Indiferent de stilul de parenting pe care il practici, cu totii putem fi de acord ca cel putin 1 ora de miscare zilnica in aer liber pentru orice copil face minuni. Iar daca in cursul anului scolar te preocupai mai mult de teme si de a-l tine concentrat pe invatat, trebuie sa stii ca astfel de momente, de asimilare de informatii, trebuie alternate cu momente de respiro, de relaxare, astfel informatiei ii este permis sa se sedimenteze si vei creste un copil care intelege ceea ce invata. Momentele de relaxare, activitatile in aer liber ii permit creierului sa functioneze mai bine si sunt benefice intregii stari de bine.
Odata cu temperaturile ridicate, nu ca cele scazute ne-ar fi sechestrat in casa, doar ca aventurile in aer liber sunt mai lungi atunci cand confortul termic este usor de atins, micutii exploratori isi doresc sa incerce cat mai multe lucruri noi, sa se simta “oameni mari”, sa aiba sectorul lor de independenta, chiar daca noi, parintii ne dorim sa le fim aproape la fiecare pas facut.
Cred ca cel mai comun articol pe care orice micut si-l doreste ince de pe la vreo 3 ani este bicicleta iar daca ai ezitat pana acum sa i-o cumperi pentru ca te-ai gandit ca va trebui sa mergi in urma lui si sa il tii sa nu cada, sa o cari sute de metri cand cel mic se plictiseste de ea sau pur si simplu nu te-ai gandit ca este pregatit pentru ea, afla ca toate bicicletelor pentru copii au roti ajutatoare incluse. Majoritatea rotilor ajutatoare sunt usor de montat, comparativ cu restul bicicletei care necesita de regula putina pricepere, insa daca aveti posibilitatea sa o cumparati gata montata din magazin, e un mare avantaj. Totusi, s-a constatat ca rotile ajutatoare nu ii fac decat un defavor pe termen lung celui mic pentru ca el invata sa se bazeze pe ele, iar trecerea la bicicleta fara rotile ajutatoare se poate face mai greu.
Daca in cazul trecerii de la bicicleta cu roti ajutatoare la bicicleta cu pedale simpla se poate face mai greoi daca rotile mici au stat atasate prea mult timp, chiar in cateva zile, pana cel mic reuseste sa isi mentina echilibrul, in cazul trecerii de la bicicleta fara pedale la cea clasica se poate face chiar si in 30 de minute pentru ca mentinerea echilibrului este deja invatata la cea fara pedale.
Bicicleta fara pedale se poate folosi inca de la varsta de 2 ani pana cand cel mic atinge greutatea de 26 de kg, adica pana in jurul varstei de 6 ani. Lionelo este una dintre acele branduri producatoare de astfel de jucarii de exterior, pe langa scaune auto, trotinete sau carucioare iar produsele lor pot fi gasite pe BabyNeeds.ro care ofera si livrare gratuita peste suma de 300 lei.
Bicicleta noastra fara pedale de la BabyNeeds este una fara frana, aceasta varianta fiind in continuare disponibila pe site, dar este roz, are claxon si loc pentru picioare, ceea ce o face perfecta in ochii micutei domnisoare. Insa ce face cu adevarat bicicleta fara pedale Lionelo o achizitie care nu trebuie trecuta cu vederea? Iata mai jos principalele caracteristici:
- saua si ghidonul sunt reglabile, asta insemnand se poate adapta pentru dimensiunea celui mic in functie de etapele sale de dezvoltare. Stiu ca multi parinti cad in capcana de a alege produse mai mari pentru copii, mai ales biciclete direct cu roti de 16 inch doar ca sa nu repete investitia din doi in doi ani insa acest lucru nu face decat sa creasca neincrederea celor mici in fortele proprii. Un produs adaptat varstei si dimensiunii copilului este cel mai indicat, iar in cazul bicicletei fara pedale este o investitie pe care o faci o singura data pe durata a 4 ani (intre 2-6 ani), astfel economisesti folosind un singur produs pe toata perioada urmand ca apoi sa cumperi bicicleta clasica mult dorita, fara roti ajutatoare!
- are loc pentru picioare, comparativ cu alte modele care forteaza copilul sa puna picioarele pe furca din spate sau sa le tina suspendate in aer, astfel in timp ce isi exerseaza echilibrul, copilul poate mima mersul pe o bicicleta clasica
- rotile sunt din plastic rezistent, asa ca indiferent ca plimbarea celui mic se face pe teren pietruit, cu bucati de sticla sau prin tufe fara sa faca pana
- greutatea bicicletei este de doar 4 kg si vine impreuna cu centura pentru suport care face viata parintilor mult mai usoara mai ales cand cel mic se plictiseste si cade in sarcina noastra sa caram diverse dupa noi, de obicei pe distante mai mari
- saua este cu burete, astfel confortul celui mic este crescut chiar si dupa plimbarile mai lungi
- cadrul este din metal vopsit, iar montarea se face usor daca detii notiuni elementare de mecanica, in cazul meu a fost un vecin pentru ca, in ciuda schitei din manual nu am reusit sa ma descurc
- este personalizabila datorita abtibildurilor care o insotesc in colet. Noi ne-am facut de cap si am decorat-o peste tot unde se puteau lipi abtibilduri, astfel copilul a stat axat pe o activitate, ceea ce inseamna cel putin 30 de minute in care noi parintii ne-am putut bea cafea intreaga in liniste
- incita la iesiri in aer liber, ajuta la eliminarea in mod constructiv si sanatos al excesului de energie pe care de obicei copii il au
- este un hotar intre copil mic si copil mare, copilul care invata abia sa impinga cu picioarele si copilul care isi mentine echilibrul si este pregatit sa treaca la o noua etapa: cea a bicicletei clasice fara roti ajutatoare.
- este dotata cu cric pentru momentele in care dorim sa lasam bicicleta si sa facem altceva
- este roz, costa putin, are claxon pe care cel mic nu se va mai satura sa il apese, are semnalizare cu 3 modalitati diferite de a lumina si costa mult mai putin decat o bicicleta clasica.
In cele din urma, bicicleta fara roti creste increderea celui mic pana in momentul in care va trebui sa urce pe o bicicleta cu pedale, fara roti ajutatoare iar noi, parintii, asta ne dorim: sa crestem un copil increzator in fortele proprii. Pentru pruncii nostri suntem capabili de orice investitie, insa nu intotdeauna jucariile cumparate cu nemiluita sau cele cumparate cu scopul de a ne asigura ca are o copilarie mai plina decat am avut-o noi, sunt calea prin care putem obtine un adult echilibrat. Orice investitie in viitorul copilului nostru trebuie sa fie cumpatata si adaptata nevoilor acestuia intr-un moment anume, nici prea mica nici prea mare, nici prea dificila nici prea usoara, doar stimulanta si atractiva.
Voi ce parere aveti despre biciletele fara pedale? Ati trecut cu micutii vostri direct la bicileta sau ati poposit putin si pe taramul bicicletelor fara pedale?
O zi minunata!