Ciocolata de casa cu pudra Matcha

Nu sunt o gospodina, o bucatareasa desavarsita si nici nu ma laud a fi, asadar retetele pe care le prezint cateodata pe blog pot fi considerate banale insa, pentru mine, asta se cheama evolutie, exploatarea necunoscutului gastronomic si depasirea limitelor mele mediocre. Nu va ganditi ca nu gatesc deloc, ma descurc in bucatarie insa niciodata mancarea mea nu arata ca in imaginile din revista, dar e mereu gustoasa, usor nesarata, usor dulce si deseori laudele constau in farfurii goale.pudra matcha

Nu m-am gandit pentru o clipa ca blogul sa se dezvolte in directia culinara insa, asa cum prioritatile si interesele ni se schimba odata cu trecerea timpului, e si firesc ca acest lucru sa se reflecte si in munca depusa aici. Nu mai e mult si in curand probabil ca veti gasi si articole de gradinarit care le vor inlocui pe cele de parenting insa va promit ca in orice directie voi decide sa il dezvolt o voi face cu atentia necesara pentru nevoile celor care m-au citit in ultimii 5 ani.

Niciodata nu stiu cum sa incep sa va prezint o reteta, poate si datorita faptului ca mi se pare cam brusca intrarea in subiect cu prezentarea ingredientelor necesare, asa ca voi incepe prin a va spune cate ceva despre pudra de Matcha. Aceasta este o pulbere de ceai verde care contine de 137 de ori mai multi antioxidanti decat o cana de ceai verde, avand un rol foarte important in detoxifierea organismului si in lupta impotriva radicalilor liberi.

Beneficiile principale ale ceaiului Matcha sunt:

  • Lupta impotriva cancerului avand un puternic efect antioxidant;
  • Ajuta la protejarea ficatului;
  • Ajuta la arderea grasimilor;
  • Lupta cu virozele si bacteriile;
  • Intareste sistemul imunitar;
  • Scade nivelul colesterolului rau (LDL);
  • Te ajuta sa fii plin de energie;
  • Detoxifiaza organismul in mod natural si eficient.

Mie personal imi place ceaiul verde insa de multe ori imi provoaca foame la nici 2 ore de cand il beau, sau simt ca ma roade stomacul fie are un efect laxativ, asadar, cred ca folosirea pulberii in loc de ceai aduce mai multe beneficii decat consumul de ceai verde sub forma de infuzie.pudra matcha

Provenita din cultura ecologica, pudra de ceai Matcha costa in culegerea frunzelor de ceai, uscarea si apoi transformarea lor in pulbere, astfel toate beneficiile frunzei de  ceai raman nealterate.

Din zecile de retete pe care le-am vazut facute cu pudra Matcha si dupa ce am gustat deja clasicul, Matcha Caffe Latte, m-am decis sa raspund provocarii lansate de Vegis si sa includ aceasta pulbere in ceea ce imi place mie mai mult sa mananc: dulciuri si ciocolata de casa.

Pentru prepararea ei aveti nevoie de:

  • 250 g lapte praf (neindulcit)
  •  80 ml apa
  •  200 gr zahar alb
  •  50 gr zahar brut
  •  100 gr unt
  •  25 gr unt de cocos
  •  1 esenta rom/vanilie
  •  2 lingurite rase de ceai matcha

Reteta de ciocolata de casa cu Matcha nu este dificil de facut, trebuie doar sa urmati instructiunile de pe cutia de lapte praf, astfel:

Apa, zaharul alb, zaharul brut si esenta de vanilie se pun intr-o  cratita usor mai inalta pe foc si se amesteca pana cand se topeste tot zaharul, apoi luati cratita de pe foc.

Se adauga laptele praf, noi l-am cernut (de fapt cea mica, pentru ca ii placea sita), pudra de Matcha si se amesteca foarte bine cu telul pentru a nu fi cocoloase. Rezultatul este o pasta groasa si verde care apoi se pune in diferite forme unse cu ulei.pudra matcha

Noi am optat pentru formele de briose siliconate sub forma de inimioara si am pus pe fundul ei si un biscuite Chipicao. Ar fi mers mai bine pentru contrast si un Oreo insa nu avem voie sa cumparam altfel de biscuiti pana nu isi completeaza cea mica albumul de stickere cu dragoni. Biscuitele se ridica in sus, asadar, cand veti servi ciocolata de casa el va fi in partea de jos.pudra matcha

Nu va recomand sa mancati prea multa seara, e posibil sa nu puteti dormi din cauza ceaiului verde insa este un deliciu oricand, mai ales pentru cei carora ceaiul verde li se pare amar. Acum nu mai este, e doar ciocolata cu matcha, usor crocanta datorita biscuitelui.

Voi ati incercat pana acum pulberea de ceai verde? In ce reteta ati incorpora-o?

O seara minunata!

XOXO

6 comments

Lasă un răspuns