Ce este brandul Melissa and Doug pentru puzzle-uri, asta este Djeco in materie de jocuri si activitati pentru copii. Djeco are mereu ambalajele putin ciudatele care nu tradeaza continutul lor, in cel mai bun caz il poti banui sau intui, dar niciodata ghici la prima vedere. Am avut recent de la ei setul de culori guase cu care ne-am distrat pictand niste conuri de brad si pe care inca il folosim in activitati artistice impreuna cu copila de aproape 5 ani iar in trecut am avut si setul de culori pentru pictura cu degetele. Poate va intrebati de ce doar culori? Tocmai pentru ca ambalajele lor sunt greu de descifrat si se pare ca niciodata nu mi-am facut timp sa le acord cateva minute in plus sa le inteleg. Pana acum…
Am crezut initial ca este un joc de carti, la fel ca si clasicul “Solitaire” cu care am crescut si imi ocupam timpul liber atunci cand il aveam din plin, insa, nu e nici macar un joc de carti, este mai interesant decat atat! Solitaire pentru copii de la Djeco este un joc ce implica niste bile din lemn si o placa de carton cu gaurele in ea. Jocul in sine este destul de vechi insa cei de la Djeco l-au readus la viata cu o reinterpretare completa, lasand neatinse doar regulile jocului.
Asadar, se incepe prin a aranja toata bilele pe tabla de joc, lasand in mijloc un loc liber. Jocul are 32 de bile, dar se folosesc doar 30, 2 fiind de rezerva. Scopul final al jocului este de a elibera cat mai multe bile de pe tabla facand miscari verticale, orizontale sau pe diagonala cu o bila, care trebuie sa sara peste o alta bila si sa aterizeze pe un loc gol. Bila peste care se sare este scoasa din joc si se contorizeaza ca puncte pentru acel jucator. Jocul continua pana cand ramane o singura bila (expertii reusesc sa aduca jocul la final cu o bila amplasata exact in centru) sau nu mai sunt posibile mutari, astfel, bilele ramase pe tabla de joc se scad din punctele totale.
In teorie, jocul se poate juca cu un singur jucator, dar noi am jucat impreuna, cea mica fiind la prima experienta cu acest gen de jocuri, care ii solicita atentia, indemanarea si strategia.
Jocul Solitaire pentru copii este contraindicat copiilor mici care pot inghiti piesele de mici dimensiuni si este fabricat doar din materiale si vopsele non-toxice, in Franta si se poate gasi pe site-ul Libris la pretul de 74 de lei.
Pe data viitoare planuim sa alegem tot un joc din aceeasi categorie, aveti ceva sugestii in acest sens?
O zi usoara!
XOXO
Foarte interesant jocul. Păcat ca nu era asa ceva cand am fost eu mica.
Ce jocuri dragute au copii din ziua de azi 🙂
Imi place tare mult acest joc. M-ai convins sa il incerc si eu cu ai mei copii 🙂
Cred ca aceste jocuri si tare potrivite si de mare ajutor pentru a le dezvolta imaginatia si indemanarea celor mici.
Mi se pare extrem de interesant acest joculet. Am sa caut si eu niste joculete pe Libris pentru fetita mea
Asa am crezut și eu când am început sa citesc articolul tău, ca este vb despre solitare cu cărți. Arata bine, ai mei copii iubesc jocurile deși evit deocamdată sa cumpăr jocuri cu obiecte micuțe. Cea mica nu le înțelege și cine știe ce idei ii vin. Distracție plăcută, este minunat sa ne petrecem timpul alături de ei😘
E un joc fain pentru copii. 🙂
E un joc foarte interesant pentru copii. 🙂