Magic Forest. Padurea Magica – joc educativ Smart Games

joc educativUn nou joc educativ de la Smart Games ne-a deschis o noua lume educativa si interactiva! Acest joc educativ continua seria jocurilor logice pe care le vom testa in perioada urmatoare.

Daca saptamanile trecute am descoperit cat de cool este sa ai un joc educativ ce poate fi jucat oriunde, oricand, in minim 1 jucator (noi l-am jucat si in 2 jucatori, in functie de nivelul de dificultate), zilele trecute ne-am gandit ca ne mai dorim inca unul.

Primul joc educativ de la Smart Games a avut o tematica subacvatica si doar 4 piese. Gradele de dificultate cresteau exponential si exista mereu o singura solutie. Nu a fost greu sa trecem de primele 3 etape si sa ajungem la etapa de experti dupa ce ne-am dat seama cum se joaca. Asa ca, daca e sa discutam de gradul de dificultate pe care un copil de 5 ani l-ar gasi la un astfel de joc, acesta ar fi unul mediu.

Lucrurile s-au schimbat insa odata cu aparitia unui nou joc: Magic Forest, cu multiple variante corecte si cu mai multe piese. De data aceasta nu mai era vorba de 4 piese ci de 9, iar rezultatul corect putea fi multiplu. Jocul contine totusi unul dintre rezultate in cazul in care ne aflam in dificultate. Odata ce treci de primele etape (de incalzire) si iti dai seama cum ai voie si cum nu ai voie sa potrivesti piesele astfel incat drumul sa duca acolo unde trebuie si sa contina sau sa nu alte rute alternative pentru alte personaje, jocul devine interesant.joc educativ

Cu fiecare nivel, creste dificultatea si jocul devine mai provocator. Daca la inceput trebuie doar sa faci un drum de la un personaj la altul, pe parcursul avansarii in joc el te conditioneaza tot mai mult, astfel incat cararea pe care o construiesti prin padurea magica sa contina sau nu diferite elemente pe ruta sau, calea pe care o contruiesti sa cladeasca sau nu o ruta alternativa intre alte unul sau doua personaje de pe tabla de joc.

Desi este dedicat copiilor peste 5 ani, ca si adult, am stat de multe ori si am perseverat in gasirea unei variante corecte de ruta, astfel incat sa respect cerintele impuse de nivel. Devine mai greu la final insa nu e nimic ce nu se poate rezolva cu calm si concentrare, fara sa trisam si sa ne uitam la solutiile de pe verso.

Padurea magica este un joc educativ care dezvolta abilitatile de asociere si potrivire, gandirea logica, rabdarea si concentrarea. Pentru un copil de 5 ani eu consider ca este optim, il ajuta sa se linisteasca, sa nu fie atat de agitat si sa se concentreze asupra unui obiectiv, in liniste, descoperind una dintre cele 1001 solutii la cele 48 de provocari.

Jocul poate fi gasit pe site-ul Libris, la categoria de joc educativ iar daca urmariti campaniile constante de pe site cu siguranta veti gasi si o oferta buna la acesta sau la oricare altul de la producatorul Smart Games.

O zi minunata va doresc si nu uitati sa fiti copii!

XOXO

Lasă un răspuns