Fiind deja la al 4-lea modul al cursului de la Eurocor, simt ca sunt atatea pe care nu le cunosc, sau cel putin, nu le cunosteam in detaliu. Va scriam in urma cu ceva timp despre contractul de munca si de prevederile sale, iar una in particular are legatura cu aprofundarea cunostintelor din acest modul: concediul. In modulul 4 al acestui curs la distanta afla cum se calculeaza suma cuvenita angajatului atunci cand acesta apeleaza la unul din cele 4 tipuri de concedii.
Asa cum bine stiti, concediul de odihna este una dintre cele mai asteptate perioade ale anului, mai ales cand lucrezi in privat si sarbatorile legale sunt doar legale si atat. Daca mai e sa adaugi si volumul crescut de munca, orele suplimentare si stresul pastrarii postului atunci iti dai seama de ce multi dintre cei de la privat isi doresc “relocarea” la stat. In plus, nu de putine ori, lipsa unei alternative de promovare sau a unui cadru competitiv in care sa te poti dezvolta profesional face ca majoritatea angajatilor sa schimbe des locul de munca in cautarea acelei potriviri apropiate de perfectiune.
In acest modul invatam de cate feluri sunt concediile: de odihna, medicale, fara plata, de pregatire profesionala si cum se intocmeste statul de plata atunci cand ele exista. Am invatat ca in anumite domenii, datorita conjuncturii si a muncii grele, angajatorul poate suplimenta zilele de concediu cu minim 3 zile lucratoare. In plus, in anumite societati unde urmeaza a fi introdusa o noua tehnologie, angajatorul trebuie sa ii plateasca angajatului concediul luat pentru perfectionare in cumul de maxim 80 de ore sau 10 zile.
Totodata, daca aceste cursuri de perfectionare sunt din initiativa angajatului, acesta poate cere concediu fara plata pentru pregatirea sa profesionala, iar daca noile informatii pe care acesta le va detine vor aduce vreun avantaj societatii, angajatorul poate suporta partial/total costurile de formare profesionala. In cazul acestui concediu, ambele parti trebuie sa fie de acord iar angajatorul trebuie anuntat cu cel putin o luna inainte de realizarea acestor cursuri.
In continuare sunt prezentate formele de instruire, celelalte tipuri de concedii si conditiile in care se pot lua, insa daca v-as rezuma tot nu ati mai fi curiosi sa cititi si sa trageti propriile concluzii.
Modulul 4 a cazut la fix cu o saptamana inainte de concediul meu de odina si am aflat foarte multe detalii pe nu le stiam legate de acesta.
O saptamana usoara!
XOXO
Când vă văd pe voi cu aceste cursuri, mă apucă și pe mine cheful de învățat!
Foarte interesante cursurile astea, spor la studiu 🙂
mult succes la invatat, este un curs interesant acesta!
Mult succes cu acest curs!
Am mai auzit de cursurile lor, dar n am incercat.
Cred ca este tare util acest curs si daca mai si profesezi in domeniu si ai posibilitatea sa pui in practica cele invatate, este cu atat mai bine
Eu am studiat despre aceste notiuni cand am urmat cursul de Inspector de resurse umane pe care l-am absolvit (cum altfel?!) cu nota 10. 🙂
Foarte mult mi-au placut notiunile ce tin de managementul resurselor umane.
Foarte utile sunt aceste cursuri. As vrea sa fac si eu unul.
Si eu am avut multe de invatat din cursul Eurocor, este o investitie profitabila.
Chiar pare util tare cursul asta. Ma bucur ca a picat la fix.
Am tinut si eu contabilitatea primara si m-am ocupat si eu de cateva din acestea obligatii. Pentru mine a fost o adevarat placere. Interesant cursul