Cum echilibrezi pH-ul parului si de ce e nevoie sa faci asta? [Kitoko pH Rebalancer Review]

Daca in articolul anterior va povesteam cum am renuntat la sampon si am reusit sa obtin o curatare eficienta a parului fara sa folosesc produse cu surfactanti puternici si iritativi pentru scalp, acum a venit timpul sa va povestesc de celalte trei produse primite in testare de la Affinage Romania, pe care le-am folosit in ingrijirea complementara a parului.pH-ul parului

Desi nu am folosit balsam de par impreuna cu cleanserul, parul nu a avut de suferit. Lipsa sulfatilor din compozitie a facut ca parul sa nu fie deshidratat dar sa necesite un anumit ajutor suplimentar in descalcire si echilibrare a pH-ului. In acest sens, am folosit 3 produse: uleiul de par intens hidratant, tratamentul de par leave-in si tratamentul leave-in pentru echilibrarea pH-ului parului.

Tratamentele de par folosite ca si completare in urma curatarii parului cu cleanserul au avut doua roluri diferite iar astazi va voi povesti despre tratamentul de reechilibrare al pH-ului parului. Inainte de asta e foarte important insa de stiut cum se face hidratarea parului. In contactul cu apa, cuticula parului se deschide, aducand mult cu un con de brad si isi mareste diametrul. Imediat ce aplicam un balsam, ele sunt netezite iar componentele balsamului blocheaza moleculele de apa in cuticula. Astfel se produce hidratarea parului.

Probabil ca daca nu as fi incercat pana acum tratamentul de reechilibrare a pH-ului parului, nu as fi stiut ca exista asa ceva. Daca e sa recapitulam lectiile de chimie din scoala, ne-am reaminti de solutii alcaline si solutii acide, de faptul ca pH-ul se calculeaza de la 0-14 si ca pH-ul neutru inseamna 7, care e diferit de pH-ul fiziologic.pH-ul parului

Parul umed are un pH de 4.5-5.5, asadar, parul uman are un pH usor acid. Un produs acid va inchide cuticula iar un produs alcalin o va deschide, niciunul din cele doua procese nu este nociv insa cheia este echilibrul. Chiar si duritatea apei poate influenta pH-ul parului, de aceea se recomanda curatarea parului cu apa calda si clatirea balsamului cu apa rece, deoarece orice hidratare aplicata cuticulei deschise se va pierde daca ea nu este inchisa. Asadar, solutiile alcaline deschid cuticulele in timp ce solutiile acide le inchid si pastreaza hidratarea parului. Fara a folosi nimic pentru a scadea pH-ul parului inapoi la normal ( 4.5- 5.5 ) si a inchide aceste straturi, umezeala nu va fi pastrata. Ca rezultat, aceste straturi vor ramane ridicate si colturoase, ceea ce face parul sa se simta dur si greu de stapanit.

Rolul tratamentului leave-in de la Kitoko are exact acest scop: de a readuce pH-ul parului la cel acid si de a inchid cuticula parului pentru ca moleculele de apa sa ramana in interiorul ei, astfel, parul ramanand hidratat. Tratamentul de par este unul din gama naturala de produse de ingrijire continand extracte de curmale, ceai verde, lalea de foc, magneziu, karite, filtru UV, vitaminele A & E si FNH. Acesta este bland cu parul vopsit, are un pH de 4.5-5.5 si ajuta parul sa devina mai maleabil insa, marele beneficiu descoperit de mine a fost ca da “consistenta parului”, acesta nu se mai electrizeaza si se aranjeaza mai usor. Rezultatul nu este un par matasos insa este un par cu volum, care se aranjeaza, nu se electrizeaza, sanatos  si aparent mai rezistent.

Un punct in minus il are mirosul (usor neplacut in ceea ce ma priveste), din fericire acesta nu persista pe par decat cateva minute, insa la aplicare se simt din plin ceaiul verde si alte mirosuri din extractele naturale.

Intreaga gama de produse o puteti vedea pe site-ul oficial AspHair sau puteti intra pe pagina de Facebook Affinage Romania pentru a vedea cum puteti intra in posesia acestor produse.

Ce parere aveti de tratamentele de re-echilibrare a pH-ului parului? Credeti ca sunt importante? Este pH-ul un factor de luat in seama atunci cand alegem produsele de ingrijire a parului?

O zi minunata!

XOXO

12 comments

  1. Bratu Gabriela says:

    interesant, chiar nu stiam de reechilibrarea ph-ului parului. mi se pare un subiect interesant, mai ales ca ingrijirea podoabei capilare trebuie sa fie o prioritate!

  2. Ioana says:

    Pe acesta inca nu l-am folosit, insa nu cred ca mi-ar fi de folos, pentru ca nu m-am mai vopsit de multi ani si nici nu mi-am supus parul la decolorari sau alte procedee de genul acesta. 😀 Una peste alta, produsele Affinage/Kitoko mi se par unele dintre cele mai bune din cate am incercat pana in prezent.

  3. Gutu Bianca Lucia says:

    Citind despre acest produs, am ajuns la cocluzia ca mi s-a potrivi mai ales ca am parul foarte dezhidratat si tot ce pun hidratanta pe el il ingreuneaza.

  4. Mihaela says:

    Eu recunosc ca nu tin cont de acest lucru atunci cand imi aleg produsele pentru par si le iau mai mult din impuls si dupa miros.

  5. Mirela Marin says:

    Cred că și părul ca și pielea și întregul organism are nevoie de o bună hidratare.
    Am observat în ultima vreme multe produse care vin în ajutorul nostru, tratamentul Kitoko fiind unul dintre acestea.
    M-ar tenta să-l încerc.

  6. Lamiita Petre says:

    O adevarata lectie de chimie 😀 Am aflat multe informatii pe care nu le stiam. Imi place acest tratament fiindca este din gama naturala, ofera volum si nu se electrizeaza,

  7. Rokolla says:

    Cred ca este pentru prima daca cand aud despre aceasta reechilibrare a PH-ului. Nu stiu cum ai descoperit aceasta schema de ingrijire a parului, dar mi se pare interesanta

Leave a Reply