Carti educative – Marea carte a animalelor. Marea carte a planetelor si stelelor

carti educativeDescopera si invata cu noile carti educative de la editura Univers Enciclopedic: Marea Cartea a animalelor, Marea Carte a stelelor si planetelor si Marea Carte a animalelor din mari si oceane!

Cele trei carti sunt carti educative, asemenea unor enciclopedii doar cu informatii esentiale, aducand o abordare noua asupra celor trei domenii de interes. Astfel, cartile sunt concepute pe tema “cel mai….”, cel mai puternic, cel mai mare, cel mai rapid, cel mai luminos, etc, asemenea unei carti de recorduri.

Marea Carte a animalelor este in primul rand o carte usor de  parcurs, cu informatii doar atat cat trebuie, mai exact, cuprinde speciile de animale care s-au remarcat intr-un fel anume si le mentioneaza acea trasatura. Grafica este una foarte meticulos conceputa, astfel, ajungem sa distingem foarte bine animalele unele de altele si sa stim ce le diferentiaza. Cartea este impartita pe5 mari categorii astfel: categoria de animale si pasari mari, animale periculoase, taratoare inspaimantatoare, animale polare si vietati marine. Datorita acestei carti putem descoperi lumea fascinanta a celor mai puternice animale ale planetei, incepand cu uriasul elefant si terminand cu uimitorul calmar colosal. Totodata cartea cuprinde si raspunsul la intrebarea care este cel mai mare animal care a trait vreodata!carti educative

Marea carte a animalelor din mari si oceane este ca un fel de supliment la prima carte deoarece se focuseaza doar pe vietuitoarele marine, in prima carte ele fiind mentionate doar succint. Cu ajutorul acestei carti putem descoperi fascinantele animale din mari si oceane, de la broasca testoasa pieloasa si rechini, pana la cel mai mare animal de pe planeta- puternica si uimitorea balena albastra. La fel ca precedenta si aceasta carte este impartita in categorii de interes: reciful de corali,  mamifere, caracatite, calamari, meduze, animale cu cochilie, rechini, pesti mari, precum si o categorie de animale care detin recordul la greutate, viteza si lungime.

Faptul ca cea mica e pasionata de spatiu nu mai e nicio noutate pentru mine, care, ma bucur ca o pot insoti in aceasta calatorie de cunoastere a sinelui. Am parcurs mult de la Zana Capsunica iar acum avem nevoie de ceva mai multa realitate in povestile noastre! Astfel, Marea Carte a stelelor si planetelor a venit la momentul potrivit, exact inainte de ora interactiva de la Mall.

Aceasta carte a venit la fix, astfel cea mica a recunoscut cateva planete dupa culoare si forma, a vazut racheta asemenatoare cu  macheta in care a intrat in contact la Mall si mai ales  a recunoscut vehiculul de teren care exploateaza suprafetele planetelor. Cu alte cuvinte cartea a fost cea mai de interes pentru micuta mea. Marea carte a planetelor si stelelor ne poveste in cele 8 parti ale sale despre: planeta noastra, sistemul solar, soare, superstele, galaxii uriase, explorarea spatiului, cerul noptii si mijloacele de strabatere a terenului altor planete.carti educative

Toate cele 3 carti fac parte din colectia Usborne si pot fi gasite doar pe site-ul Univers Enciclopedic Junior. Totodata, pentru micii exploratori pasionati de carti si de aflarea unor lucruri noi intr-un mod usor, aceste carti educative pot fi si un bun cadou pentru urmatoarea perioada.

O zi minunata va doresc!

XOXO

3 comments

  1. smarandache daniela says:

    Imi plac foarte mult cartile si cred ca le voi cumpara copiilor mei, foarte interesante

Leave a Reply