Tabla de scris pentru copii: Numere si Alfabet

tabla de scrisO Tabla de Scris este cel mai bun prieten al peretilor unei case! Ofera copilului un loc sigur unde isi poate dezlantui spiritul artistic, fara sa i-l ingradesti!

Orice parinte stie ca ai nostri copii sunt niste artisti inca de mici. Indiferent ca vorbim de pictatul cu mancare, cu manute murdare pe pereti, pe masa sau pe podea, desenatul cu cariori, culori guase, creioane cerate sau acurele, copiii au talentul innascut de a transforma orice suprafata aparent simpla si monotona, intr-o panza demna de operele lor de arta. Peretii mei au scapat, momentan, deoarece nu se scria bine pe ei, fiind o tencuiala decorativa, insa podeaua, mobila, covoarele si geamurile au fost, pe rand sau impreuna, expresie a spiritului artistic al micutei mele.

Imi aduc cu drag aminte de acea perioada si, daca ar fi sa ma intorc in timp, probabil ca as decide sa ma bucur mai mult de acele momente decat sa ma enervez pentru nazdravaniile micutei, care acum au devenit unele dintre cele mai haioase amintiri ale copilariei.tabla de scris

Imi aduc aminte ca la un moment dat ii luasem chiar si o tabla magnetica pe care se scria cu un creion special, dar asta lua tot farmecul din a face un lucru interzis, asa ca, portiunele de podea acoperite cu covorase au fost imediat luate cu asalt pentru se putea scrie sub ele si apoi acoperi sa nu vada “mama”.

Odata cu varsta, peretii nu mai prezinta interes pentru exprimarea artistica dar dorinta de a mazgali ceva inca exista si, cum nu m-am putut decide de fel de tabla de scris sa ii iau, i-am luat o tabla multifunctionala: pe de o parte se scrie cu creta si pe cealalta parte se scrie cu markerul.

Aceasta tabla de scris are doua parti care ajuta copilul sa se adapteze putin cate putin la viata de scolar unde va fi nevoit sa stie sa scrie pe tabla, indiferent ca va folosi un marker sau o bucata de creta. Tablita devine mai interesanta daca se folosest markere speciale colorate sau chiar creta colorata, astfel stimuland creatia micutilor si mimand desenele facute pe asfalt.tabla de scris

Tabla de scris pentru copii contine 36 litere, 20 numere, 5 semne matematice din plastic prevazute cu magneti, un creion special, 2 crete albe, burete de sters. Asadar, in plus fata de litere si cifre, apar diacriticele si semnele matematice care vor ajuta copilul sa le invete si sa le asocieze usor intr-un cuvant sau operatie matematica.

Tabla de scris este nerecomandata copiilor sub 3 ani deoarece contine magneti, asa ca este cel mai bine sa folositi produsul doar daca varsta copilului depaseste 4 ani. Poate fi folosit si sub aceasta varsta doar sub supravegherea constanta a unui adult.

Asadar, cum au fost peretii vostri in perioada copilariei celui mic?

O zi calduroasa!

XOXO

Leave a Reply