În ce constă întreținerea bateriei moto, astfel încât să aibă o durată de utilizare cât mai mare

Orice șofer știe că, atunci când vine vorba despre prelungirea duratei de viață a acumulatorului unui vehicul, cea mai bună măsură constă în îngrijirea constantă a acestei componente. Aceeași regulă se aplică nu doar în cazul bateriei auto sau de camion, ci și în cazul bateriilor de motocicletă. Un acumulator moto poate fi folosit pe o perioadă de 3 până la 5 ani, în condițiile în care ai grijă de el și realizezi periodic o minimă mentenanță care să îi asigure buna funcționare, după care trebuie înlocuit cu o baterie nouă.baterie moto
Iar dacă în cazul mașinilor cele mai multe recomandări privind prelungirea duratei de utilizare a acumulatorului constau în măsuri ce necesită a fi implementate în perioada de iarnă, să nu crezi că, dat fiind faptul că motocicleta nu este la fel de folosită în sezonul rece, sfaturile nu sunt la fel de valabile și în cazul bateriei moto.
Majoritatea dintre aceste sfaturi sunt destul de generale, astfel că pot ajuta la fel de mult și atunci când vine vorba despre acumulatori moto.
De exemplu, una dintre cele mai recomandate măsuri constă în verificarea suprafețelor bateriei pentru a identifica eventuale semne de coroziune și depunere de sedimente, precum și curățarea lor, dacă e cazul.
De altfel, ar fi bine ca elemenții și dopurile să fie, de asemenea, curățați de mizerie și desfundați.
O altă măsură necesară pentru prelungirea duratei de utilizare a bateriilor de motocicletă constă în scoaterea acumulatorului în perioada de repaus, în special dacă și temperaturile scad semnificativ, pentru a nu se descărca și a nu îngheța.
Asigură-te că nu depozitezi bateria moto lângă beton sau metale, ci mai degrabă caută-i un loc uscat și bine aerisit.
Majoritatea acestor recomandări sunt potrivite oricărui tip de baterii de motocicletă, indiferent că sunt standard, cu gel, sau dintre cele care nu necesită mentenanță (în cazul acestora nu îți rămâne decât să te asiguri că scoți bateria motorului pe timp de iarnă).
Cât de ușoară este îngrijirea bateriei moto în funcție de tipul ei.baterie moto
Pentru că au cel mai bun preț, bateriile standard sunt și cele mai des întâlnite. Acestea funcționează cu electrolit lichid și sunt ceva mai sensibile la schimbările de temperatură, la vibrații, șocuri etc., motiv pentru care necesită verificări mai dese.
Bateriile moto cu gel, pe de altă parte, sunt ceva mai scumpe, dar rezistă mult mai bine la frig și șocuri, au o durabilitate mai mare și, în plus, conferă avantajul că, în cazul în spargerii carcasei, gelul nu se va scurge (principala caracteristică a acestor tipuri de acumulatori este că folosesc gel în loc de apă și acid).
Bateriile de motocicletă de tipul maintenance free necesită, înainte de prima utilizare, activare cu acid. Acesta va fi absorbit complet de plăci și, datorită tehnologiei Absorbed Glass Mat, capacul lor se va închide ermetic, sigilându-le permanent. De asemenea, viața lor este automat mai lungă decât cea a unui acumulator moto standard, deoarece nu elimină apă sau acid.
Mai există, de asemenea, și baterii moto gata activate, care, practic, nu necesită decât montarea pe motocicletă. Mai apoi, motorul poate fi pornit imediat. În plus, acești acumulatori oferă marele avantaj de a putea fi așezați în orice poziție, pentru că nu permit scurgeri și, în plus, prezintă un grad redus de descărcare, ceea ce le asigură o viață mai lungă.

Leave a Reply