Top 5 lucruri de ştiut despre aparatul dentar!

aparatul dentarTe-ai hotărât să scapi de complexul dentar pe care îl ai şi vrei să apelezi la aparatul dentar pentru a-ţi corecta dantura? Înainte de a face acest pas este important să îţi răspunzi la cele mai importante întrebări legate de acesta.

Aparat dentar fix
1. Aparatele dentare sunt scumpe?
Depinde de fiecare persoană şi de modul în care vă raportaţi la fiecare lucru din viaţa voastră. În mod cert sănătatea trebuie să fie pe primul plan! Există 4 tipuri de aparatate dentare, iar tu ţi-l poţi alege pe cel potrivit pentru tine în funcţie de situaţia financiară:
1. Aparat Dentar Metalic – costuri mici/calitate mare, iubit de copii datorită Bracheţilor metalici ce se pot colora, eficient pentru orice tip de anomalie dentară.
2. Aparat Dentar Safir – cât mai puţin vizibil, uşor de purtat, material rezistente, efficient pentru orice tip de anomalie
3. Aparat Dentar Damon- Adecvat atât pentru copii, cât şi pentru adulţi, este mai puţin dureros,
4. Aparat Dentar Invisaling – personalizat 100% în funcţie de cavitatea bucală a pacientului, poate fi îndepărtat oricând, realizat cu ajutorul noilor tehnologii care ajută la eliminarea erorii umane

2. Jobul nu îmi permite să port aparat dentar, există o soluţie şi pentru mine?

Normal că se poate! În ultimii ani piaţa s-a revoluţionat şi există variante alternative pentru orice. Pentru această situaţie cea mai bună variant este aparatul dentar Invisaling care este invizibil 100%, fiind cel mai popular aparat atât în SUA cât şi în Europa. Invisaling este complet invizibil, este poziţionat pe interiorul dinţilor. Mai mult, rezultatele se obţin din primele două luni de tratament. Vestea bună este că aparatul dentar este potrivit tuturor grupelor de vârstă, de la adolescenţi la adulţi. În momentul de faţă Invisaling este considerat cel mai modern tratament de îndreptare a dinţilor. Poți afla de aici mai multe informații despre tipurile de aparate dentare si purtarea acestora.aparatul dentar

3. Poţi purta aparat dentar la orice vârstă?
Deşi aparatul dentar este purtat în mare parte de adolescenţi întrucât atunci apar în mare parte complicaţiile şi dorinţa de a avea dinţii drepţi, însă nu există o limită de vârstă pentru a purta aparat dentar. Atâta timp cât ai o gingie sănătoasă, iar oasele maxilare sunt sănătoase poţi apela la un aparat dentar pentru a-ţi îndrepta dinţii.

4. Cât durează perioada de tratament?

Perioada diferă de la un pacient la altul, în funcţie de următoarele:
– aparatul montat
– anomalia de care suferă acesta
– severitatea anomaliei
– vârsta pacientului – elasticitatea ţesuturilor diferă de la o vârstă la alta

În general tratamentul durează cam 2 ani, poate începe de la 6 luni cu un aparat dentar Invisalign şi ajungând la peste 2 ani cu alt tip de aparat.aparatul dentar

5. Cât de importantă este igiena?

Răspunsul este simplu. Foarte importantă! După aplicarea aparatului va exista o mica durere şi un grad de disconfort în zona dinţilor, iar gingia o să fie mai sensibilă. Este recomandat să se facă un detartraj o data la 4 luni, iar dinţii să fie spălaţi zilnic de câte două ori pe zi. Din cauza aparatului dentar şansele de dezvoltare a cariilor sunt mult mai mari, resturile alimentare fiind îndepărtate mult mai greu. Mai multe informaţii poţi afla de aici.
În concluzie, cu ajutorul unui aparat dentar vei uita de durere, disconfort sau chiar de ruşine. Din ce în ce mai multe persoane apelează la aparatele dentare pentru a avea zâmbetul mult dorit.

Leave a Reply