Facturezi usor, incasezi la timp si muncesti cu spor doar cu un program de facturare gratuit!

In domeniul in care lucrez ma confrunt des cu situatii care se complica inutil si care, implica multe resurse, doar din simplul motiv ca unii dintre colaboratorii nostri ezita sa isi foloseasca conexiunea la internet pentru a apela la beneficiile unui program de facturare gratuit. O casa de expeditii este prin definitie un intermediar, un broker de curse, intre clientul care doreste mutarea marfii dintr-un loc in altul si, carausul final, adica cel care in final efectueaza acea cursa. In teorie destul de simplu, cumperi dintr-un loc si vinzi mai departe, oprindu-ti un anume procent. In teorie, colaboratorii finali pot fi o alta casa de expeditii care face cursa la un pret mai mic sau un PFA, Intreprindere Individuala, Asociatie Familiala, in care soferul e si patron si  administrator. Aici insa incep sa se complice lucrurile, pana in momentul in care carausul isi poate incasa efectiv banii, sunt foarte multe variabile.program de facturare gratuit

In primul rand, documentele se pot pierde pe drum, ceea ce poate duce la neplata cursei, adica toti am muncit degeaba si singurul avantajat este clientul care, va beneficia in final de o cursa facuta gratis. Daca in materie de documente (CMR, avize, dovada paletilor, bonuri) se mai poate incerca recuperarea lor de la client sau de la descarcare, in ceea ce priveste factura, e mai complicat. Nu ai factura originala scrisa de mana pentru ca s-a pierdut, asadar nu iti poti incasa banii decat in baza unei copii dupa exemplarul rosu, stampilata cu “Conform cu originalul”. Unii accepta, altii nu, insa ce-i drept, tot carausul este cel care are de pierdut, atat timp cat si, decalarea platii, iar daca PFA-ul  functioneaza cu banii de la cursa la cursa atunci este o reteta buna pentru blocaj si neputinta de a mai cursa. Astfel, un mare avantaj il are o factura emisa electronic in care poti emite oricate originale doresti.

In al doilea rand, o factura calculata gresit, fie din cauze umane fie din cauza calculatorului care “truncheaza” sumele, este un impediment in incasarea sumelor facturate. Astfel, din momentul receptiei documentelor pana in momentul in care documentele sunt procesate si verificate, poate trece si o zi daca este in plin sezon. Astfel incat, chiar daca ai un termen de plata “La primirea documentelor” si factura ta este gresita, va mai dura cel putin o zi pana vei putea trimite un exemplar corect, original, al facturii scrise de mana. Totodata, asta implica si o corespondenta ulterioara din partea casei de expeditii pentru returnarea exemplarului original al facturii gresite, timp si resurse consumate inutil. Totul ar fi fost atat de usor daca ai lasa facturarea in baza unui program de facturare gratuit, care, calculeaza corect, iar, in cazul in care ai introdus gresit pretul unitar sau cursul BNR, poti modifica usor, cam in 30 de secunde, si transmite pe mail exemplarul refacut.program de facturare gratuit

Al treilea aspect este factorul uman, caligrafia si spatiul in care facturile sunt emise. Soferii de camion nu au birou in cabina, asadar facturile emise probabil ca nu vor avea cea mai lizibila caligrafie, ceea ce poate duce la interpretari gresite ale datelor ei si, implicit, la diverse probleme fiscale in cazul unui control. O factura emisa eletronic este insa deslusita de fiecare in mod corect, ceea ce va duce la o corectitudine a datelor inregistrate si raportate de ambele parti.

Ai facut o incurcatura si ai trimis facturile altcuiva? Pana recuperezi facturile originale scrise de mana din cele doua locuri, in functie de disponibilitatea destinatarilor de a fi cooperanti si intelegatori, pot trece cateva zile, chiar saptamani, timp in care banii raman neincasati si termenul de plata, cel putin unde lucrez eu, se decaleaza cu inca 30 de zile daca depasesti 15 zile de la incheierea cursei. Chiar zilele trecute am inregistrat primele scadente cu 25.12.2018, adica plata pe 27 si bani in cont pe 28 decembrie tocmai din cauza unor facturi ratacite pe la posta/curier. Nu cred ca iti doresti banutii dupa 60 de zile, asa ca, te sfatuiesc sa faci urmatorul pas pentru a avea o afacere prospera: program de facturare gratuit online.program de facturare gratuit

O varianta foarte buna si deloc costisitoare este QInvoices, un program de facturare gratuit care iti ofera acces oriunde si oricand din orice locatie cu acces la internet, la facturile emise, la cele ce urmeaza sa fie incasate, aveand acces la diverse rapoarte si putand beneficia de toate optiunile incluse in pachetul gratuit. In cazul in care volumul de munca creste, ceea ce se traduce in mai multe curse efectuate, facturate si incasate, poti opta pentru varianta platita, cu licenta, la care vei obtine o reducere de 50%.

Printre avantajele pe care programul de facturare gratuit Qinvoices le ofera se pot numara:

 • acces din orice locatie cu internet si aplicatie instalata
 • emiterea de facturi fiscale, proforme, de avans
 • memorarea datelor clientilor si completarea datelor acestora automata
 • completarea si calculul automat al facturii
 • exportul facturii in PDF si transmiterea ei pe mail
 • personalizarea facturii
 • urmarirea cheltuielilor si a incasarilor
 • diverse rapoarte

Toate beneficiile se mai sus se traduc in timp economisit, eficienta, fara complicatii. Un program de facturare gratuit cum e QInvoices face ca prosperitatea unei afaceri sa nu depinda de un birou ci de datele centralizate si rapoartele pe care le poti avea la indemana oricand pentru a-ti minimiza riscurile si maximiza profiturile.

Incearca azi, gratuit, fara riscuri, fara stres, doar click!

O zi echilibrata va doresc!

XOXO

10 comments

 1. Diana Ion says:

  Și noi la serviciu am folosit un program de facturare gratuit. Pe lângă toate avantajele pe care le- ai enumerat, economisirea timpului este cel mai important!!!

 2. Camelia says:

  Foarte interesant pentru cei care au nevoie de astfel de programe. Cred ca scutesti enorm timp si faci economii cu contabilul.

Leave a Reply