Enciclopedie cu lucruri FOARTE importante

Daca ultima comanda plasata pe Libris ne-a adus un puzzle din lemn foarte colorat si plin de forme numai bune de pus cap la cap si de creat modele, iata ca de aceasta data am optat pentru o alegere mai educativa si mai putin creativa: o enciclopedie cu lucruri foarte importante de la Editura Litera.

Eu am avut un copil care a perseverat la incapatanare, implicit a vorbit destul de greu si, in ciuda faptului ca speram ca va incepe sa vorbeasca cat mai repede nu stiam ca, atunci cand o va face, va fi ca un tsunami, ca vor incepe intrebarile una dupa alta si va alterna cu picatura chinezeasca, prin repetarea intrebarilor pana cand primeste si intelege raspunsul. Mi-am dorit un copil vorbaret, sa nu fie timid, prietenos, destept, educat si cateva s-au bifat cu timpul dar au adus si prieteni: o razvratire infantila, precursor al perioadei pe care nu o astept deloc cu nerabdare: adolescenta.

Odata cu aceasta razvratire au inceput intrebarile din diferite domenii si, daca va credeti inteligenti va provoc sa intrati intr-o discutie cu un copil curios de 5 ani care va promit ca va va da “sah mat” din doar cateva intrebari, sau, cel putin va va pune in dificultate cu cateva din ele. Eu deja masterizasem raspusurile evazive la intrebarile carora nu le stiam raspunsurile insa se pare ca am un copil perspicace care, pe undeva, s-a prins ca trunchez adevarul asa ca, iata o carte pe care orice parinte trebuie sa o aiba incepand cu varsta la care apar intrebarile: “Prima mea enciclopedie cu lucruri foarte importante“.

In cele 223 de pagini, impartite pe sectiuni: Planeta Pamant, popoare, corpul uman si animale cartea reda intr-o grafica adaptata copiilor, usor amuzanta pe alocuri, ce lucruri foarte importante trebuie sa stim, ne explica diferite fenomene, imbogateste vocabularul si pune usor-usor bazele pe care se poate construi ulterior o cultura generala vasta. E important ca noi, parintii, sa ii ajutam sa se cunoasca si sa cunoasca si lumea din jurul lor, sa ii invatam despre toleranta si respectarea culturilor diferite de cea a noastra, despre acceptare prin intelegere si invatare, despre propriul corp, reactiile sale si despre locul nostru pe planeta si in Univers.

Aceasta mica enciclopedie cu lucruri foarte importante este destul de cuprinzatoare pentru micii scolari sau pentru cei care sunt pur si simplu curiosi si nu in ultimul rand iti economiseste o groaza de spatiu in biblioteca prin faptul ca are informatii din multe domenii, adunate intr-un singur loc.

Daca inca nu stii ce sa ii cumperi copilului de 1 Iunie, aceasta micuta enciclopedie ar fi sugestia mea literara. Ramai pe-aproape ca revin si cu o sugestie destul de interesanta mai ales pentru micutele domnisoare.

O zi minunata!

XOXO

Lasă un răspuns