Indiferent dacă te muți într-o chirie sau într-o locuință personală, tot îți vei amenaja spațiul într-un mod care să te reprezinte. Și pentru a face acest lucru cât mai bine, trebuie să știi că există niște trucuri de design interior pe care cei din domeniu le folosesc, care nici nu costă mult și obțin efectul maxim cu efort și preț minim.
Uneori, cele mai mici detalii au cel mai mare impact! Folosind decorațiuni, precum oglinzile, tablourile, lămpile sau chiar și plantele, îți poți transforma spațiul în care locuiești, imprimându-i un aer personal, relaxant și ospitalier. Poate vei dori să faci o cameră să fie mai luminoasă, sau să aduci puțină „căldură” căminului tău.
În acest sens, îți voi prezenta 3 sfaturi care să te inspire!
1. Văruiește camerele mai mici în culori deschise și pastelate, pentru a te simți mai confortabil
Camerele mici au tendința de a părea înghesuite, dar utilizând ferestrele, culoarea pereților, eventual și niște oglinzi în avantajul nostru. Zidurile de culoare deschisă și folosirea oglinzilor (pentru a reflecta lumina naturală de la ferestre, dar și pentru a obține o iluzie optică de aerisit) fac camera să pară semnificativ mai mare decât este de fapt.
Culorile mai închise vor avea exact efectul opus: vor face camera să pară mai întunecată. Chiar și cu abundența luminii naturale și cu plasarea strategică a oglinzilor, tendința unui spațiu văruit într-o nuanță întunecată vor trimite mai degrabă cu gândul la o cutie decât la un spațiu deschis.
2. Folosește decorațiuni de interior pentru a aduce lumină imediat în camera în care locuiești
Așa cum spuneam și mai sus, decorațiunile de interior ajută la personalizarea locuinței. Dar nu numai atât. După cum am demonstrat, oglinzile pot juca un rol foarte important în felul în care poate fi perceput spațiul oferit de o cameră. Într-o cameră generoasă ca spațiu, plasarea acestora pe direcția opusă ferestrei vor duce imediat multă lumină.
Nu lăsa un perete să fie gol și anost – folosește un tablou pentru a-ți exprima personalitatea și pentru a aduce un nou punct de interes în camera respectivă.
3. Devino creativ! Amestecă nou cu vechi/ieftin și scump!
Nu este nimic în neregulă cu juxtapunerea de piese de mobilier din perioade diferite. Dacă ai o măsuță de cafea de la bunica nu înseamnă că nu s-ar potrivi cu canapeaua ta modernă! Orice designer de interior îți va spune că aspectul cel mai important atunci când decorezi este să îți exprimi cât mai bine personalitatea.
Biroul primit de la unchiul tău îți trezește multe amintiri și e într-o stare bună – de ce să îl înlocuiești? Acesta spune o poveste despre trecutul tău. Asortarea acestuia cu o bibliotecă ultramodernă pe care ai văzut-o într-un catalog de prezentare? De ce nu? Aceasta spune o poveste despre viața ta de acum, și nu există niciun motiv pentru care trecutul și prezentul nu pot conlucra armonios la conturarea unui spațiu de locuit.
Alte combinații pot fi create cu ajutorul mobilierului, covoarelor sau pernelor – culorile și modelele pot aduce căldură în spațiul tău de locuit.
Ador decoratiunile de interior si am facut o mica obsesie pentru ele. Imi rearanjez constant camera.
Intotdeauna varuim prin casa folosind culori deschise, ne dau o stare de bine si de relaxare.
Micile obiecte de decor mi se par foarte utile si pot schimba mult o incapere.
Tocmai ce privesc un astfel de serial pe Netflix si nu-mi vine sa cred cat de mult conteaza mana unui designer in a schimba aspectul unei case, face magie.
Si mie imi plac mult obiectele decorative. Niste decoratiuni alese cu gust pot schimba total aspectul casei.
Sfatul cu numărul trei l-am urmat și eu când m-am mutat de la bloc la casă. Astfel am și obiecte noi, dar și vechi și se potrivesc împreună. Important e să simți că ești „acasă”, oriunde alegi să stai, nu?
Sa stii ca mi-as dori sa aduc cateva modificari casei. Parca n-am mai adus nimic nou de o perioada buna de timp
Eu as pta pentru alb si as pune mobila deschisa la culoare.