Odata cu gradinita, dupa o vara lipsita de muci, tuse, oxiuri sau medicamente de orice fel, imi vine din nou greu sa ma acomodez cu procedurile medicale, dozajele de pastilute, siropelele si aerosolii. Simt ca vara a venit si a trecut mult prea repede si acest lucru i l-am datorat si ei, micutei domnisoare care m-a lasat sa am nopti lipsite de febra, de administrari de sirop in miez de noapte, de regurcitari pe cearsafurile noi spalate si chiar de lupte de convingere pentru a sta la aerosoli. O fi fost sistemul imunitar mai puternic, am avut eu mai mare grija de ea sau pur si simplu nu a fost expusa 4 ore pe zi la diversi virusi?
Daca anul trecut am avut un “abonament” saptamanal de vizite la pediatrie, anul asta m-am aprovizionat din timp cu ce am considerat ca imi trebuie ca sa trec cu bine peste depresia pe care mi-a instaleaza boala celei mici. Asadar, mierea de la Apidava e nelipsita inca de anul trecut cand, a dat roade in calmarea tusei de orice fel impreuna cu ceaiul de cimbrisor, sau adaugata in laptele de seara. Suplimentele alimentare nu au lipsite nici ele, desi unii parinti considera ca cea mai buna varianta e sa lasi corpul sa lupte singur si “sa se intareasca” (dupa cum ar zice batranii), nu ai cum sa fii un martor la suferinta copilului tau si sa te gandesti ca in final o sa ii treaca, in conditiile in care traim intr-o epoca avansata din punct de vedere medical si iti poti permite sa faci o vizita la medic si sa tratezi o boala ce poate degenera in ceva mult mai grav.
Noi, parintii, vrem sa ne protejam micutii in orice situatie, chiar si la gradinita, iar daca nu putem sa o facem fizic ne bazam pe aliati, cum ar fi suplimentele alimentare pentru imunitate, care, ar trebui sa protejeze copilul si sa le cladeasca un sistem imunitar mai puternic. Unii aleg ursuleti, martieni, aleg dupa reclame, brand sau aspect insa, de cand am devenit parinte sunt mult mai atenta la ce anume includ in dieta copilului meu. Cand intru intr-un magazin simt ca parca toate dulciurile si produsele de ingrijire de pe rafturi sunt intr-o mica sau mai mare masura otravuri, cu tinta catre micuta domnisoara. Atunci, intervine instinctul de a o proteja si, incerc sa intervin macar in domeniile unde am competente necesara: nutritie, sanatate, igiena.
O buna imunitate pleaca de la nutritia corecta insa, chiar si asa sunt destule carente in organism din diferite cauze, iar la copii, in special prin refuzul de consum a unor alimente. Exista totusi o solutie …psihologia inversa si caramelele cu polen de la Apidava. Chiar daca vreau ca cea mica sa le manance, i le ofer ca o recompensa sau ca gustare in pachetelul de la gradi. Asa, nu va vedea ca o obligatie consumul lor ci mai mult ca pe un desert, desi, nu stiu ce copil ar trebui “pacalit” sa manance ceva dulce.
Caramelele de la Apidava nu au declansat nicio “alerta” din modulul protectiv de mama in care ma aflu deseori, asta pentru ca sunt un dulce mai sanatos cu foarte multe beneficii pentru cei mici. Pentru obtinerea lor s-a folosit polenul in proportie de 5%, destul cat sa sigure copilului o doza de energie si sa il sustina in activitatea desfasurata la gradinita.
Polenul ajuta imunitatea si asta cred ca e unul dintre cele mai importante aspecte atunci cand vrei sa ai un copil sanatos dar sa nu il dezechilibrezi chimic cu preparate artificiale. Polenul este un produs natural, care este absorbit foarte bine de catre oganism, nu lasa in urma reziduuri toxice si contine 22 de aminoaciz, 18 vitamine, 25 de minerale.
Polenul sustine activitatea intelectuala si este recomandat copiilor, persoanelor care se lupta cu oboseala fizica sau psihica, viitoarelor mame, persoanelor in convalescenta. Daca credeati ca nu exista asa ceva ca un copil obosit sau daca va gandeati ca nu mai gasiti modalitati de a i-o consuma, inseamna ca inca nu a inceput sa frecventeze caminul, gradinita sau scoala. Chiar daca am un copil energic, de cand a inceput gradinita anul trecut, la amiaza cere singura mancare si somn, asadar, galagia, agitatia, activitatile pe care le fac impreuna, concentrarea pe care o implica la acele activitati si multe alte sentimente si trairi care sunt mult mai intense pentru cei mici decat pentru adulti, o obosesc destul de mult, asadar, putin polen o ajuta sa treaca cu bine peste programul de gradinita.
Polenul ajuta digestia iar, la varste fragede, cand constipatia este inca o problema ce trebuie tratata ca maxima seriozitate, caramelele cu polen sunt o buna varianta de “cocktail” care, pe langa sustinerea imunitatii, a activitatii intelectuale si a aportului important de substante nutritive regleaza si tranzitul intestinal. Cura cu polen se recomanda a fi facuta cate o luna in fiecare sezon, asa ca noi am inceput-o in aceasta luna, odata cu administrarea uleiului de peste.
3 avantaje si o singura sursa pe care te poti baza: polenul. Chiar daca adultii il pot consuma in forma lui “bruta”, copiii cu siguranta nu vor fi convinsi de ea, asa ca inovatia celor de la Apidava ma face sa cred ca are la baza niste parinti, inainte de a fi intreprinzatori sau angajati.
Caramelele cu polen de la Apidava au un gust dulce, nu sunt tari asa cum imi aminteam eu odata ca ar fi caramelele, asadar, daca sunteti tentati sa le incercati si aveti plombe/fatete/placa sau coronite le puteti manca fara griji ca acestea vor ramane la locul lor. Gustul de polen se simte, nu e foarte proeminent insa, atata timp cat cea mica nu a gustat alte caramele inafara de acestea, nu ar avea de unde sa stie ce gust trebuie sa aiba asa ca s-a obisnuit. Cu bomboanele cu miere de albine de la Apidava ne-am convins, iar din cele 15 sortimente comandate in urma cu ceva vreme, au mai ramas doar 2 pungute, in conditiile in care au fost consumate aproape in intregime de micuta domnisoara.
Mierea de la Apidava a stabilit deja, cel putin in ochii mei, un etalon inalt de calitate si, incepand de la mierea de albine de salcam, cea ecologica, mierea poliflora, mierea stuparului, mierea de mana sau sortimentele sale mai “excentrice” cu eucalipt, cimbrisor, lavanda, anason sau migdale, m-au convins pe rand ca am facut cea mai buna alegere. Chiar daca cele mai parfumate au fost o incantare pentru mine, cele poliflore, de salcam, de tei, cu mirosuri mai putin intense, au stat mereu pe masa si asteptau sa indulceasca ceaiul sau lapticul celei mici atunci cand raceala, tusea, brosita, laringita si te mai miri ce alte afectiuni isi faceau de cap.
Despre mierea de salcam si intrebuintarea ei v-am vorbit intr-un articol anterior cand am lasat cateva sugestii despre cum poti include mierea in micul dejun al celui mic iar recipientul atractiv sub forma de ursulet poate face chiar si cel mai pretentios copil sa fie deschis la noutati.
Ursuletul se numeste Martinica, insa la noi a devenit Bruno, asa cum a devenit si Misha a lui Masha, denumit dupa personajul ei principal dintr-o carte pentru copii. Bruno a facut consumul de miere mult mai atractiv, mai ales ca am profitat de noile culori guase si l-am facut un adevarat personaj. Avand in vedere ca noile culori sunt solubile in apa, spalatul cu apa calduta poate insemna o noua costumatie pentru ursulet, activitate de care cea mica a fost incantata peste masura.
Produsele apicole sunt o binecuvantare pentru toti cei care le folosesc iar, daca ele vin si intr-o forma atractiva, cei mici le pot consuma moderat inca de la varsta de 2 ani. Dupa o testare de aproape un an de zile cu produsele Apidava vi le pot recomanda cu drag, mierea a trecut testul apei, al gusturilor personale, al pretentiilor copilaresti si a asteptarilor impuse.
Voi ce produse apicole consumati odata cu inceperea sezonului rece?
O zi placuta!
XOXO
bomboanele de la apidava sunt nelipsite din casa 😀 acum am facut rost si de un fagure, rontai la el cand si cand, caramelele imi plac foarte mult, si ma bate gandul sa fac un sirop de catina cu miere, ca sa mai ajut organismul. daca ma prinde raceala, greu ma mai paraseste!
Sunt minunate caramelele si mierea de salcam este un adevarat tratament impotriva racelilor.
M-am inebunit cu caramelele astea. Arata exact precum cele din copilarie. Trebuie neaparat sa le incerc
Eu in acest sezon consum multa miere, tare geniala ideea cu caramelele!
Mierea și polenul, cei mai buni aliați ai organismului. Copiii sunt primii care trebuie obișnuiți cu beneficiile acestea din natură.
Acele caramele sunt tare gustoase, reprezinta o gustare sanatoasa.
Noi consumam miere, am incercat si polenul crud dar nu prea m-am impacat cu gustul lui si fiului meu ii cumpar acadele cu polen si miere. Vreau sa incerc si aceste caramele, sunt sigura ca o sa-i placa.
Tare buna ideea cu caramelele mai ales ca polenul este extrem de sanatos
Cat de bine arata Bruno! Dar si caramelele par mega delicioase!O sa le caut sa le cumpăr!???
WOW! Ce idee buna ai avut cu pictarea ursuletului! Am sa le cumpar si eu nepotilor mei! Abia astept sa incepem activitatea!!! Merci de idee! Pupici pentru printesa!
Sunt norocoasa și primesc miere naturală de la rude ce se ocupa cu această îndeletnicire. Dar caramelele tot le cumpăr ?
Caramelele astea sunt absolut delicioase. Le savuram cu placere cu totii.
N-am avut placerea sa testez caramelele cu polen de la Apidava, dar la urmatoarea comanda imi iau si eu, ca prea imi faceti pofta!
Personal, ceai cu miere Apidava. Aș testa și caramelele
Ce artista ai tu acasa si ce frumos la colorat pe MArtinica
Miere am mereu in casa, insa caramele nu am incercat pana acum. Nici nu am vazut prin magazine. Trebuie sa imi iau si eu, mi s-a facut pofta!
Si fetita mea a fost atrasa de martinica … Bruno sa consume miere cu drag dimineata si nu numai. Nu stiam ca polenul poate fi atat de bun pentru organism. Foarte utile informatiile oferite
Trebuie să iau și eu caramele din acestea!! ? Mi se par foarte la îndemână pentru momentele când dorești ceva dulce și bun pentru imunitate!!
Jasmine a devorat rapid caramelele! Sunt delicioase!
Interesant articolul,adevarat mierea si celelalte produse fac minuni ,dau multa sanatate celor mici dar si mari.
Produsele pe baza de miere sunt minunate.
delicioase
Caremele astea m-au cucerit. Au o consitenta tare interesanta si am ajuns sa le indragesc imediat
vai, ce poze delicioase! Mi-ai facut instant pofta de acele caramele! Oare se gasesc in orice plafar? As vrea sa imi cumpar si eu
imi plac caramelele dar acestea mai sunt si sanatoase,nu imi lipseste din casa mierea pe care uneori o amestec cu miez de nuca si in fiecare zi ii dau fetitei mele cate o lingurita ,sau catina cu miere pe care o pregatesc eu in casa