Puzzle din lemn – o noua etapa din seria puzzle-urilor?

Am fost foarte curioasa cum este acest puzzle din lemn, mai ales ca, pana acum, multitudinea de puzzle-uri facute cu cea mica m-au convins ca acestea reprezinta o activitate care ofera beneficii ambilor parti: parinti si copii. Tu castigi liniste, macar cateva minute, insa asta nu inainte de a-ti ajuta copilul sa faca puzzle-ul cap-coada de 1-2 ori pana incepe el sa isi dea seama cum vin piesele, iar copilul castiga abilitati, mult mai multe decat daca l-ai plasa in fata unui telefon sau a unei tablete din fata careia greu il mai poti dezlipi.Puzzle din lemn

Stiu, necesita implicare si de multe ori parintii nu vor sau nu au timp/chef dar va spun din propria experienta ca daca eu pot dupa un program de 12 ore si inca 1.5 ore de tenis sa ma intorc acasa si sa ma relaxez colorand, desenand, pictand sau facand un puzzle cu cea mica, atunci sigur puteti si voi. E nemaipomenit cum te poti incarca cu energie cand credeai ca esti cu “bateria pe zero”, insa cel mai uimitor e sa vezi cat de mult i-ai lipsit copilului toata ziua si cat de mult se bucura sa petreaca timp cu tine.

Asadar, pe la ora 20 ne-am apucat de acest puzzle din lemn dar, nu inainte de a-l picta cu noile culori guase luate tot de pe Libris. Aparent, usor de asamblat dupa schita, recunosc ca a venit ca o provocare. Identificarea pieselor dupa schita se face destul de  greu, mai ales ca sunt vreo 5-6 “surubele” din lemn toate cu acelasi aspect si vreo 2-3 roticele de dimensiuni apropiate. In primul rand, acele surubele din lemn intra foarte greu in ciuda marginilor slefuite, asa ca am batut cu un mic ciocanel la o ora la care in mod normal lumea nu bate cu ciocanul, cel mult da o gaura cu vreo bormasina 🙂 .

Puzzle din lemn

Micuta, curioasa, tot schimba locul pieselor, venea cu intrebari sau vroia sa il monteze singura, asadar o activitate relaxanta s-a lasat putin cu nervi mai ales ca la final, rezultatul nu a fost cel dorit: un ceas pe jumatate functional in care se invarte doar minutarul iar pentru schimbarea orei tot trebuie sa invarti. Teoretic, roticelele din spate ar fi trebuit sa faca aripile sa se miste, insa miscarea e una nedemna de luat in calcul fie din cauza ca am facut noi ceva gresit fie din cauza pieselor. Totodata, piesele din lemn se rup/ciobesc foarte usor, adica daca introduci un surubel din lemn pe orizontala si nu pe verticala, asa cum arata in schita din care nu poti distinge corect orientarea lui, te vei chinui putin sa il scoti intact, asta daca reusesti sa te incumeti in ciuda trosnirilor care se aud pana iese cu totul.Puzzle din lemn

Cu chiu cu vai am scos-o la capat insa, mi-a taiat orice elan de a mai experimenta cu acest fel de puzzle din lemn si, cred ca de luna viitoare vom reveni la acele puzzle-uri de podea pe care micuta le indrageste, sau cel putin ne rezumam la ele pana terminam cartea cu activitati pt 4-5 ani din colectia Larousse. Pentru cei 28 de lei cat costa acest puzzle din lemn cu siguranta veti gasi alte produse mai bune, cel putin pe Libris, unde diversitatea este covarsitoare.

Ati incercat pana acum sa faceti un puzzle din lemn? Ce anume ati facut si cat de satisfacatoare a fost experienta in cazul vostru?

O zi minunata!

XOXO

7 comments

  1. Mirela Marin says:

    Important este că ai reușit să-i captezi atenția. Copii trebuie inițiați, dacă nu avem timp pentru jocuri și joacă este normal să caute altceva.
    felicitări!

  2. Anca says:

    Foarte fain arata, chiar ma gandeam ca este o metoda buna pentru a-i invata pe cei mici cat e ora. O sa il caut si eu.

  3. Deyutza says:

    Al meu copil , sincer nu e asa atras de puzzle. A facut cateva cand era mic, iar acum mai bine il pui la treaba decat sa faca un puzzle, :)) Nu are rabdare

Leave a Reply