Un gel de dus Vidal printre preferintele unei iubitoare de sapunuri

Asa dupa cum bine stiti, sunt o mare iubitoare si consumatoare de sapunuri solide atunci cand vine vorba de igiena personala si, acest lucru s-a concretizat cel mai bine atrunci cand am folosit sapunul Avocado. Daca atunci cand vine vorba de spalatul mainilor prefer o varianta lichida, atunci vand vine vorba de dus sau baie prefer sapunul si sunt singura din casa care il folosesc. Insa, revin ocazional pe taramul gelului de dus doar din doua considerente: fie este unul marca Dove fie e vreun gel de dus Vidal cu miros de mosc alb prin dulapior. gel de dus Vidal
Avand in vedere ca eram deja intr-o “relatie” de lunga durata cu un delicios sapun cu aloe vera, atunci cand am primit acest gel de dus Vidal in cadrul evenimentului Bucovina Beauty, a durat destul de mult pana  sa ajung sa il includ in dusurile mele dar, intr-un final am cedat mirosului de mosc alb.

Initial, moscul se referea la o substanta obtinuta de la o specie de cerbi moscati. Aceasta substanta are proprietati afrodisiace si este folosita de mult timp in parfumerie. Moscul de cerb este cea mai scumpa varianta de mosc, si totodata cea mai rara pentru ca aceasta specie de cerbi este pe cale de disparitie ( mai poate fi inca gasit in India, Tibet, China, Pakistan). Un kg de mosc era mai scump decat un kg de aur asa ca braconierii au inceput sa vaneze cerbii pana aproape de extinctie, chiar daca glanda care il secreta poate fi prelevata si fara a ucide animalul.

Denumirea de “mosc alb” se refera la toate variantele de mosc care nu sunt de origine animala. Exista si alte animale cu glande care secreta mosc, cum ar fi unele specii de rate, aligatori si serpi, asadar, sae poate obtine acelasi miros si fara a omora un biet animal. Cred ca  asta ar fi fost un factor determinant care sa stopeze adictia mea de acest miros.

Acest gel de dus Vidal nu este scump, dar nici ieftin, nu este natural dar nici nu colcaie ingredientele sensibilizante in el, nu persista mult mirosul dar nici nu se estompeaza in momentul in care ai iesit afara din dus insa mie imi aduce un mare beneficiu: ma duce intr-o calatorie senzoriala acolo  unde mi-am petrecut verile de student, in Italia, imi aduce aminte de muntii maiestuosi, de racoarea serii si de caldura zilei, imi aduce aminte de familie, de atunci cand viata era mai simpla si timpul liber pe care nu l-am pretuit destul. Sunt si alte variante de geluri de dus, mai scumpe, tot cu miros de mosc, dar eo chestie de principiu s anu dau mai multi bani pe un gel de dus decat as da pentru un produs de ingrijire a tenului.

In concluzie,  acets gel de dus Vidal este un roller coaster de amintiri pentru mine, pe langa faptul ca mirosul de mosc este absolut minunat iar ingrijirea oferita este una medie. Ce alte geluri de dus cu mosc alb mai cunoasteti?

O zi parfumata!

XOXO

9 comments

 1. Camelia says:

  Eu sincer, gel de dus predominant a mosc, nu mai stiu altul inafara de acest gel de dus prezentat de catre tine!
  Dar gel de dus ce are in compozitie, o cantitate mica de mosc – Stiu! si anume, gelul de dus Vidal cu fructe de padure si mosc.

 2. Rokolla says:

  Nu cred ca stiu vreun produs cu mosc sau nu-mi vine nimic in minte. Acest gel de dus l-am mai vazut de cateva ori si doar in online. Am ramas in dubii in ceea ce-l priveste

 3. LacraRevs says:

  Nu am folosit până acum geluri de duș cu mosc. Doar să îl fi avut prin vreun parfum și să nu știu acest lucru. Sunt curioasă de cum miroase

Leave a Reply