Sampon natural revitalizant Gamarde cu ulei de portocale [Review]

Parul unei femei este unul dintre atuurile sale, asta pe langa faptul ca un par sanatos arata foarte bine pe un scalp sanatos, parul este deseori un atuu folosit in jocul seductiei, al flirtului dar si in conturarea imaginii pe care dorim sa o prezentam pentru cei din  jur. Parul, comparativ cu alte “atuuri” ale femeilor, este poate cel mai oropsit, taiat, prins in coada, supus caldurii foehnului, al placii sau al periei, imbibat cu produse de styling, iar atunci cand vine vorba de curatare lucrurile nu sunt deloc simple. Trebuie avut in vedere ca prin acest procedeu nu curatam doar parul ci si scalpul. Insa, ceea ce-i bine pentru scalp nu e mereu bine pentru par si viceversa. Asadar, ce-i de facut cand trebuie sa iti cureti parul dar vrei sa ai si un scalp sanatos? Apelezi la solutii naturale eficiente iar una dintre ele o reprezinta fito-dermatocosmeticele Gamarde.sampon natural

Incep cu mentiunea ca sunt una dintre acele persoane care nu au un scalp sensibil, care poate sa testeze o multitudine de produse de curatat parul, care se poate aventura in necunoscut si poate spera la cele mai bune rezultate fara sa risce vreun dezechilibru la nivelul scalpului iar, daca acest lucru chiar se intampla, se rezolva repede prin folosirea altui produs testat in prealabil.

Asadar, ce m-a facut sa testez noul sampon natural de la Gamarde cu extract de portocale? As putea spune ca mirosul de portocale, promisiunea unei curatari blande, flaconul generos si pretul bun dar voi spune ca mai intai m-a convins doar pentru ca e lansat pe piata de Gamarde. Va scriam in articolul anterior ca pana sa ajung sa testez propriu-zis produsele brandului, o buna parte din munca de lamurire au dus-o informatiile gasite despre ei in online.

Dupa experienta anterioara cu produsele Kitoko si luna in care am renuntat la sampon pentru a testa cleanserul, as putea spune ca putina spuma din nou in par mi-a prins bine, ba chiar imi era dor sa imi masez scalpul intr-o spuma blanda cu putere de curatare nu prea mare. Ce sa-i faci! vechile obiceiuri mor greu, nu cred ca voi putea prea curand sa renunt complet la experienta de samponare in detrimentul curatarii blande pe care o are cleanserul Kitoko, chiar daca ultimul ofera rezultate foarte bune si volum.sampon natural

Samponul natural revitalizant de la Gamarde este intocmit cu ingrediente de origine naturala in proportie de 99%, 10% fiind obtinute din Agricultura Biologica.

Ingrediente : aqua (apa), betaina de cocamidopropil, extract din frunze de aloe barbadensis*(extract de aloe vera), gamarde aqua (apa termala gamarde), lauril sulfat de sodiu, glicerina, inulina, ulei din coaja de citrus aurantium dulcis (ulei de portocala)*, caramel, clorura de sodiu, sorbat de potasiu, benzoat de sodiu, acid citric, limonen.

Surfactantul principal, agentul de curatare care face orice sampon eficient, aici este Betaina de cocamidropropil iar cel secundar este SLES. Cel din urma este unul dintre surfactantii cei mai bine tolerati de pielea scalpului, in sampoanele din mass market fiind printre primele ingrediente, insotit de alti 2-3 surfactanti si/sau agenti de chelare. Aici insa apare singur, intr-o cantitate cu mult mai mica fata de alte sampoane.sampon natural

In final, cei de la Gamarde au obtinut un produs care arata bine, este portocaliu, spumeaza moderat, curata bland atat parul cat si scalpul si mai mult decat atat este un sampon natural al carui impact asupra mediului este diminuat prin zecile de programe finantate de Fundatia Gamarde pentru reciclare, colectare deseuri si plantare de copaci. Cumparand produsele Gamarde vii in intampinarea propriilor nevoi cu produse naturale, scazi sansele dezechilibrelor produse in corp prin absorbtia de chimicale daunatoare insa in acelasi timp iti diminuezi amprenta de poluare lasata in urma folosirii acestora. Corp sanatos, mediu curat, o relatie ce poate dainui in echilibru fara a stopa nevoia de frumos.

Voi ce sampon natural ati folosit si v-a placut in mod deosebit? Cel de la Gamarde reprezinta o buna varianta pentru voi sau ati alege altceva?

O zi insorita!

XOXO

One comment

Leave a Reply