Trabucul, cadoul perfect pentru un barbat elegant

Nu de putine ori se intampla sa fii nevoit sa mergi la o aniversare si sa nu stii care ar fi cadoul perfect. Daca in cazul femeilor este mult mai simplu, nu putem spune acelasi lucru si in cazul barbatilor. Indiferent ca este ziua sefului, al unui coleg mai sofisticat sau al unui partener de afaceri alegerea cadoului devine una dificila, intrucat trebuie sa alegi ceva simbolic care sa il faca sa simta apreciat. Iar trabucurile, pot fi alegerea perfecta deoarece sunt produse premium care transmit eleganta, rafinament si stil.
Iata ce trebuie sa stii inainte de alege cadoul potrivit:

cadoul perfect pentru un barbat Care este povestea trabucurilor?
Cand te gandesti la trabucuri prima imagine care iti vine in minte este cu siguranta cea lui Fidel Castro sau Che Guevara, care au facut celebre aceste tigari de foi.
Trabucurile au aparut in Cuba, unde bastinasii au creat aceste tigari folosind tutun rulat, urmand ca ulterior descoperirea sa ajunga si in Europa.
In Europa insa acest obicei a fost adoptat de inalta clasa sociala, motiv pentru care a fost perpetuata imaginea de eleganta si rafinament in jurul acestui tip de tigari.
Barbatii europeni au asociat fumatul de trabucuri cu servirea cognacului fin, obicei ce se pastreaza si in ziua de azi. Tot acestia au dezvoltat cluburi dedicate unde barbatii din inalta societate sa intalneau pentru socializare. Aceste cluburi erau extrem de luxuriante, tinuta eleganta fiind obligatorie.
De-a lungul timpului traditia delectarii cu un trabuc si o bautura fina s-a transmis din tata in fiu, iar prin efectul lor relaxant au devenit companionul perfect atat in momentele de relaxare, dupa o masa copioasa cat si in cele mai tensionate, cand trebuia luata o decizie importanta.
Trabucurile se produc cu preponderenta in Cuba, Republica Dominicana, Mexic, Honduras, Brazilia si Nicaragua, iar fabricarea este exclusiv manuala. Pentru cunoscatori, originea acestora dicteaza si calitatea. Acest tip de tigari, au dimensiuni cuprinse intre 10 si 20 cm, si pot avea forma clasica, forma de glont, forma piramidala la varf sau subtire la capete si cu mijlocul mai gros.cadoul perfect pentru un barbat

Un trabuc poate tine si cateva ore in functie de diminesiunile acestuia. Fapt ce ii ofera consumatorului posibilitatea de a se delecta cu o varietate de activitati: socializare, citit, meditatie, vizionarea unui film, etc.
O serie de detalii interesante ofera consumatorilor de tigari cubaneze o experienta deosebita. De exemplu, aprinderea acestora se face prin invartirea tigarii pana cand flacara cuprinde intreaga circumferinta a acesteia.
Chiar si in zile noastre, traditia consumului de tigari cubaneze a fost pastrata in cercurile inalte. Este indubitabil faptul ca aceste tigari denota un anumit statut social si transmit eleganta si rafinament.
Ce fel de trabucuri sa alegi si la ce trebuie sa fii atent atunci cand le cumperi ?
Intrucat acestea sunt produse deosebite, exista si un set de reguli pentru pastrarea si utilizarea acestora. Pastrarea corecta se face in umidificatoare specifice sau in cutii de lemn pastrate la intr-un mediu racoros sau chiar in frigider. O depozitare a acestora necorespunzatoare compromite total produsul.
Exista si o serie de intrumente si accesorii folosite de consumatori de trabucuri, printre care se numara ghilotina pentru taierea tigarilor cubaneze, scrumiera speciala si cutiile de pastrare din lemn.

cadoul perfect pentru un barbat

Profesionistii vor alege aceste tigari cubaneze in functie de brandul producator, origine, marime, forma, culoare si vechime, insa daca nu esti expert in domeniu poti tine cont doar de cateva aspecte.
Unul dintre ele este marca producatoare. Cei mai buni producatori in domeniu sunt : Belinda, Cohiba, Cuaba, La Corona, Punch, Romeo y Julieta, Partagas, Quintero, Montecristo, s.a.
Un alt aspect important este ambalajul. Dat fiind faptul ca il vei oferi cadou, ideal ar fi ca ambalajul sa fie unul elegant. Poti opta pentru o cutie mica cu trabucuri sau doar unul ambalat individual.
Desi este o placere costisitoare, poti gasi in magazine si trabucuri ieftine care nu compromit neaparat calitatea, dar ai si avantajul de a le cumpara la bucata.
Daca cumperi pentru prima data acest tip de tigari cubaneze, ar fi recomandat sa vizitezi http://www.tobaccospirits.ro/category/311/trabucuri.html pentru a putea apela si la sfaturile specialistilor din magazinele online specializate in produse de tutun. In general vanzatorii se pricep foarte bine la toate detaliile privind alegerea pastrarea si consumul acestora.
In concluzie, daca barbatul pentru care doresti sa alegi un cadou este elegant, educat, sofisticat, cu siguranta nu ai cum sa dai gres cu un trabuc, deoarece acesta transmite un semn de apreciere si respect. In plus fiecare trabuc creaza o poveste si cu siguranta iti doresti sa oferi un cadou care sa devina o amintire memorabila.

One comment

Leave a Reply