Biciclete de oraș: care sunt cele mai bune variante pentru noi?

biciclete de oras

De ce ai alege biciclete de oras si nu altfel de transport? Raspunsul e simplu: miscare, consum putin, consumabile aproape de zero, loc de parcare mereu asigurat si fluiditate prin trafic!

Vreau o bicicleta de dama pentru oraș, dar nu știu ce sa aleg și în funcție de ce sa aleg. Sa fie o bicicleta pliabila de dama? Sau  biciclete de dama cu coș? Ori poate chiar o bicicleta electrica ce are cadru de dama? Dileme, dileme. De aceea am apelat la sfaturile specialistilor de la Perfectbike.ro. Iată care sunt principalele recomandări atunci cand ne decidem ca vrem sa achizitionam o bicicleta de dama:

Inainte de toate, noua noastra bicicleta (de dama, evident) trebuie sa fie ușor manevrabilă. Ne dorim o bicicleta de oraș, așadar este important să putem circula cat mai ușor prin traficul urban. O bicicleta de oraș trebuie sa ni se potrivească atât ca forma cat și ca geometrie. O bicicleta de dimensiuni mai mici, practic mai scurta, este în principiu mai ușor de manevrat în oraș, avand rotile mai apropiate. în acest caz vei putea lua mai ușor curbele stranse. Pentru a sta cu spatele drept este important sa avem un cadru mai scurt și un ghidon mai înalt.

Cadrul trebuie sa fie special adaptat pentru a putea fi folosit cat mai ușor, și mai sigur, de o femeie. în principiu, acesta ar trebui sa fie mai mic, eventual coborat mult astfel incat sa nu mai fie orizontal. Acest lucru ajută foarte mult la urcarea pe bicicleta și elimina problemele care apar atunci cand vrem sa mergem pe bicicleta chiar dacă purtăm fustă sau rochie. Puteți chiar să luați în calcul varianta unei biciclete pliabila de dama, ideale pentru oraș și depozitat ușor. Atenție, însă, la faptul ca un cadru scurt poate cauza probleme de echilibru, de aceea e bine sa testați înainte de achizitie.

Mărimea și greutatea unor biciclete de oras sunt importante atunci căutăm o bicicleta de dama. Bicicletele de dama 26 inch sunt adaptate drumurilor scurte și rapide prin oraș. Nu uitați ca greutatea este, evident, influențată de materialele din care sunt făcute piesele principale. Dacă alegem oțel, care este cel mai rezistent, bicicleta va fi mai grea. Dacă știm ca avem de făcut drumuri scurte și dese ne este necesara o bicicleta usoara, care sa nu se solicite des la diversele opriri. în aceasta categorie intra bicicletele scurte, ba chiar bicicletele pliabile.

Siguranța și franele sunt și ele în top lucruri la care trebuie sa fim foarte atenți când ne alegem bicicleta. Dacă ne uităm la cum se circulă în aceste zile e destul de clar ca trebuie sa ne putem încrede la maximum în frane. Variantele de frane disponibile sunt, în principiu, trei: frane pe disc, frane tip cleste și frane în butuc. Fiecare are avantaje și dezavantaje, dar franele pe disc sunt considerate, de obicei, cele mai ferme și sigure. Varianta de frana tip clește este, însă, mai ușor de folosit, pentru unele persoane. Dacă ne dorim o astfel de frana este important ca saboții de frânare, de pe marginea jantei, sa fie speciali pentru asfalt uscat, umed sau rece

Aspectul este și el foarte important, mai ales pentru noi, doamnele. De aceea recomand ca alegerea bicicletei dorită sa se faca tinand cont de aspectele de mai sus dar și după o vizionare într-un magazin de biciclete. Astfel veți putea sa personalizati bicicleta în funcție de nevoile, dorințele și bugetul celei care o va folosi. O bicicleta ar trebui sa fie o achizitie pe termen mediu, de aceea merită investit puțin timp în cercetare și informare înainte de a lua decizia finală.

Lasă un răspuns