Nici nu mai stiu de cand nu am mai surprins-o pe cea mica cu un joc amuzant dar si educativ! Cred ca ultimul a fost jocul cu caracatita “prinde si numara” sau poate jocul cu monstruletii de la Orchard Toys, insa stiu sigur ca in ultima perioada focusul ei dar si al meu a fost pe puzzle-uri si diverse carti cu povesti sau despre lumea reala. Asadar, atunci cand am plasat comanda pe Libris, cea mica era langa mine si a recunoscut un joc al carui review il vazuse pe canalul ei favorit de youtube si se numea Strutocamila. Incepea sa imi povesteasca despre cum se joaca insa mi-am zis ca e mai bine sa il avem si sa il jucam impreuna daca era atat de entuziasmata.
Strutocamila este un joc ce poate fi jucat atat singur dar si in echipe. Poate fi joc de memorie atunci cand este jucat singur dar si joc cooperativ atunci cand este jucat in echipe.
Am inceput prin a citi instructiunile si mi-am zis sa incepem jocul de memorie. Asadar, toate cartile sunt intoarse cu fata in jos iar primul jucator intoarce 3 carti. Daca acestea se intampla sa formeze un animal complet, acestea se iau si se intorc altele 3. Daca este un animal complet se iau si acestea iar daca nu fac parte din acelasi animal se intorc 2 carti cu fata in jos si una se lasa cu fata in sus. Urmatorul jucator trebuie sa intoarca 2 carti. Daca formeaza un animal se trag langa el, daca nu se iau 2 din cele 3 si a treia ramane cu fata in sus.
Ce e provocator la acest joc este ca din cele 48 de cartonase, care formeaza 16 animale, trebuie sa tii minte ce contine fiecare carte intoarsa daca vrei sa formezi un animal complet, ceea ce poate fi destul de dificil pentru un copil de 5 ani dar si pentru un adult. Trebuie rabdare, atentie, memorie foarte buna si, cum copiii nu prea au rabdare dar compenseaza cu multi nervi, jocul se poate transforma repede intr-o sursa de stres.
Atunci cand se joaca in echipe, Strutocamila este un joc mult mai relaxat pentru ca exista doar doua posibilitati: fie castiga ambele echipe fie pierd ambele echipe. Asadar, se intorc cartile cu fata in jos si se intorc 3, din care jucatorul alege doua. Urmatorul jucator mai intoarce doua carti si isi alege din cele 3, una ramanand din nou cu fata in sus. Dupa fiecare tura jucatorii au posibilitatea de a face schimb de cartonase intre ei. Asadar, la final de joc, daca “troc”-ul se face cu bunacredinta, ambele echipe castiga, dar daca nu se doreste schimbul de carti, ambele echipe vor ajunge sa piarda in final.
Strutocamila este un joc marca Dtoys si in materie de calitate oferita, este una medie, la fel cum sunt si puzzle-urile de la acelasi producator, totusi au elementul surpriza, adaptabilitatea la nevoile pietei si accesibilitatea atat ca si pret dar si ca modalitate de comanda. Dtoys este un producator ce ofera calitate medie, nu se compara cu Djego (doar un exemplu), unele lucruri puteau fi imbunatatite la cartonasele de joc: se puteau face mai groase si acoperite cu un strat de folie deasupra pentru a face curatarea mai usoara, se putea lucra la o paleta de culori mai vioaie, insa, lasand la o parte totul, Strutocamila ofera la 30 de lei o calitate buna pentru acest pret si un joc interesant care poate fi folosit atat singur cat si impreuna cu familia.
Voi ce jocuri ati mai achizitionat in ultima perioada? Cu ce jocuri va mentineti ocupati micutii?
O zi echilibrata!
XOXO
WOW! CE interesant! Am sa cumpar si eu jocul pentru picii mei de la scoala. In septembrie voi avea clasa pregătitoare, pardon, clasa I, dupa noile directive!
Cu siguranta vor fi tare incantati!
Ce joc interesant! Cred ca sunt tare incantati cei mici de el!
Avem o multime de jocuri pentru copii si adulti, le jucam cu fiecare ocazie si ne distram, Printre ultimele incercate se numara Halli Galli, Rummikub, Steluța Norocoasă.
Ce interesant este acest joc. Piticul meu e inca mic pentru acest joc dar incerc sa ii stimulez creativitate cu ajutorul altor jocuri potrivite varstei lui.
Chiar daca e o carte pentru copii, mi-as dori sa o rasfoiesc. Copilul din mine isi cere drepturile 🙂
Ce interesant și haios!
Cred că sunt foarte încântați piticii, au de ce!
Îl caut și eu.
Mi se pare dragalas jocul. Eu nu am mai cumparat nimic nou. De la tine ma inspir de obicei