Despre stickere decorative si dorinta de frumos

Din cand in cand simtim nevoia reinventarii, simtim ca rutina ne este cel mai mare dusman sau devenim incerti despre ce suntem si ce simtim in afara acesteia. Rutina iti poate fi cel mai bun prieten sau cel mai mare dusman, in ambele cazuri, e o linie subtire intre ele si de multe ori rolul acesteia oscileaza tocmai datorita faptului ca omul nu este robot. Omul modern se plictiseste repede si este “programat” genetic sa isi doreasca mereu mai mult, sa stie mai multe, calitati ce au dus la progresul omenirii si al fiecarui individ in parte. Asadar, ce am fi in rutina decat niste robotei care respecta un cod? Omul are nevoie de schimbare iar schimbarea o face de multe ori prin propria persoana iar apoi mediului in care traieste.stickere decorative

“Omul sfinteste locul” este o zicala nicicand mai adevarata decat atunci cand te apuci de renovat sau de redecorat, locuinta fiind direct implicata in starea psihica atunci cand vii acasa. Multi dintre noi preferam sa mentim decat sa redecoram pentru ca, de multe ori, a redecora inseamna a cheltui, a sta in santier, iar daca vrei sa termini treaba repede, se strecoara si un credit si amanarea unei vacante. Insa, nu trebuie sa fie asa, asta ne invata francezii care, din anii 2000 isi decoreaza casa cu stickere. Moda stickerele a avut un avant puternic si este in plina dezvoltare intr-o piata care se lasa usor, dar sigur, influentata de avantajele pe care le reprezinta aceste autocolante aplicate pe diferite suprafete.stickere decorative

Ce sunt stickerele si care este rolul lor?

Stickerele decorative, autocolantele, viniluri de perete sau tatuaje de perete, toate sunt denumirile si variantele imbunatatite ale “abtibildurilor” din copilarie. Desigur, vorbim de varianta home-deco, facuta din materiale si adezivi speciali, personalizate sau de serie care pot decora o locuinta intr-un mod complet neintruziv.

Stickerele au rol de infrumusetare, pentru ca ne place sa ne inconjuram mereu de lucruri frumoase, iar, cum notiunea de “frumusete” este atat de relativa pentru fiecare dintre noi, de multe ori ea locuieste in ochii celui care priveste. Tocmai din acest motiv producatorii de stickere au conceput o gama larga de modele de stickere: modele macro, micro, peisaje, citate, imagini amuzante, animalute sau personaje din desene animate.stickere decorative

Ce trebuie sa stii despre ele?

Stickerele decorative se pot aplica pe orice suprafata curata si neteda cum ar fi: perete varuit cu vopsea lavabila, mobila lacuita, mobila din pal, mobila din MDF, electrocasnice, oglida, geam, laptop, plastic, usi, faianta dar nu se pot aplica pe suprafete poroase, suprafete nevaruite, caramida, pereti varuiti cu strop de calciu, suprafete varuite cu vopsea ce contine silicon, teflon sau ioni de argint, suprafete varuite recent (mai putin de 4 saptamani), suprafete umede, suprafete din vecinatatea unei surse de caldura (calorifer, soba, aragaz), suprafete impregnate cu grasime, gresie.

Un aspect foarte important e ca nu ai nevoie de ajutor specializat in aplicarea unui sticker, atata timp cat respecti instructiunile de pe ambalaj si pregatesti locul unde urmeaza sa il aplici. Adezivul foarte puternic face posibila chiar si relocarea stickerului in alta parte daca te-ai razgandit sau daca pur si simplu vrei sa il lipesti in alta parte. Nu se recomanda insa aplicarea lui pe tapet deoarece e posibil sa il dezlipesti cu tot cu hartia de tapet.

Ce avantaje ai daca apelezi la stickere?

Daca ai trecut pana acum printr-o renovare, atunci stii ca pe parcursul procesului catre o casa mai frumos amenajata, te cam razgandesti deseori, iar asta se intampla intr-un punct anume, cand, nici nu poti opri lucrarea dar nici nu ai mai vrea sa o duci la bun sfarsit, asa ca, iti calci pe propriile dorinte si inghiti situatia in sine, alaturi de mult praf, rata la banca si de compania unor oameni straini in casa la tine.

Cu stickerele decorative insa, cheltui din start mai putin si iti raman toate celelalte: linistea si intimitatea din casa, lipsa prafului si a deranjului din casa si iti mai raman bani sa te duci si in vacanta. Cel mai ieftin sticker costa undeva la 20 de lei iar cel mai scump poate fi cateva sute de lei in functie de ce anume iti doresti.stickere decorative

Autocolantele sunt o foarte buna varianta pentru orice camera din locuinta si fiind atat de ieftine poti alege stickere in functie de anotimp. O investitie foarte buna o reprezinta si autocolantele pentru camera copiilor unde nu ai posibilitatea sa varuiesti sau sa schimbi mobila de la luna la luna in functie de cum isi schimba cel mic preferintele in materie de personaje animate sau meseria pe care o va practica atunci cand va fi mare. Asa ca, daca azi vrea sa fie pompier si luna viitoare astronaut, iar tu, ca un parinte bun vrei sa il inspiri sa isi urmeze visurile, nu te va costa decat cativa lei sa aplici alte stickere copii in locul celor vechi. Fii fara grija insa, locul unde au fost lipite autocolante sau spatiile invecinate nu raman patate sau decolorate, asa ca peretele va deveni din nou “panza ta” de creatie.

Un autocolant bine ales poate schimba infatisarea unei intregi incaperi, poate atrage atentia in spatiile neglijate pana atunci si poate aprinde imaginatia creand peisaje atat de vii incat nu poti rezista sa nu hoinaresti cu mintea. Un perete gol este doar o panza de creatie care asteapta un sticker, un geam nu este neaparat o bariera pentru lumea de afara iar un dormitor poate fi propriul univers, jungla, circuit de masini sau ce mai doresc copiii nostri.

Pastreaza-ti banii pentru experiente nu pentru lucruri, alege stickere decorative ca sa le ai pe amandoua!

Voi ce parere aveti de aceasta metoda de a aduce un suflu nou caselor noastre?

O zi usoara!

13 comments

  1. Camelia says:

    Poti face lucruri faine cu aceste stickere. Înfrumusețezi cu bani puțini și te bucuri de o atmosferă nouă. Și noi ne vom lua câteva.

  2. Raluca Brezniceanu says:

    Acum catva timp am avut pe puse stickere pe langa biroul fie-mii, reusise sa zgarie tot peretele si a fost singura solutie posibila in afara zugravirii intregii incaperi.

  3. Corina says:

    Eu folosesc foarte des acest tip de stickere la scoala!
    Elevilor le place foarte mult sa decoreze dulapurile si peretii cu imagini si personaje indragite.

  4. Rokolla says:

    Am si eu foarte multe stickere in camera copilului. In unele zone am incercat sa acopar ceea ce a mazgalit ea pe perete 🙂

  5. Ioana S. Pavel says:

    Sunt geniale stickerele de perecte! Infrumuseteaza camerele cu atat de putin! Si eu imi doresc ceva pentru living.

Leave a Reply