Cum să ai o relație bună cu soacra? Secrete pe care nu ți le-a spus nimeni

soacra

“Soacră, soacră – poamă acră”. Sigur ești familiarizată cu această vorbă din popor. Nu întotdeauna se potrivește ca o mănușă, dar e recunoscută “ dragostea” dintre noră și soacra.

Nu degeaba s-au scris poezii, cântece și povești pe acest subiect. La Cimitirul Vesel din Săpânța, județul Maramureș există o piatră funerară dedicată soacrei, care are următoarele versuri: “Sub această cruce grea/ Zace biata soacra mea/ Trei zile de mai trăia/ Zăceam eu și citea ea/ Voi care treceți pe aici/ Încercați să nu o treziți/ Că acasă dacă vine/ Iară-i cu gura pă’ mine/ Da așa eu m-oi purta/ Că înapoi n-a înturna/ Cei care citiți aici/ Ca mine să nu pățiți/ Soacră bună vă găsiți/ Cu ea bine să trăiți.”soacraAșadar, o relație bună cu soacra, este recomandată pentru un trai liniștit! Cel mai bine ar fi să pornești cu dreptul, atunci când începi o relație cu părinții partenerului. Dacă deja ai ratat “startul”, iar după ce te vezi cu aceștia te dor obrajii de la cât ai zâmbit forțat, situația se poate transforma în bine.

Iată 5 sfaturi care nu dau greș:

Fii atentă la îmbrăcăminte. Dacă știi că soacra ta este o persoană mai conservatoare, încearcă să nu o scoți din minți cu perechea ta preferată de blugi rupți. Poți să îi porți cu altă ocazie! Decolteurile adânci, lasă-le, de asemenea, pentru întâlnirile cu fiul! Nu încerca să îi explici care este stilul tău vestimentar și că vrei să fii în pas cu moda. Mai mult o vei enerva, iar partenerul tău va avea parte de o serie de sfaturi “binevoitoare”, care nu vor fi în favoarea ta. Îmbracă-te clasic și câștigă-i simpatia! Dacă deja “ai greșit” la primele întâlniri, la următoarea vizită, fă-i o surpriză plăcută și imbracă ceva care să nu o “agite”. Va crede că te-ai maturizat și că ți-a venit “ mintea la cap”.

Socrul e calea spre inima soacrei. De obicei, bărbații sunt mai împăciuitori și încearcă să tempereze conflictele care apar între femeile din familie. Fii drăguță cu soacra, dar câștigă simpatia socrului, pentru a avea mereu un aliat de nădejde. Pentru asta, câteva mici cadouri și atenții te pot ajuta. O tabacheră, un vin bun sau, de ce nu, un pulover sau o cămașă ar fi câteva idei bune pentru un cadou apreciat. Găsești cămăși pentru el la prețuri accesibile și de bună calitate, pe internet, dar fii atentă la mărime, să nu dai greș. Pentru soacră alege ceva care să aibă legătură cu pasiunile ei. O carte de gătit, dezvoltare personală sau religioasă. Dacă îi plac bijuteriile și apreciază o anumită piatră, alege ceva de acest fel. Nu cumva să îi dai socrului un cadou și să nu îi oferi și soacrei o mică atenție. Pentru că vei stârni o furtună greu de oprit!

Comportă-te frumos cu fiul ei. Până la urmă soacra e o mamă care vrea ce e mai bun pentru “odorul” ei. Dacă vede că ești atentă și blândă cu băiatul crescut de ea, va fi mulțumită și te va trata cu respect. Sigur că nu te porți urât cu el, dar dacă aveți o discuție în contradictoriu, iar de față se află și “mama soacră”, lasă de la tine. Altfel îți va purta pică. Nu neapărat din răutate, dar pe orice mamă o doare când cineva îi rănește copilul.

Arată-i că știi să gătești. În ziua de zi, marea nemulțumire a soacrelor este că nurorile le țin copiii să moară de foame. Îi hrănesc doar cu pizza congelată și sandvișuri, iar ei, săracii, se conformează. Când mergi la ea în vizită oferă-i o prajitură făcută de tine. Se va bucura și te va lăuda tuturor rudelor și vecinilor.

Fii ingrijită. De fiecare dată când urmează să îi faci o vizită, aranjează-ți părul, machiază-te și ai grijă ca unghiile tale să nu aibă oja sărită. O femeie elegantă face mereu o impresie bună.

Așadar, cu puțină bunăvoință poți avea o relație bună cu socrul tău. Cu multă răbdare poți construi o relație frumoasă și cu soacra ta. Important este să vrei și să depui un pic de efort. În final, vei culege roadele!

Lasă un răspuns