Biscuiti cu unt de arahide

Desi nu imi place untul de arahide, l-am incercat o singura data din curiozitatea nascuta si alimentata de filmele americane, nu am vazut in asta un impediment in a-l valorifica cumva intr-un alt preparat. Am consumat destule mancaruri cu ingrediente care nu imi plac luate separat ca sa stiu ca sunt zeci de modalitati in care se pot combina ideal pentru papilele gustative si untul de arahide este unul din ele. Iar pentru ca nu ma laud ca stiu mai multe decat as sti in materie de gastronomie, m-am gandit sa fac niste biscuiti cu unt de arahide.biscuiti cu unt de arahide

Am experimentat in fel si chip cu aceasta reteta incat la final va voi da cateva indicatii despre ce se poate schimba la ea.

Pentru biscuiti cu unt de arahide aveti nevoie de:

  • 200 g unt
  • 2 linguri mari cu varf cu unt de arahide
  • 80g zahar pudra
  • 30g zahar tos
  • 220 g faina
  • fructe uscate (caju, arahide,migdale, nuci, etc), optional
  • 1 lingurita pudra de karob (optional daca ii doriti mai sfaramiciosi)

Se amesteca untul cu cele doua linguri cu unt de arahide pana la omogenizare. Rezultatul va fi o pasta moale.. Aveti grija ca untul sa fie la temperatura camerei pentru a va fi mai usor!

Incorporati zaharul pudra, zaharul tos si faina si amestecati bine cu mixerul pana la omogenizarea completa. Compozitia astfel obtinuta se lasa la frigider cel putin 30 de minute.biscuiti cu unt de arahide

Din compozitia “odihnita” de la frigider formati in mana (daca e prea lipicioasa compozitia puteti folosi putina faina sau ulei) niste bilute si asezati-le in tava unsa in prealabil cu ulei sau pusa hartie de copt, cu spatiu de vreo 4 cm intre ele. Presati cu degetele, cu o furculita, cu o paleta fiecare biluta in parte pana la aplatizare. Decorati cu fructe la alegere, eu am folosit caju crud si migdale  de la Sanovita dar am facut si cateva simple.biscuiti cu unt de arahide

Coaceti la 180grade (foc mediu) maxim 18 minute, pana devin crocante. lasati sa se raceasca in tava si apoi treceti-i pe un platou! Rezultatul este unul foarte gustos, biscuiti fragezi, numai buni de servit la o cafea, un ceai, ca gustare intre mese si sunt foarte satiosi. Mirosul de arahide le da o nota sofisticata ca si cum as fi pus cine stie ce minunatii de ingrediente!biscuiti cu unt de arahide

Reteta de post:

Se inlocuieste untul cu margarina!

biscuiti cu unt de arahideReteta vegetariana:

Pentru acesti biscuiti cu unt de arahide se foloseste untul de arahide bio de la Sanovita, caju crud, se inlocuieste untul cu ulei de cocos (in loc de 200g unt se folosesc doar 150g ulei de cocos) iar zaharul tos si cel pudra pot fi inlocuiti cu zaharul brut.

Acesti biscuiti cu unt au fost facuti de atat de multe ori si de atat in multe feluri incat la ultima tura am pus si pudra matcha. Rezultatul il veti vedea intr-un  nou articol :).

Pentru acesti biscuiti cu unt am folosit in proportie mare ingrediente marca Sanovita pe care le puteti comanda de pe site-ul oficial. In plus, la folosirea codului “paulasosoi” aveti reducere de 15% la orice comanda plasata indiferent de valoare.

O zi minunata va doresc!

XOXO

Leave a Reply