Cum să alegi cele mai bune instrumente de scris pentru copilul tău

instrumente de scris

Scrisul are un rol extrem de important în procesul de învățare și în dezvoltarea copilului tău. De aceea instrumentele de scris nu trebuie alese la voia întâmplării, ci este indicat să ții cont de câteva criterii de selecție care îți vor ușura mult sarcina.

Pentru început, îți dezvălui prima regulă. Cele mai bune instrumente de scris pentru micuțul tău nu sunt neapărat și cele mai scumpe. De fapt secretul este să alegi creioane, stilouri ori pixuri care i se potrivesc năzdrăvanului tău. Citește sfaturile practice de mai jos și te vei simți la final ca un adevărat expert în instrumente de scris.


Cele mai bune instrumente de scris pentru copilul tău nu sunt neapărat cele mai scumpe de pe piață

Este normal să îți dorești ca micuțul tău să aibă tot ce este mai bun, de la haine și mâncare până la instrumente de scris. Primul impuls este să te ghidezi după preț, însă acesta nu este întotdeauna un criteriu care îți garantează și calitate. Pentru un copil care n-a descoperit de mult timp tainele scrisului va conta mai mult ca instrumentul de scris pe care îl are să i se potrivească și să îi placă.

Alege instrumente de scris cu formă ergonomică

Pentru o scriere cât mai confortabilă, fără efort, alege pixuri și stilouri cu formă ergonomică. Această caracteristică asigură o scriere ușoară și plăcută, astfel că năzdrăvanul tău va iubi să scrie. Mizează pe pixuri Schneider ce au la bază tehnologia Viscoglide, secretul unui scris relaxat, cu alunecare ușoară. Și stilourile cu zonă de prindere cu manșon ergonomic sunt o alegere inspirată.

Scrie cu stânga? Cumpără-i instrumente de scris pentru stângaci!

Dacă micuțul tău se simte mai confortabil să scrie cu mâna stângă, nu îl obliga de fiecare dată când ai ocazia să folosească mâna dreaptă. Preferința lui nu este un defect, așa că nu ar trebui să încerci să îl corectezi fiindcă îi poți inhiba creativitatea, aptitudinile și gândirea divergentă (rezolvarea unei probleme în moduri neconvenționale), spun specialiștii în domeniu. Alege un model recomandat pentru începători, dezvoltat în colaborare cu învățători și testat intensiv în școli, așa cum este stiloul Schneider Base Kid.

Cutia acestui model conține un corp scurt și unul lung, pentru a fi folosit pe măsură ce copilul crește. Nu degeaba a fost premiat pentru design inovator. Descoperă mai multe modele în gama de birotică și papetărie de la Papetarie.ro.

Ține cont de greutatea instrumentului de scrisului

Un copil are nevoie de instrumente de scris pe care să le poată ține ușor în mână, cu care să poată să scrie repede și frumos și care să cântărească puțin. Dacă instrumentele respective nu alunecă ușor pe o foaie de hârtie, atunci este evident că alegerea nu este una tocmai bună. Așadar, alege modele de pixuri și stilouri care sunt mai subțiri la locul de prindere și care sunt ușoare, astfel încât să nu obosească mâna celui mic. În timp, acestea vor contribui la formarea scrisului frumos al copilului.

Investește în instrumente de scris cu design atrăgător

Poate că tu vrei să cumperi instrumente de scris cu aspect elegant și simplu, însă amintește-ți ce ți-ar fi plăcut atunci când erai în copilărie. Un copil va prefera întotdeauna un pix, un creion, un marker ori un stilou care are un aspect atrăgător, adică unul mai colorat, cu diferite detalii interesante. Fetițele sunt atrase de instrumentele de scris roz, portocalii ori roșii, în timp ce băieții le preferă pe cele albastre, negre ori verzi. Prin urmare, ține cont și de preferințele năzdrăvanului tău atunci când cumperi instrumente de scris.

Lasă un răspuns