Salopeta de Dama – tinuta mult dorita din ultimii ani

salopeta damaSalopeta Dama a avut o istorie asemanatoare cu cea a jeansilor: amandoua au fost piese folosite pentru alte scopuri dacat fashion si ambele au ajuns in decursul a catorva decenii sa fie cele mai ravnite si longevive piese de vestimentatie!

Salopeta Dama este cu siguranta o piesa vestimentara ce nu isi tradeaza numele, ba chiar a depasit orice asteptari care puteai fi prrevizionate pentru evolutia ei. Odata acaparata de industria fashion, salopeta dama s-a transformat de la echipament de protectie la o tinuta de zi, de seara sau casual. Daca la inceputul secolului XX salopeta proteja corpurile muncitorilor in zilele noastre salopeta iti protejeaza corpul de soare sau de privirile prea indiscrete ale unora insa chiar si asa nu reusim sa cuprindem toata esenta a ceea ce inseamna aceasta piesa vestimentara.

Se pare ca totusi, salopeta secolului nostru nu prea protejeaza, astfel, salopetele de vara dezgolesc (unele cu bun gust) in timp ce altele sculpteaza frumos corpul incorsetandu-l intr-un material destul de rigid. Unele salopete devin implicit o tinuta completa care trebuie accesorizata cu pantofi, geanta si ocazional cate un colier in schimb ce altele se transforma la propriu in tinute de seara si le sunt atasate chiar trene sau alte dichisuri.

E lesne de inteles ca salopetele in sine au un ”vibe” aparte, indiferent de ce tip sunt ele. Azi salopeta poate fi purtata inclusiv la birou iar apoi devine doar prin schimbarea accesoriilor o tinuta casual sau de club. E usor sa treci prin stiluri atunci cand piesa principala ramane la fel insa e si mai usor sa ai o gaderoba bogata in esenta atunci cand ai nu doar piese cu multiple utilizari dar si accesoriile potrivite cu care le poti proiecta in diverse stiluri.salopeta dama

Unii ar zice ca o salopeta dama isi alege stapanul si nu stapanul pe ea pentru ca este chiar atat de sofisticata. Plimbarile prin diferite parti ale orasului in diferite momente mi-au confirmat ca chiar asa este! Nu iti alegi tu salopeta ci ea te alege pe tine! E foarte greu sa ai corpul potrivit pentru a purta o salopeta asa cum i se cuvine! Iar acest lucru este cu atat mai greu cu cat salopeta este mai eleganta! Salopeta dama este un lucru pretentios si foarte seducator daca este purtata cu increderea in propriile forte, cutezator, neinfricat, toate acestea asezonate cu un corp pe masura.

Nu toate salopetele insa sunt atat de pretentioase! Salopeta dama casual, lejera, care iti permite o oarecare libertate de miscare, care iti pune in valoare intreaga senzualitate si care te prinde intr-un joc anevoios de dezbracatu’-imbracatu’ consider ca este cea mai buna alegere indiferent de corpul pe care fiecare dintre noi il are si pe care il afiseaza cu toata increderea restului lumii. Pana la urma nu exista femeie care sa nu poarte bine o haina atata timp cat ii acorda doza necesara de incredere pentru a o face sa arate absolut superb!

Voi care tip de salopeta dama indragiti mai mult? O fi cea sofisticata sau cea in care va simtiti pe deplin voi insiva?

O zi minunata!

XOXO

Leave a Reply