Desi nu ma pot pronunta obiectiv asupra calitatilor mele de bucatareasa fara sa spun brutalul adevar, iata ca echipa Sanovita s-a gandit sa ma ajute in lungul meu drum catre imbunatatirea retetelor actuale si descoperirea altora noi. Astfel, am inceput cu ce stiam mai bine sa fac si ce imi iese garantat pentru a-mi suplimenta putin doza de incredere: laptele de cocos.
In ciuda faptului ca laptele de cocos are o multime de intrebuintari, atat in cosmetica dar si in gastronomie, eu l-am descoperit din necesitate, in timp ce cautam cu disperare o cafea acum cativa ani. Ciudat e ca in Thailanda, desi a fost o experienta oarecum completa, sta cam prost la capitolul cafea, berea e cam scumpa si daca nu esti familiarizat cu bucataria asiatica trebuie sa fii foarte atent mereu ce ti se aduce de mancare si ce anume din farfurie se mananca, ce se lasa si ce combinatii trebuie sa faci. Cu toate acestea, dupa ce am mancat o supa cu creveti si am amestecat niste scoarta de copac care era acolo doar pentru decor/aroma, am platit prea mult pentru o bere si am transpirat sub soarele dogoritor, simteam nevoia de o cafea buna. Iata ca nu am gasit una buna dar am gasit una decenta, facuta in strada, un fel de frappe din cafea naturala strecurata, zahar de cocos, lapte de cocos si la final multa gheata.
Din cate am experimentat ulterior si acasa, am constatat ca cea mai buna cafea e atunci cand ti-e pofta de ea dar, un frappe merge bine in zilele foarte calde.
Astfel, se face un espresso luuung, se toarna intr-un pahar mai inalt, se pune zahar brut dupa gust si se amesteca pana la dizolvare. Se pun cam 5 cuburi de gheata dupa care se agita bine laptele de cocos din cutie si se toarna peste intreaga cantitate din pahar. Amestecul astfel obtinut se bea cu un pai sau direct din pahar.
Publicată de Paula Sosoi pe Joi, 10 martie 2016
Iar daca tot vorbim de zilele calduroase, o inghetata ar merge perfect in asteptarea si fortarea venirii zilelor de vara. Am profitat de restul de lapte de cocos ramas si m-am gandit sa fac inghetata de casa. Incercari mai putin reusite in acest sens am mai avut anii trecuti dar mereu am ramas la acelasi nivel pentru ca cea mica nu mi le manca defel deoarece, sa recunoastem, nu erau la fel de dulci ca cele din comert. Anul asta am zis sa mai incerc odata si am reusit (recunosc ca a fost si spre surprinderea mea!).
Timp de preparare: 10 min
Ingrediente:
- lapte de cocos la conserva (a se agita bine inainte de deschidere)
- sirop de agave (dupa gust)
- pudra de karob pentru varianta cu “ciocolata” (in acest caz se adapteaza siropul de agave dupa gust)
- pastaie de vanilie pentru inghetata de vanilie
- se pot adauga dupa caz biscuiti maruntiti pentru un rezultat crunchy sau sa experimentati cu orice altceva (noi am facut-o cu unt de arahide)
Am luat niste forme de inghetata de la Pepco, se gasesc si la Lidl sau in supermarketuri si am turnat in ele compozitia astfel obtinuta. Am facut 1 cu unt de arahide, 3 cu pudra de karob si 2 cu lapte de cocos. Preferata celei mici a fost inghetata de ciocolata pe care a savurat-o pe deplin.
Proprietatile laptelui de cocos sunt arhicunoscute, astfel nu obtii doar un preparat sanatos dar si unul foarte gustos. Daca introduci codul “PAULASOSOI” beneficiezi de reducere de 15% la fiecare comanda plasata pe site-ul SanoVita!
Voi in ce retete ati incorporat laptele de cocos?
O zi minunata!
XOXO