Joc matematic: adunarea [Game review]

Fiecare copil are propriul ritm de invatare si de dezvoltare dar, asta nu inseamna ca nu trebuie sa il provoci zilnic pentru a-i cunoaste si pentru a-i descoperi limitele varstei. Unele grafice de dezvoltare standard ar putea crea, poate, frustrari de o parte si alta a baricadei fie din prisma standardelor prea mari sau prea mici pentru o anumita varsta, asadar, cel mai bine e sa le cititi si apoi sa lucrati cu copilul in maniera proprie.joc matematic

Unii asimileaza mai greu, altii mai lent, altii mai mult, altii mai putin, unii deja isi arata talentul sau atractia catre un anumit domeniu, dar toti sunt la varsta la care inca descopera lumea. E bine sa fim prietenii dar si invatatorii lor in aceasta calatorie. E bine sa ii atentionam de efectele actiunilor lor iar uneori e mai bine sa ii lasam sa descopere singuri legatura dintre cauza si efect intr-un cadru sigur. Insa e foarte bine sa practicam dragostea educativa si sa renuntam la a mai oferi cadouri care nu ii stimuleaza in niciun fel.

Dupa ce Mos Craciun i-a aduc la gradinita un abac, m-am gandit sa ii arat cum il putem folosi din nou, nu doar la jocul cu broscute (frog party). Am facut o alegere ceva mai dificila, pentru 5+ ani, probabil ca sa compensez gradul de dificultate mai mic al jocului Elefantelul vesel.

Cartile de joc sunt produse de EurekaKids si sunt incadrate ca si varsta intre 5-7 ani pe buna dreptate, deoarece nu am reusit sa trecem de adunarea cu cifra 1, atat la degetele cat si la abac. Era foarte mandra de ea insasi, aceasta micuta domnisoara in devenire, atunci cand gasea rezultatul corect, asa ca nu am insistat foarte mult la urmatoarele adunari. Le luam pe rand, intre timp invatam sa numaram si pana la 100, luam lectii de tenis si toate parca se petrec foarte repede.joc matematic

EurekaKids este producator a nenumarate jocuri educative printre care si covorul pe care se poate desena cu apa, mozaic, design geometric, forme din hartie sau turnul de echilibru asa ca, tind sa cred ca am facut o alegere foarte buna alegand un joc a carui metoda a fost premiata cu medalia de aur la competitia Lepine!

Jocul contine 110 carti cu operatia matematica pe o parte si pe verso raspunsul corect si se poate juca in minim 2 jucatori iar maxim, cati doriti. Cartoanele nu sunt foarte groase dar sunt de calitate si marginile nu se dezlipesc asa cum se poate intampla la alte seturi de carti de joc.

Jocul cu adunarea il puteti gasi pe Libris impreuna cu Jocul Inmultirii si alte astfel de jocuri educative pentru a antrena mintea copiilor.

Voi ce alte cumparaturi ati mai facut de pe Libris in ultima perioada?

O seara placuta va doresc!

XOXO

One comment

  1. Ovi says:

    Heh, laudabila dorinta de a face matematica mai accesibila prin jocuri, totul depinde de atitudinea educatorului sau a parintelui. Daca este prezentat cu entuziasm si interes, copilul va “oglindi” atitudinea. La fel si daca este prezentat ca o corvoada care trebuie facuta pentru ca trebuie…

    E uimitor cat de mult pot sa absoarba copiii daca doar le canalizezi curiozitatea

Leave a Reply