Desert Usor cu Ceai Verde Matcha – inghetata sau biscuiti?

ceai verde Matcha

Pudra de Ceai Verde Matcha se consuma cel mai des sub forma de bauturi, probabil deja ati auzit de clasicul Matcha Latte insa aceasta se poate include si la gatit. Hai sa vezi ce am gatit cu pudra de ceai verde Matcha!

Despre pudra de ceai verde denumita si pudra matcha nu este prima data cand va vorbesc si a fost o experienta inedita sa incerc retete cu acest ingredient atat de colorat si de potent.  Avand in vedere ca acum ceva timp ma apucase pe mine mania gatitului, inspirata si de cei de la Sanovita, am facut tot felul de biscuiti plecand de la reteta clasica de biscuiti cu unt de arahide. Nu uitati ca puteti comanda pe site-ul Sanovita cu 15% reducere suplimentara daca folositi codul “paulasosoi”! Asadar am “imbogatit’ reteta din mers cu ce credeam ca ar fi interesant. Asa au iesit biscuitii cu fibre si ceai verde! Inghetata s-a nascut si ea din necesitatea de a schimba ceva la produsele din comert, asa ca am facut atat inghetata de casa cu lapte de cocos, cu banane, dar am si completat reteta cu ceva care ar taia vina de dupa consumul de dulce si m-ar asigura ca nu se depune chiar tot la coapse: ceai verde Matcha.

Biscuitii au avut un gust bun, au fost destul de energizanti, nu ar trebui sa fie consumati seara datorita continutului ridicat de ceai verde si au iesit usor uleiosi, cred ca proportia de ulei de cocos ar fi trebuit ajustata.

Ingrediente pentru o tava de fursecuri (apx 25 buc):

– 1 lingura mare ulei de cocos la temperatura camerei

– 2 linguri mari mix de fibre Sanovita

– 80 g zahar pudra

– 30 g zahar tos

– 200 g faina, cantitatea se poate ajusta in functie de uleiul de cocos

–fructe sau seminte uscate pentru decorceai verde Matcha

Daca abia ati scos uleiul de cocos din frigider si nu aveti timp pana devine mai moale il puteti incalzi cateva secunde la microunde, astfel, va va fi mai usor cand il incorporati cu materiile prime uscate. Se amesteca uleiul de cocos cu zaharul  si apoi, impreuna cu fibrele, adaugand putin cate putin restul de faina si pudra de matcha. Se amesteca totul pana la omogenizare si apoi se pune la frigider  10 minute.ceai verde Matcha

Compozitia obtinuta se va modela sub forma de mici bilute sau puteti opta pentru forme de biscuiti. Initial va fi foarte tare datorita uleiului de cocos insa odata ce incepeti modelarea, aceasta se va inmuia usor. Puteti orna dupa bunul plac deasupra, eu am adaugat seminte sau mici bilute pe care le-am facut din aluatul de biscuiti cu unt de arahide.

Se lasa la copt in tava tapitata cu hartie de copt timp de maxim 18 de minute la foc mic (180grade) si apoi inca 10 minute sa se raceasca in tava pentru a fi mai usor de desprins. Pofta buna! 🙂

Inghetata cu pudra de matcha este de fapt rezultatul amestecului pentru inghetata cu lapte de cocos in care am presarat putina pudra de matcha. La fel, se recomanda consumul in cursul zilei, seara ar putea crea insomnii datorita continutului mare de ceai verde.

Inghetata cu pudra matcha este usor amaruie si echilibreaza gustul celorlalte sortimente de inghetata, totodata este foarte colorata si poate infrumuseta orice cupa de inghetata cu acea culoare verde. Am indulcit-o cu putin sirop de agave “la ochi” si am pus-o separat in congelator ca sa nu o ia din greseala cea mica. Reteta de inghetata cu lapte de cocos o puteti gasi accesand linkul.

Voi ati incercat Pudra de Ceai Verde Matcha?

O zi energizata!

XOXO

Lasă un răspuns