Luna de luna, noutatile de la Univers Enciclopedic Junior ne tenteaza cu titluri noi, asa ca, daca luna trecuta am poposit putin prin mitologia greaca si am adus laolalta povesti noi si clasice, luna aceasta am facut un mix “cu de toate”, pentru a preveni eventualele schimbari de interes ale celei mici. Asadar, luna aceasta descoperim lumea prin imagini detaliate a fiecarui ecosistem, ne aventuram alaturi de fetita-pirat, invatam cuvinte noi in engleza si la final decidem sa fim impreuna mereu, indiferent de situatie, la fel ca si iepurasii din povestea cu acelasi titlu. In luna aceasta 2 povesti ilustrate pentru copii si doua carti mai practice ne imbogatesc biblioteca si serile petrecute impreuna.
Primul meu dictionar englez-roman (Usborne), de la Editura Univers Enciclopedic Junior, este, cum altfel decat un prim dictionar ilustrat prin care cei mici pot asocia imaginile cu denumirea in engleza. Dictionarul cuprinde cele mai uzuale cuvinte din capitolul animale, familie si prieteni, mancare si bautura, obiecte din casa, corpul omenesc, articole de imbracaminte, articole de vara, cateva verbe, la ferma, autovehicule, obiecte din rutina de dinainte de culcare, culori si numere. In total, dictionarul contine 270 de cuvinte uzuale din limba engleza. Coperta este brosata, are un numar de 24 de pagini si il puteti gasi pe site la apx 15 lei, alaturi de varianta dictionarului german-roman, tot pe acelasi sistem ca si cel in engleza.
“Sa-ti povestesc despre lume” sau “Natura in povesti fara cuvinte” este o carte-atlas care arata schimbarile care se produc in natura in orice moment, indiferent daca acestea intervin din cauza vremii, se fac periodic, datorita schimbarii anotimpurilor, datorita sfarsitului unei vieti sau inceputul alteia. Asadar, fara cuvinte, sunt redate foarte fidel ecosisteme diverse, de la pajistea din spatele gradinii bunicilor, la rau, lunca, munti si pajisti alpine, padurile boreale, repausul de iarna in padure, savana, padurea tropicala umeda, pe tarm si in reciful de corali, in oceane, Polul Nord si Arctica, Australia si noaptea din desert. Cartea are coperti cartonate, ilustratii de Kate McLelland si contine un numar de 40 de pagini, toate la pretul de 25 lei. Chiar daca unele dintre peisaje sunt greu de explicat fara cuvinte, la finalul cartii gasiti sugestii de prezentare si informatii suplimentare despre ecosistemele prezentate, ceea ce usureaza cu mult treaba de parinte si te ajuta la identificarea corecta a imaginilor prezentate.
“Impreuna mereu” de Jutta Langreuter si Stefannie Dahle, este o foarte buna carte pentru copiii care mai au fratiori si carora le vine greu uneori sa se joace impreuna. Robi este un iepuras care cu greu accepta ca surorile sale sa se joace cu Lena, o prietena comuna a celor 3, deoarece el considera ca sunt jocuri plictisitoare de fete. Incearca sa le saboteze joaca si in cele din urma ele pleaca departe de el. Cand in final ramane singur sa se joace cu prietenul lui Sasa, constata ca se apropie o furtuna si pleaca in cautarea prietenei si surorilor sale deoarece acestora le este frica de ploaie si tunete. Povestea se incheie cu cei patru ajunsi in siguranta acasa si bucuria de a fi impreuna. Pana la urma sunt frati si fratii au grija unii de altii chiar daca uneori se mai cearta.
“Aventurile fetitei pirat” de Stefanie Dahle, minunata creatoare a Zanei Capsunica, a iepurasului Robi, a Liliei, printesa Elfilor si a Fridei, micuta vrajitoare. Stefanie Dahle incepe sa devina una dintre scriitoarele favorite ale fetitei, mai ales ca povestile sunt mereu asociate unor ilustratii minunate. Asadar, Marina, fetita-pirat cauta o aventura si se imbarca intr-o nava care zboara in obtinerea permisului de navigatie. Pe insula Sabiei, Zgarie-Branza si Derbedeul o supun la 3 teste: sa obtina coroana unui monstru marin, sa faca o pasare sa danseze si sa scape de soarecii din castel, Prin metode ingenioase, cu ajutorul prietenilor sai, aceasta reuseste sa duca la bun sfarsit toate sarcinile si porneste in cautarea noilor aventuri. Concluzia este ca, totul e posibil atunci cand ai prieteni buni care te ajuta.
Cartile de aceasta data au imbinat foarte placut utilul cu placutul, fantezia cu realitatea si diversificarea vocabularului si consider ca am facut o alegere foarte buna pentru o fetita de nici 5 ani 🙂
Ati vazut ofertele de la Univers Enciclopedic? Cartile sunt mereu un cadou bun pentru cei mici!
O zi usoara!
XOXO
Toate sunt superbe si toate sunt chiar indicate copiilor care au ajuns la varsta de vorbit si de priceput lucruri. Imi plac si mie aceste carti si chiar vreau sa investesc in aceste carti, doar sa inceapa a mea fetita sa vorbeasca ca lumea, ca acum e perioada dinaintea vorbirii, cea cu gangureli.
Vreau sa ii iau si eu piciului carti ilustrate, le rasfpoieste cu mare drag.
Eu nu am coptt mici, ai mei sunt mari. Dar asta nu ma face sa ma opresc cand vad o astfel de carte si sa ma minunez, ce frumoase sunt cartile pentru copii acum.
Intotdeauna mi-au placut cartile de la Univers Enciclopedic. Sunt extrem de frumos ilustrate, fiind atragatoare pentru cei mici.
Imi plac si mie carticelele si ii cumpar si eu fetitei ori de cate ori am ocazia carticele. Cele Usbornr mi se par foarte bine, la fel ca si alegerile facute de tine