Alcoolul din produsele cosmetice este daunator si te lasa fara permis! Apidava ofera alternative FARA ALCOOL!

Cu totii ne “tratam” ocazional cu un pahar de alcool, indiferent sub ce forma vine acesta, fie ca este un pahar de vin rosu la o masa sau o iesire in oras cu prietenii, o fluta de sampanie de Anul Nou sau pur si simplu o bere bauta la un gratar de 1 Mai, insa putini dintre noi stiu ca doar un consum moderat ne poate proteja de eventualele probleme cauzate de consumul de alcool. Strans legat de diverse tipuri de cancer, consumul nu este singura modalitate prin care alcoolul isi face loc in viata chiar si celor mai “abstinenti” de la acest obicei. Folosit in produsele cosmetice, aparent cu rolul de dezinfectant, alcoolul face mai mult rau decat bine. Majoritatea consumatorilor de produse de ingrijire s-au obisnuit sa citeasca etichetele inainte de a cumpara un produs pentru a afla daca ingredientele folosite sunt sau nu daunatoare sanatatii iar prezenta si concentratia alcoolului este mereu un factor determinant.alcoolul

Efectele alcoolului asupra pielii

Desi opinia larg raspandita spune ca alcoolul este dezinfectant si e cel mai probabil ar fi eficient in combaterea acneei, iata ca studiile arata cu totul altceva. Pentru a fi cu adevarat dezinfectant, alcoolul ar trebui sa aiba o concentratie de cel putin 60% iar ceea ce gasim in produsele cosmetice are o concentratie de apx 20%. Studiile insa au dovedit ca nici in concentratii foarte mari, alcoolul nu poate ucide anumite bacterii iar, pentru ca daunele asupra tenului sa fie notificabile, este necesara o expunere indelungata la produse care contin doar 2% alcool, ceea ce majoritatea produselor mass market si, nu numai, o contin.

Alcoolul daunator in orice concentratie?

Alcoolul din produsele cosmetice duce la distrugerea matricei celulare a pielii si a barierei protectoare ceea ce nu doar ca distruge celulele si impiedica pielea sa se vindece dar totodata creeaza cadrul ideal pentru a se inmulti bacteriile. Ingredientele care trebuie evitate sunt: ethanol, denaturated alcohol, methanol, ethyl alcohol, benzyl alcohol, isopropyl si SD alcohol. In functie de locul lor pe lista de ingrediente putem deduce concentratia acestora: daca este printre primele ingrediente atunci este iritativ, daca este la final atunci are o concentratie foarte mica iar daca nu apare deloc e si mai bine, acest lucru insemand ca reprezinta sub 1% in produsul final si ca urmare nu produce daune pielii, fiind folosit ca si conservant.

Efectele alcoolului asupra sanatatii orale

Iar daca asupra tenului majoritatea a invatat pe propria piele ca folosirea alcoolului nu este eficienta si nici sanatoasa, iata ca pe aceeasi prezumptie, de dezinfectant, se merge si in cazul sanatatii orale. Desi consumul de alcool este clar ca dauneaza asupra sanatatii organismului, cum facem sa il evitam in produsele care ar trebui sa ne ajute in igiena orala?alcoolul

O respiratie proaspata, uneori de durata mica sau medie, se obtine imediat folosind produsele de igiena cu alcool insa, pe termen lung ele fac mai mult rau decat bine. Expunerea indelungata la alcool si folosirea produselor care ar trebui sa ne ajute sa avem o respiratie proaspata, gingii sanatoase si dinti puternici, se transforma in scurt timp in situatia opusa si vizite tot mai dese la medicul stomatolog.

Efectele negative ale alcoolului din apele de gura cu alcool:

  1. Reducerea fluxului de saliva ceea ce duce la imbolnavirea gingiilor, facandu-le mai vulnerabile la zgarieturi dar si la alterarea dintilor, facandu-i mai putin rezistenti in fata acizilor din alcool. Saliva lubrefiaza gingiile si protejeaza dintii prin faptul ca spala de pe ei resturile de mancare si bacterii iar reducerea ei ca urmare a prezentei alcoolului (care are rol deshidratant), prezinta un risc pentru intreaga sanatate orala.
  2. Favorizeaza aparitia cariilor deoarece alcoolul contine zaharuri si acizi, care ataca smaltul dintilor
  3. Alcoolul are efect iritativ asupra tesuturilor moi din gura, astfel, adaugat peste leziuni deja existente va avea efect coroziv ducand in timp la boli gingivale.
  4. Majoritatea apelor de gura contin “Fragrance” sau “parfum” care, la fel ca si alcoolul au potential iritativ mare.
  5. Apa de gura cu alcool te poate lasa si fara permis daca esti oprit de un echipaj de politie si testat cu aparatul etilotest. Cercetarile arata ca timp de 20 de minute de la clatirea cu apa de gura cu alcool, alcoolul continut de aceasta este detectat de etilotest.

Solutii naturale pentru o igiena orala eficienta, fara efecte adverse

Desi majoritatea apelor de gura contin alcool in diverse forme si concentratii, solutii naturale pentru a obtine o respiratie curata si o gura sanatoasa, exista! Una dintre acele branduri de care v-am tot povestit de-a lungul vremii este Apidava, care, intr-un loc din inima Transilvaniei, ne aduce produse ale stupului dar si produse cosmetice naturale cu ingrediente apicole.alcoolul

Apa de gura Apidava, FARA ALCOOL

Pe langa faptul ca nu contine alcool, apa de gura de la Apidava este formulata cu ingrediente naturale care au rolul de a curata cavitatea bucala si de a oferi o respiratie proaspata fara a crea daune mucoaselor bucale si dintilor. Apa de gura de la Apidava este obtinuta prin asocierea de propolis, ulei de eucalipt, aloe vera si extract de cimbru care, impreuna au

-actiune anti-bacteriana
-actiune anti-tatru
-previn aparitia cariilor
-trateaza eficient infectiile locale (stomatite, gingivite, afte dentare)
-combat repiratia neplacuta
-efect cicatrizant rapid

Aloe vera este o planta pe care o indragesc mult si stiu cate beneficii are, asadar faptul ca este prezenta in aceasta apa de gura nu face decat sa ma convinga sa o aleg din nou si, din nou, si pe care o asociez cu o pasta de dinti naturala care sa ii completeze actiunea.

Vindeca arsurile si ranile – Aloe Vera este recunoscuta pentru efectele calmante si vindecatoare. Studiile denota faptul ca Aloe Vera stimuleaza regenerarea tisulara;

Hidrateaza – unul dintre motivele pentrtu care Aloe Vera a devenit atat de populara este faptul ca poseda proprietati miraculoase de hidratare a pielii. Studiile au aratat ca imbunatateste capacitatea pielii de autohidratare, ajuta la indepartarea celulelor moarte si asigura absorbtia substantelor benefice in straturile profunde ale pielii. Fiecare dintre aceste proprietati au facut din Aloe Vera o planta indispensabila in industria produselor cosmetice si a preparatelor dermatologice. De fapt, Aloe Vera este cel mai important ingredient din produsele cosmetice, fiind utilizata in peste 95% dintre produse, chiar si in locul apei.

Alte ingrediene benefice si faca efecte adverse prezent in formula apei de gura de la Apidava sunt: propolisul care are actiune antibacteriana, antibiotica, cicatrizanta, imunologica si antispastica, extractul de cimbru care este des folosit in calmarea tusei sau in problemele aparatului respirator dar si uleiul de eucalipt care este antibacterian, anti-viral, anti-fungic si anti-inflamator – asta inseamna ca este util pentru cele mai multe afectiuni.

Apa de gura Apidava nu ajuta numai la mentinerea sanatatii bucale dar, folosita cu perseverenta si facand gargara, te poate ajuta la calmarea unor amigdale inflamate su chiar la ameliorarea tusei.alcoolul

Spray-ul de gura Apidava, FARA ALCOOL

– elimina microparticulele urat mirositoare din cavitatea bucala
-ajuta la distrugerea bacteriilor si microorganismelor daunatoare
-actiune benefica asupra sistemului respirator
-amelioreaza sangerarile gingivale
-efect cicatrizant si calmant pentru dureri la nivelul gingiilor.

Sanatos, eficient si fara alcool, la fel ca toate produsele Apidava destinate uzului intern sau extern. Contine, la fel ca si apa de gura doua antibacteriene puternice: propolisul si uleiul de eucalipt, “asezonate” cu extract de cimbru, extract de salcam si ulei de menta. Testat inca din iarna cand am fost foarte vulnerabila in fata racelilor, bronsitelor si sinuzitelor, are eficienta atat in mentinerea unei respiratii placute, mentolate, cat si in ameliorarea tusei sau a durerilor in gat.

Pe langa multiplele utilizari ale uleiului de eucalipt, acesta este util impotriva cariilor, gingivitei si altor infectii dentare. Eucaliptul are o influenta puternica asupra respiratiei si este cunoscut pentru eficienta impotriva afectiunilor respiratorii de orice natura inclusiv raceli, guturai, tuse, alergii, bronsita, gripa, infectiile gatului, astm, congestie, probleme ale sinusurilor, etc. Uleiul esential de eucalipt este bactericid, deodorant, atiseptic, stimulent imunitar, etc, mai mult, racoreste organismul vara si il protejeaza in timpul iernii.

Unul fara altul nu se poate, asa cum nu se poate periajul fara clatire cu apa de gura. Daca iti doresti tot ceea ce promit produsele de ingrijire orala clasice, ba chiar mai mult, foloseste produse inspirate din prima farmacie pusa la dispozitie oamenilor: natura! Afla mai multe despre produsele Apidava pe pagina lor de Facebook.

Voi ce produse naturale de igiena orala folositi?

O zi minunata!

XOXOO

8 comments

  1. Bratu Gabriela says:

    apa lor de gura zici ca are doar alcool in compozitie, atat de tare e 😀 si totusi, nu e deloc alcoolizata! mie, personal, imi place mult sprayul de gura, e mai dulceag si are si el o multime de beneficii

  2. Raluca Brezniceanu says:

    Folosesc o marca de apa de gura care se gaseste in supermarketuri, dar nu m-am uitat ce anume contine. Se simte ca si cand ar avea alcool in concentratie mica, dar poate efectul acesta este dat de vreun alt compus.

Leave a Reply