Istet de mic! 5 carticele bilingve pentru copiii de 4 ani

Vazand cu ochii, fetita mea creste, se inalta, invata si ma uimeste cu afirmatii sau ma blocheaza cu intrebari. Pana de curand, ma flata ca sa obtina ce vrea, iar de cateva saptamani face o fata de catelus si zice cu un zambet mare pe fata “Pliizzz”. Am avut mare succes cu cartile educative, jocurile distractive, activitatile de bricolaj si tot ce implica petrecerea timpului liber intr-un mod care sa ii acorde prilejul de a invata prin joaca si, tocmai de asta, voi continua sa ii cumpar carticele care sa o provoace. Unii au zis sa las copilul sa copilareasca, sa nu ii stric copilaria dar eu nu vad lucrurile asa. Exista bucurie si in a invata daca stii cum sa ii induci asta copilului, bucurie in orice litera sau cifra reusita si bucurie in fiecare raspuns corect sau desen in care nu s-a depasit conturul. Exista bucurie si satisfactie in a invata lucruri noi, de asta, am ales un nou set de carti din colectia “Istet de mic” a celor de la Corint Junior.carticele bilingve

Desi e isteata foc (stiu, fiecare mama isi lauda puiul, eu de ce as fi exceptia!) si a mers singurica la 11luni, a fost mai greu cu vorbitul. Chiar pe la 2 ani ma intrebam  cand o sa inceapa sa lege cuvintele in propozitii si comparam (stiu ca nu-i corect nici fata de ea nici fata de mine, dar nu m-am putut abtine) dezvoltarea ei fata de cea a altor copii care vorbeau cat de cat bine. Nu mi-am facut multe griji, stiam ca fiecare copil are propriul ritm si nu a durat mult pana dorinta mi s-a indeplinit. La 3 ani si cateva luni nu ii mai tacea gura, repeta tot ca o moara hodorogita si ma intreba despre orice, iar acum la 4 ani ma gandesc serios cum sa obtin putina liniste in casa 🙂 .

Pana acum am insistat asupra vorbitului in limba romana, avand in vedere ca stalcea cuvintele in asa fel ca uneori chiar si eu aveam nevoie de subtitrare. Cand am ajuns la un nivel la care le stalcea mai putin, ne-am apucat de invatat literele si cifrele, iar acum, m-am gandit ca ar fi un moment potrivit pentru primele notiuni in limba engleza.

carticele bilingve

Desi cateva cuvinte le stie de la desenele animate cu Dora si prietenii, iar cateva cuvinte a invatat de la mine, mi-am zis sa incepem cu bazele limbii engleze: culori, forme, cuvinte opuse, numere si locatia. Am ales pentru inceput setul de carticele bilingve de la Editura Corint din colectia “Istet de mic“. Aceste 5 carticele bilingve contin notiunile  mai sus mentionate pe care ,incet-incet le-am repetat, inteles si memorat corect. In plus, daca le intorci vei obtine din cele 5 carticele, o omida cu litere.

La prima vedere par a fi niste carti pentru copiii mai mici de 4 ani, ba chiar se pot folosi pana la aceasta varsta daca doriti sa va initiati copilul de la o varsta mai frageda in limba engleza. Sunt foarte frumos colorate, desenele sunt macro, fara multe detalii iar filele sunt plasticate pentru a rezista mai bine rasfoirii de catre copiii de orice varsta.carticele bilingve

Setul de 5 carticele biligve il puteti gasi pe site-ul celor de la Libris care abunda in ultima perioada in oferta si care, pesemne, ca si-a propus sa educe noi generatii in arta cititului prin initiativa #RepsectYourself cu mesajul “Oferă-ți timp pentru lectură”. Pentru alte carticele sau jocuri va invit la sectiunea in continua creste si mereu adaptata varstei micutei domnisoare”: “Lumea Copilariei“.

O zi placuta si plina de

14 comments

  1. Raluca Brezniceanu says:

    Cand era fata mea mica rula la televizor nu stiu pe ce program tot Dora, dar era in franceza. Dupa vreo trei luni stia mai multe cuvinte in franceza decat mine si stia sa numere in conditiile in care in romana nu avea habar.

Lasă un răspuns