Bio sau natural? Cosmetice sau dermatocosmetice? Fito-dermatocosmetice?! E vreo diferenta?

Corpul ne este afectat zilnic, de poluare, stres, de stilul de viata pe care ni-l dorim sanatos insa, pe care nu reusim sa il atingem pentru ca pana si aerul pe care il respiram este toxic. Traim intr-o lume poluata si noi, prin obiceiurile de consum nu facem decat sa continuam un ciclu de neoprit al unei poluari perpetue. Amprenta de poluare pe care o lasam ca individ este una mult peste cea admisa si asta nu este decat amplificata de industria frumusetii care continua sa produca elixire placebo de obtinere a frumusetii eterne. Studiile arata ca fibrele din plastic sunt peste tot, distrugand ordinea naturala, ecosisteme dar noi, orbi la distrugerea surselor de hrana din jurul nostru cautam frumusetea eterna in orice produs care ne-o promite: bio sau natural, cosmetic sau dermatocosmetic si, in cele din urma fito-dermatocosmetic.Bio sau natural

Dupa indelungi perioada de intoxicare nu doar cu vise desarte, a unei frumuseti de neatins, dupa sume exorbitante sau nu, cheltuite pe produse cosmetice de ingrijire, dupa alergii auto-declansate prin folosirea unor produse cosmetice pline de ingrediente daunatoare si, dupa o expunere a corpului la tot felul de produse de ingrijire, s-a constatat ca frumusetea nu poate fi fortata. O femeie normala aplica pe piele, zilnic, aproximativ 80 chimicale toxice, unele dintre ele fiind interzise in anumite tari. In 26 secunde, pielea absoarbe 60% din tot ce aplicam pe ea, iar majoritatea produselor cosmetice de pe piata contin plumb, arsenic, mercur si formol, elemente strans legate de declansarea multor boli printre care si cancerul.

O femeie nu va inceta niciodata sa isi doreasca sa fie frumoasa, nu va inceta niciodata sa isi doreasca  frumusetea iluzorie pe care i-o da un ruj rosu sau un rimel si nu se va opri din cautarea ei in a gasi chiar elixirul tineretii, insa, majoritatea a constatat ca pentru a fi frumoasa nu trebuie sa te supui riscurilor inutile la fiecare aplicare de fard sau fond de ten cu substante toxice cancerigene ci, o poti face printr-o cale complet naturala.

Trend sau nu, produsele cosmetice naturale sunt in plina ascensiune si printre primele alegeri ale femeilor de toate varstele pentru ca ofera aceleasi avantaje ca a celor clasice si niciun dezavantaj. Mai mult, producatorii se intrec in a se lauda cu o amprenta de poluare cat mai mica pentru a-si asigura afacerea in domeniul natural si pentru a pastra o planeta mai curata pentru viitoarele generatii.

In ultimii ani sigla de natural si bio a adus un plus de valoare produsului pe care a fost aplicat, insa, nu toate produsele naturale sunt bio. Produsele naturale sunt cele care au in componenta ingredienti derivati din plante, minerale sau alge marine. In cazul produselor naturale nu sunt implicate organisme de certificare ecologica pentru ca majoritatea nu se incadreaza in normele unor culturi ecologice, fiind folosite pesticide sau organisme modificate genetice pentru cresterea productiei. De multe ori sigla “natural” este doar o strategie de marketing, iar daca un brand care isi doreste sa faca pasi catre produse naturale si nu reuseste sa duca pana la bun sfarsit conversia catre bio, de regula acel “natural” este de fapt in cantitate foarte mica, primand in continuare compusii toxici.Bio sau natural

Odata cu tendinta de consum a produselor cosmetice naturale s-a pus si problema diferentierii termenilor de bio, eco, organic, natural. Astfel, in functie de area geografica din care este produsul, el poate fi bio, eco si organic, acesti trei termeni avand acelasi sens: produse obtinute prin agricultura ecologica in care nu s-au folosit substante chimice, fara interventii genetice, in armonie cu natura si care poarta certificarea unui organism autorizat in acest domeniu.  Produsele bio/organice/eco sunt produse fara adaosuri chimice, realizate pe baza de plante crescute intr-un mod cat se poate de natural: fara pesticide, fertilizatori, radiatii sau organisme modificate genetic. Toate cele 3 notiuni au acelasi sens, astfel, in America si Canada, se foloseste cel mai adesea termenul „Organic”, în timp ce in Germania se foloseste „Eco” sau „Ecologic”, iar in Italia se foloseste „Bio”

In acest sens, va povesteam zilele trecute de intreaga filosofie a celor de la Gamarde care au grija ca produsele lor sa aiba cele mai bune ingrediente inca din stadiul de samanta, eliminand astfel orice viciu ascuns care ar putea reduce calitatea produselor puse pe piata.Bio sau natural

Iar daca tot vorbim de cosmetice trebuie sa facem clar o diferentiere intre cosmeticele simple, de ingrijre zilnica si cele dermato-cosmetice. Daca primele sunt folosite pentru o ingrijire a pielii fara probleme, dermato-cosmeticele sunt produse dedicate tenului cu diverse probleme: acnee, cuperoza, rozacee, melasme, etc. Cele din urma sunt special concepute sub control dermatologic si in colaborare cu dermatologi pentru a veni in intampinarea nevoilor fiecarui tip de ten. Este insa foarte greu sa obtii o ingrijire naturala si in acelasi timp sa iti rezolvi si problemele tenului insa nu e imposibil, drept urmare, fito-dermato-cosmeticele sunt noul trend.

Dermato-cosmeticele sunt produse de ingrijire a pielii care combina intr-o formula unica principiile frumusetii si dermatologiei. Fito-dermatocosmeticele includ in aceasta combinatie ce-a de-a treia notiune : fitoterapia, adica utilizarea plantelor in scop terapeutic, in acest caz in scopul ingrijirii si infrumusetarii. Gamarde este singura linie de fito dermato-cosmetice BIO care  garanteaza 100% ingrediente naturale in compozitie,. Cosmeticele Gamarde nu sunt doar ecologice, ci si certificate Bio si 100% naturale, aceasta fiind o exclusivitate mondiala.Bio sau natural

Gamarde a intrunit si chiar a depasit norma impusa de EcoCert pentru certificarea organica, oferind produse 100% naturale, asadar a devenit singura linie de fito-dermocosmetice din lume care indeplineste aceasta conditie riguroasa.

Uleiurile folosite in produsele Gamarde contin uleiuri certificate organic care nu contin pesticide iar datorita unui control amanuntit inca din stadiul de samanta pana la recoltarea plantelor, reusesc sa ofere produse cu un grad foarte mare de calitate. Totodata, toate produsele sunt testate dermatologic de catre un organism independent care nu face decat sa ateste calitatea produsele puse pe piata.

Desi produsele Gamarde sunt destinate mai mult pielii reactive, sensibile, atopice, intre timp interesul catre ingrijirea naturala s-a extins si astfel au dezvoltat si o gama de ingrijire a intregii familii, de la bebelusi la barbati. Va voi aduce noi detalii intr-un articol separat despre gama de ingrijire pentru copii dar si despre un produs dedicat igienei intime feminine.

Atunci cand natura iti ofera materia prima si iti pune la dispozitie noile cunostinte in domeniul dermatologic, nu iti ramane decat sa alegi fito-dermato-cometicele pentru o ingrijire completa, naturala, fara efecte adverse, care nu creaza blocaje sau dezechilibre hormonale si care te poate ajuta sa imbatranesti frumos si sanatos.

Ati folosit pana acum fito-dermato-cosmetice? In ca masura va influenteaza eticheta de “natural” sau “bio” atunci cand alegeti un produs de ingrijire?

O zi minunata!

XOXO

14 comments

  1. GabrielaAdelina says:

    Nu am folosit fito-dermato-cometice pana acum si nici nu ma influenteaza enorm treaba cu natural sau bio, desi poate ar trebui. uneori preturile unor astfel de produse mi se par cumva strigatoare la cer 😕

  2. Bratu Gabriela says:

    ahaaaa, acum am mai inteles si eu cate ceva! intr-adevar, unele produse de genul poate au preturi mai maricele, dar sunt si mai ok pentru piele. eu ma bazez pe asta si incerc sa maresc proportia de cosmetice bio din rutina mea!

  3. Mihaela says:

    In ultimul timp am acordat tot mai mult credit produselor naturale, bio in detrimentul celor din reclame, pentru ca m-am convins de calitatea lor.

  4. m says:

    Incerc sa aleg produse cat mai sanatoase si mai bune pentru ten, folosesc produse naturale, bio și dermato-cosmetice.

  5. Corina says:

    Si eu incerc sa folosesc mai des produsele bio, chiar daca sunt mai scumpe. Marca aceasta cred ca mi se potriveste perfect, daca ma iau dupa prezentarile facute de tine! Multumesc pentru recomandare!

  6. Mihaela Curea says:

    Pun mare accent pe produsele cosmetice de calitate, am incercat si produse naturale și bio, dermato-cosmeticele nu imi lipsesc din casa, insa fitodermato-cosmetice nu am incercat si nici nu stiam ca exista.

  7. LacraRevs says:

    Nu am folosit, dar după articolul tău vreau să le încerc!
    Am o listă propie de ingrediente pe care vreau să le evit și în rest analizez eu ingredientele.

    Apelez și la dermatocosmetice și la – naturale- dar mă uit cu atenție la ce conțin.

  8. Paula Ion says:

    Intotdeauna aveam intreabarile acestea, dar niciodata nu am reusit sa stau sa ma documentez. Eu merg mai mult pe produse naturale, dar nu intodeauna imi si reuseste. Mai cad in ispita si la cele din reclame 🙂

  9. Rokolla says:

    Imi plac mult produsele lor. Le-am folosit doar pentru mine si ar fi interesant sa incerc si gama pentru copii. Sunt convinsa ca sunt tare bune

Leave a Reply