A trecut ceva timp de cand nu am mai vizitat site-ul celor de la Univers Enciclopedic Junior, drept urmare ultimele selectii de carti pentru copii au constat in Povesti de Craciun pe care le-am citit langa bradul impodobit sau, in pat, dupa caz. Iata insa, ca si de aceasta data, reducerile de pana la 80% pe care le gasesti pe site la diverse titluri te fac sa revizuiesti pana si cel mai auster buget. Neputand sa ma decid la o categorie anume, am ales cate putin din fiecare, astfel, luna asta trecem in revista cateva notiuni de dezvoltare emotionala (alte titluri din aceeasi categorie gasiti aici), cunoasterea mediului inconjurator si a schimbarilor ce se petrec in natura si continuam sa citim aventurile curiosului paiajen Firicel si ale ratonului Emil.
Ce fac daca ma pierd? de Dagmar Geisler este o carte destinata atat copiilor cat si parintilor cu scopul de a-i educa despre cum pot sa procedeze in diverse situatii in care se pot trezi fara sa isi doreasca. Cartea prezinta o situatie in care copilul se poate pierde si apoi elaboreaza cei 6 pasi pe care acesta trebuie sa ii parcurga pentru a putea fi gasit: sa ramana unde se afla si sa strige dupa ajutor, sa apeleze la un adult pentru a suna pe mobilul unui parinte, sa nu plece niciodata cu necunoscuti, sa roage un adult sa sune la politie, daca nimic din toate cele de mai sus nu functioneaza atunci se indruma copilul a se duce intr-un loc public (magazin, farmacie, etc) si sa roage un adult sa sune la politie de acolo, iar ultimul pas este sa nu intre in panica. O carte cu indrumar si pentru parinti si rezumat al celor 6 reguli la finalul cartii.
Micul paianjen Firicel. Vacanta la ferma de Diana Amft si ilustratii de Martina Matos. De cele doua care au ajutat la aducerea la viata a unui personaj atat de simpatic cum este Firicel, am mai scris in articolele anterioare insa mentionez, ca este mereu o placere sa vad cat de frumos de imbina notiunile utile cu un fir narativ atractiv pentru copii. Firicel ajunge la ferma unde descopera diverse animale si afla lucruri noi despre ele.
Ce bine e sa ai prieteni! de Stephanie Dahle este povestea ratonului Emil care pleaca la pescuit cu noul sau prieten bursucul Sasha (despre intalnirea celor doi si cum au devenit prieteni puteti citi in articolul de aici). Foamea ii indeamna pe cei doi sa isi gaseasca o noua sursa de hrana dupa ce s-au terminat toate proviziile adunate pentru iarna. Astfel, cei doi se decid sa mearga la pescuit, doar ca pe drum se intalnesc cu toti prietenii lor care le cer ajutorul. Pana acasa cei doi ajung tot flamanzi doar ca ei nu stiu ca acolo ii asteapta o mare surpriza.
Vino cu noi in natura! Pui de animale de Susanne Riha este o continuare a pachetului “Secretele lumii animalelor” luat acum ceva timp in urma si explica pe indelete diversele modificari care se petrec in natura in decursul unui an. Cartea de fata insa este un mare atlas despre puii de animale, cum vin ei pe lume (se nasc, ies din ou), locul unde cresc pana la maturitate(stau in cuib, in vizuina), locul lor este in padure sau in campie, sub pamant sau in copaci? O carte foarte dragalasa, cu imagini foarte detaliate despre cei mai simpatici pui pe care copii ii vor indragi instant la prima vedere. Cartea poate fi un ghid pentru copiii mai mici fascinati de lumea animalelor (+5 ani) daca le rezumam informatiile si ne axam mai mult pe imagini decat pe text, insa este destul de bine documentata si poate fi folosita chiar si in clasele primare si gimnaziale deoarece contine informatii pertinente si utile pentru o aprofundare a materiei.
In acest moment, pe site sunt reduceri de 80% la toate titlurile Univers Encilopedic si preturile sunt cu mult mai mici fata de ce veti putea gasi in librarii. Va recomand cu mare drag cartile in serie, cum sunt cele cu Firicel sau Ratonul Emil, pe parcursul carora copilul ajunge sa indrageasca personajele cu fiecare poveste parcursa insa nici cele de dezvoltare emotionala nu sunt de neglijat deoarece nu este niciodata prea devreme sa ajutam copilul sa isi dezvolte si inteligenta emotionala.
O zi minunata!
XOXO