsa de tratament cu antibiotic pe care o impune obtinerea mierii ecologice, face ca mierea obtinuta sa fie un adevarat elixir pentru sanatate. Tocmai din acest motiv, din 2010 si pana acum acest trend a prins avant printre apicultorii care vroiau sa devina producatori bio. Acestia reprezentau in acel moment 22% din totalul producatorilor de miere bio din tara iar intre timp numarul lor a crescut, ajungand ca acestia sa exporte pana la 80% din intreaga cantitate de miere ecologica produsa in tara.

Pare-se ca europenii si, nu numai, au prins gustul mierii ecologice.  Avand in vedere ca marci autohtone de miere de albine precum Apidava au ajuns pe pietele din Japonia, Singapore, Canada si China nu face decat sa ne intareasca increderea ca produsele romanesti sunt de calitate, ca si la noi se pot respecta standarde, se pot atinge si stabili etaloane de calitate, ca si la noi organismele de certificare isi indeplinesc indatoririle, ca si la noi sistemul functioneaza in baza meritelor iar visul american, in care un om truditor are succes dupa o munca sustinuta, poate deveni visul romanesc.mierea eco

Mierea ecologica de la Apidava este produsa si recoltata in mijlocul tarii, in interiorul arcului carpatic, in podisul Transilvaniei, in zone cu fanat si cu biodiversitate bogata astfel incat produsul obtinut: “Mierea ecologica Di Melio” sa fie un produs unicat, cu proprietati terapeutice complete capabila sa iti ofere tot ceu au mai bun albinele de oferit.

Mierea ecologica di Melio este o miere poliflora, asadar va raspunde unui numar nelimitat de solicitari, indiferent ca ele vin de la persoane tinere sau varstnice, in scop profilactic sau terapeutic, iar pentru primavara alergiilor este cel mai bun medicament homeopat la care poti spera fara rezultate adverse. Mierea de albine ecologica iti va oferi o complexitate de vitamine si microelemente care, in alte tipuri de miere se pot pierde sau altera din cauza proceselor prin care sunt supuse dupa recoltare sau datorita albinelor care o produc. O miere buna inseamna o miere ecologica iar consumul de produse autentice este singurul care iti garanteaza intreaga gama de nutrienti de calitate: glucoza(40%), fructoza(35%), apa, zaharuri, acizi organici, proteine, fermenti, substante minerale (calciu, fier, potasiu, sodiu, magneziu, fosfor zinc), vitamine(A, B1, B2, B5, B6, B12, C,K), si alte microelemente.

mierea eco

Mierea ecologica de la Apidava este o solutie pentru a te bucura de efectele unei mieri complete, nediluate, produse organic, asa ca altadata, direct din inima Transilvaniei, din cetatea albinelor. O miere autentica care se te reconecteze cu natura si sa te ajute sa te vindeci, o miere produsa fara poluare, intr-unul dintre putinele locuri nepoluate care mai exista la noi in tara. Alege mierea ecologica pentru sanatatea trupeasca si cea sufleteasca, pentru un capriciu dulce sau pentru un stil de viata echilibrat. Oricare ar fi motivele tale, mierea de la Apidava nu are cum sa te dezamageasca. Iar, ca sa raspund intrebarii din titlu, “Da! Mierea eco e mai buna!”

O zi usoara si dulce ca mierea!

XOXO

11 comments

  1. Miss Bear says:

    Nu am incercat miere eco pana acum, am observat ca s a schimbat considerabil consistenta mierei din zilele noastre. Eu incerc sa cumpar de la persoane cunoscute, acum … nu stiu cat de bio este.

  2. Bratu Gabriela says:

    Clar e mult mai ok, mierea bio e mai sanatoasa, fara tot felul de substante ciudate in ea. Cea de la apidava mi s.a parut atat de fina si de limpede… chiar am.savurat.o!

Lasă un răspuns