Ingrijre a parului ca la salon cu produse profesionale naturale Kitoko

In articolele anterioare va scriam despre cum am renuntat la sampon timp de o luna pentru a raspunde provocarii lansate de cleanserul de la Kitoko: o modalitate de curatare a parului fara surfactanti puternici si fara spuma, iar, in urmatorul va scriam despre un tratament ce are drept scop de a re-echilibra pH-ul parului. Astazi insa a venit randul ca celelalte doua produse sa fie puse “sub lupa”: uleiul de par Kitoko si tratamentul leave-in pentru volum din gama Volume Enhance.Kitoko

Continuand traiectoria articolului anterior, voi incepe cu tratamentul leave-in dedicat ingrijirii parului fin, fara volum. Acesta face parte din aceeasi gama ca si cleanserul: Volume Enhance si vine in completarea primului prin oferirea de volum, rezistenta, maleabilitate. Contine extracte de curmale, ceai verde, lalea de foc, karite, vitaminele A & E, pantenol, filtru UV si FNH pentru reducerea energiei statice. Nu necesita clatire, la fel cum nici tratamentul de re-echilibrare a pH-ului nu necesita acest lucru si se aplica pe parul umed, uscat cu prosopul, pe toata lungimea parului dar si la radacina, fiind unul dintre singurele tratamente incercate pana acum care nu produc o ingrasare a parului a doua zi de la aplicare.

Tratamentul de par pentru volum are un pH de 3.5-4.5, usor acid, cu rol de a inchide cuticula firului de par pentru a-i pastra hidratarea, are o formula blanda care protejeaza parul vopsit si este disponibil in varianta de spray la 250ml. Intr-o luna de folosire frecventa am reusit sa consum mai putin de 1/4 din totalul volumului, asadar este destul de spornic si “relationeaza” perfect cu tratamentul de echilibrare a pH-ului din aceeasi gama. Neavand compusi chimici puternici care se agata de firul de par si se indeparteaza greu, cele doua spray-uri pot fi indepartate prin spalarea cu cleanserul din aceeasi gama.Kitoko

Uleiul de par Kitoko este un amestec de uleiuri de argan si karite, cu un filtru UV derivat natural care ajuta parul casant, cu varfuri despicate, in procesul de recuperare. Este un ulei care nu lasa parul gras si reduce timpii de uscare, fiind totodata, la fel ca toate produsele Kitoko, bland cu parul vopsit. Acizii grasi pe care ii contine penetreaza si hranesc firul de par si, in timp, acesta isi recapata elasticitatea. Eu il folosesc doar pe lungime, cu precadere pe varfurile pe care mi le intind uneori cu placa.

Uleiul de par Kitoko este recomandat pentru toate tipurile de par, imblanzind parul rebel si netezind varfurile deteriorate. Pentru cel fin sau uscat, uleiul de par aduce un plus de hidratare, ajuta la neutralizarea radicalilor liberi din mediu si la reducerea efectelor negative ale produselor de stilizare.

Avand in vedere ca tratamentul de par este un ulei, el nu va putea fi indepartat prin spalare cu cleanserul Kitoko, sau cu oricare sampon fara sulfati. In timp, uleiul se depune pe firul de par si poate face mai mult rau decat bine, asadar, o data pe luna este bine sa folositi un sampon cu o putere mai crescuta de curatare care va indeparta de pe par toate reziduurile ramase in urma folosirii produselor de stilizare, a produselor cu siliconi, a uleiurilor si a materialelor grele din apa dura.

Cu siguranta efectele clenaserului de la Kitoko sunt potentate de tratamentele leave-in din aceeasi gama, obtinand astfel un par mult mai sanatos fara a dauna pielii scalpului.

Ce tratamente de par folositi? Uleiurile sau tratamentele leave-in fac parte din rutina voastra de ingrijire a parului?

O zi minunata!

XOXO

12 comments

  1. Bratu Gabriela says:

    in general folosesc tratamente, mai ales mixuri de uleiuri. momentan sunt la o combinatie dintre uleiul de cocos si de argan si parul meu se simte tare bine cu el!

  2. Carmen Alexa says:

    Eu de obicei folosesc acest gen de produse cand parul nu este in cea mai buna forma a sa. Cand il decolorez sau cand il trec prin permanent. Chiar m-ai facut curioasa in privinta acestor produse. Multumesc pentru recomandare!

  3. Rokolla says:

    Sunt tare interesante aceste produse. eu am folosit diverse tratament si acum am trecut pe tratamentele naturale facute de mine. Incerc si varianta asta

Leave a Reply