Pell Amar, legenda vie autentic romaneasca

Romanii se mandresc cu multe, de la sport la mici, de la medici la peisaje naturale insa, putine dintre acestea sunt cu adevarat valorificate si exploatate in sensul in care ar putea atrage investitii straine si de a fi mai bine puse in valoare. In ziua de zi totul tine de marketing iar noi, in ultimii ani invatam tot mai multe despre adevaratele comori nationale, fie ca vorbim de resurse naturale sau umane. Acesta a fost si cazul Pell Amar. Inainte de a deveni un brand autentic romanesc de calibrul Gerovital, Pell Amar a fost mai intai o legenda, o descoperie, o inovatie nascuta din necesitate, durere si boala. Hai sa descoperim impreuna de ce Pell Amar a ajuns in atentia noastra abia in ultimii ani desi este folosit inca din anul 1970!Pell Amar

Asa cum va spuneam, Pell Amar este un brand autentic romanesc, nascut din geniul creativ al d-rului Stefan Ionescu Calinesti. Menit sa devina doctor, acesta nu isi poate nega convingerile politice liberale si participa la un protest anticomunist care ii va garanta ani de zile de detentie. In momentul in care este eliberat a simtit ca aptitudinele de chirurg i-au fost afectate astfel, se reorienteaza si devine balneolog la statiunea Amara. Martor al miracolelor pe care namolul sapropelic il are in tratamentul reumatismelor, bolilor ale sistemului nervos periferic, nevralgii, boli ginecologice, cronice, eczme, psoriazis, arsuri, cicatrici cheloide, fenomene de imbatranire, incearca sa ii potenteze si izoleze efectele terapeutice in creme si onctiuni astfel incat sa, o salveze pe sotia sa care suferea de sclerodermie. In final, dupa 3 luni de tratamente cu namol sotia sa isi revine, astfel medicul incearca noi modalittai de includere e a proprietatilor namolului in cat mai multe produse.Pell Amar

Cand totul parea pierdut si lacul Amara este inundat in anii ’70, doctorul se muta la Balta Alba unde gaseste acelasi tip de namol si isi continua cercetarile. Aventura lui abia acum incepe, calatoreste peste tot in lume pentru a face cunoscute efectele namolului, atragand astfel turisti care veneau sa se trateze in tara, devine primul expert ONU al centrelor de reabilitare, devine primul medic din lume care obtine extract pur din namolul terapeutic, detinand brevetul de inventie pentru namolul sapropelic,  iar in Germania si Danemarca sunt facute studii pe aceste principii active. Pell Amar, inainte de 1989 era produs in doua unitati: injectabilul la Antibiotice Iasi, iar cosmeticele la Miraj Bucuresti. Cum cea din urma nu mai exista, necesitatea includerii elementelor active in produsele de uz cosmetic s-a facut simtita, astfel, s-a incercat o noua varianta de a veni in intampinarea publicului consumator de cosmetice naturale cu extract din namol.

Dupa esecul privatizarii prin metoda MEBO, ideile profesorului starnesc interesul si altora care vor sa le puna in practica insa, in final, o investitie de cateva milioane de euro din partea ARTRI- Asociatia Romana pentru Transporturi Rurtiere Internationale, a facut posibila continuarea cercetarilor si dezvoltarii brandului, astfel, incat in 2010 a aparut Pell Amar Cosmetics. De atunci, Pell Amar a incercat sa isi faca vizibila si sa isi consolideze pozitia pe piata, astfel incat, dupa 8 ani de zile, putem spune ca Pell Amar a ajuns un brand in plina ascensiune, tot mai cautat si apreciat de romani dar si de straini.

Pell Amar contribuie prin calitatea produselor la capitalul national al tarii, fiind un brand autentic romanesc care atrage dupa sine aprecierile si respectul nu doar romanilor dar si strainilor, iar, pentru mine, este un brand care si-a dovedit eficienta la fiecare utilizare.

Stati pe-aproape, in articolul urmator va voi vorbi despre cele 3 produse Pell Amar pe care le-am testat in ultima perioada!

O zi usoara!

XOXO

13 comments

 1. Barascu Violeta Ramona says:

  Astept cu real interes prezentarile celor trei produse Pell Amar, mai ales ca vine perioada cadourilor de sarbatori si sigur cineva se va bucura de un asemenea cadou.

 2. Mirela Marin says:

  Cunosc Pell Amar de prin 87, vremea Mirajului, când eram foarte încântată de produse. Poate de aceea tenul meu arată, fără modestie, așa bine. Nu am testat noile lor produse, dar povestea lor merită dusă mai departe.
  felicitări!

 3. Ioana says:

  Am facut cunostinta cu acest brand acum 3 ani si de atunci il tin mereu in tot 5 pentru ca am fost multumita de produsele incercate de la ei.

 4. Rokolla says:

  Am folosit si folosesc produse de la Pell Amar si imi plac mult. Gelul intim este extraordinar de bun, dar si produsele pentru ten ma incanta

Leave a Reply