Imunitatea la copii – protejeaza-ti copilul chiar si atunci cand nu esti langa el!

imunitatea la copiiImunitatea la copii este unul dintre acele lucruri prin care putem sa ne protejam copiii chiar si atunci cand nu suntem langa ei, la fel ca si insuflarea unor valori morale care sa ii ajute sa ia cele mai bune decizii in viata.

Copiii au nevoie de dragoste din clipa in care se nasc, ba chiar dinainte. Nou nascutii sunt total dependenti de caldura, afectiune, tandrete si atentie iar grija noastra activa ii face sa se simta doriti si le hraneste sentimentul de apartenenta. Pe masura ce se maturizeaza copiii se bazeaza pe dragostea pe care le-o oferim, iar ei ne percep mai bine aceasta dragoste prin intermediul actelor noastre de bunatate si grija.

Majoritatea oamenilor ar spune ca nu e nimic mai important in viata decat sa iubesti si sa fii iubit. De fiecare data cand folosim cuvantul “dragoste” descriem de fapt cea mai puternica si mai vitala experienta umana din cate exista. Atunci cand ne iubim din tot sufletul copiii, ei infloresc. Dragostea este solul in care cresc copiii, soarele care le determina directia si apa care le hraneste dezoltarea.

Nevoia de atingere corporala este la fel de importanta pentru orice categorie de varsta, mai ales ca ea asigura credibilitatea cuvintelor de iubire, lucru de care au nevoie mai ales copiii. De fapt, cercetarile recente au confirmat ceea ce oamenii stiau intuitiv de mult: o atingere plina de dragoste are puteri tamaduitoare.

Crescand un copil insa te educa mai intai pe tine, ca parinte, si apoi pe el, din prisma faptului ca trebuie sa fii un exemplu. De multe ori nu iti va placea sa procedezi altfel decat iti este firea sau decat esti obisnuit insa trebuie sa te gandesti ca toate le faci de dragul copilului, pentru a-i transmite valori importante in viata care sa ii fie ghid atunci cand tu nu ii vei mai fi aproape si pe care sa le transmita mai departe copiilor sai.

Alimentatia si grija fata de sanatate este din pacate una dintre valorile pe care multi parinti le transmit contradictoriu copiilor. Multi sunt constienti ca sanatatea este de nepretuit insa “deranjul” de a schimba ceva in rutina actuala intampina multe scuze. Un om care nu vrea, gaseste mereu mii de scuze pentru o situatie, in schimb, un altul poate gasi mii de rezolvari. Ramura nutritiei sanatoase, nu doar a unei diete ci infaptuirea unui adevarat stil de viata este grea pentru ca ea dureaza toata viata, iar rezultatele se vad in timp, ceea ce vine in contradictie cu omul modern care vrea rezultate imediate si cu efort minim.

Daca e sa invatam ceva de la predecesorii nostri, atunci ar trebui sa invatam sa pretuim imensa mostenire apicola, laboratorul naturii si prima sursa de hrana si tratament a omului. Produsele apicole sunt folosite de mii de ani fie pentru scop curativ, profilactic sau pentru rasfat si nu ne-au dezamagit niciodata.

Stiu ca e greu sa concurezi cu dulciurile care promit surprize in interior si sunt ambalate astfel incat sa ne capteze atentia insa dulciurile Apidava nu au dezamagit niciodata. Nu e prea devreme sa vorbesti cu copilul tau ca traim intr-o societate consumista in care vom fi mereu asaltati de reclame si ca trebuie sa facem o diferenta intre a dori ceva si a avea nevoie de ceva, diferenta intre sanatos si nesanatos. Putem sa le facem cunoscut ca unele reclame ne pot face sa ne dorim dar de fapt sa nu avem nevoie de el si ca un om nu ar trebui apreciat pentru ceea ce are ci pentru ceea ce este. Cand le aratam copiilor diferenta intre a avea si a fi, intre sanatos si nesanatos, intre pofta si curiozitate ii ajutam sa cantareasca singuri lucrurile pe viitor si sa crestem niste copiii independenti, care pot lua singuri decizii corecte si nu copii care doar se conformeaza cu ceea ce le spunem noi ca este sau nu bine/sanatos/normal/educat.

Una dintre deciziile pe care cei mici trebuie sa o ia singuri este ratia de dulce si felul de dulce. Stim cu totii ca dulcele creaza dependenta, are aproape deloc nutrienti si multe calorii goale, asadar copilul va creste in volum, isi va potoli foamea dar organismul sau va fi lipsit de nutrientii atta de imporrtanti pentru dezvoltarea lui, inclusiv va afecta imunitatea la copii. Facandu-l sa constientizeze asta nu prin negarea dulcelui ci prin inlocuirea lui cu altceva sanatos creezi o relatie de colaborare, il incluzi in decizii si il faci parte din familie prin comportamentul tau activ in a-i asculta parerea. Copiii trebuie ascultati, acceptati iar ceea ce noua ni se poate parea minor, pentru ei e posibil sa aiba o importanta majora.

Bomboanele Apidava sunt dulcele sanatos, acceptat de parinti si de copii, deopotriva. Atat varianta cu eucalipt cat si varianta cu anason au fost acceptate de micuta inca din momentul in care a vazut sigla Apidava pe ambalaj. Ambalate individual, spre deosebire de variantele pe care le-am avaut in pungute pana acum, bomboanele sunt mereu alaturi de noi in gentute, posetute si in sertarul de la birou. Iar pentru ca in ultima perioada au fost destul de multe schimbari de temperatura, i-am pus la pachet micutei si o bomboana cu eucalipt cu care sa se poata delecta dupa gustarea de la gradinita.

Noi, parintii, vrem sa ne protejam micutii in orice situatie, chiar si la gradinita, iar daca nu putem sa o facem fizic ne bazam pe aliati, mai ales atunci cand vorbim de imunitatea la copii. Unii aleg ursuleti, martieni, aleg dupa reclame, brand sau aspect insa, de cand am devenit parinte sunt mult mai atenta la ce anume includ in dieta copilului meu. Cand intru intr-un magazin simt ca parca toate dulciurile si produsele de ingrijire de pe rafturi sunt intr-o mica sau mai mare masura otravuri, cu tinta catre micuta domnisoara. Atunci, intervine instinctul de a o proteja si, incerc sa intervin macar in domeniile unde am competente necesara: nutritie, sanatate, igiena. Bomboanele Apidava imi usureaza treaba in acest sens insa de departe cel mai mare aliat este mierea de mana. care ajuta foarte mult imunitatea la copii.

Spre deosebire de  celelalte soiuri de miere care sunt obtinute din polenul diferitelor flori, mierea de mana este obtinuta dintr-un amestec de doua surse:  vegetala – acea substanta dulce si vascoasa care este secretata in anumite perioade de frunzele si tulpinile copacilor, sau de origine animala – cand acea substanta este produsa de mici insecte care vietuiesc pe copaci.

Mierea de mana este singura miere tolerata de alergicii la polen, insa, inainte de toate trebuie ca acestia sa se asigura ca este miere de mana pura si nu amestec. In acest sens alege un brand care isi poate asuma responsabilitatea, care produce multe soiuri de miere si, care iti poate garanta cu certitudine ca ceea ce consumi este doar miere de mana. Apidava este un bun exemplu de brand in care te poti increde, fiind pe piata cu diferite soiuri de miere inca de prin anii ’90 si care a patruns deja pe pietele internationale din Canada, Japonia, Singapore sau China. Tot aici vei gasi si mierea eco de la Apidava, atat de autentica si parfumata, mierea completa poliflora sau mierea de salcam daca stii cat cat de important este micul dejun.

Continutul de minerale al mierii de mana este de 6 ori mai mare in cazul celei de salcam. Substantele volatile pe care mierea de mana le contine sunt foarte putine, tocmai din acest motiv nu este una parfumata, exceptie facand mierea obtinuta din  rasina coniferelor unde, se va resimti un miros mai pregnant de rasina. Mierea de mana are un grad mare de componente bioactive si contine un numar foarte mare de antioxidanti din care fenoli si  flavonoizi, facand-o astfel cea mai buna miere pentru persoanele anemice.

Mierea de mana are un continut ridicat de acizi organici, bioflavonoide, vitamina C si vitamine din grupul B fiind singura miere de albine care nu devine toxica si care isi pastreaza calitatile antibacteriene chiar daca a fost incalzita pana la 100° C.

De la tratamantul spasmofiliei la adulti, a rahitismului la copiii mici, osteoporoza si afectiuni articulare si pana la includerea ei in tratamentul persoanelor cu un sistem imunitar slabit, mierea de mana ofera o intreaga gama de proprietati pe care alte tipuri de miere nu o ofera, iar culoarea maronie o face sa se distinga foarte usor fata de alte soiuri de miere.imunitatea la copii

Importa valorilor morale in viata este la fel de importanta ca si implementarea unor obiceiuri sanatoase, decizii catre care sa conduci copiii nu pe care sa le impui, iar produsele apicole au insotit mereu parintii dornici sa creasca liderii, campionii, intelectualii de maine.

Multumita celor de la Brander si Apidava am reusit cu cea mica sa ne delectam papilele gustative, sa ne pregatim de sezonul rece si sa petrecem timp de calitate impreuna inainte de culcare citind despre albinute si bondari.

Produsele Apidava se pot cumpara de pe www.honey-land.net, dar, bineinteles, ele pot fi achizitionate si din diferite alte magazin online sau fizice, cu produse apicole, naturale (de plida, Farmaciile Bebe Tei, magazinele tip plafar Floare de Colt si RemediaVert).

Voi cum va pregatiti pentru sezoul rece?

O seara minunata!

XOXO

2 comments

  1. Ghioreanu Violeta Diana says:

    Fiica mea are un an și aproape 3 luni, deci folosim doar mierea pentru a-i ajuta sistemul imunitar. Pentru copilul din mine folosesc aproape toată gama lor de bomboane😇

Leave a Reply