Retete cu boabe de cacao crude

boabe de cacaoDe ce ai folosi boabe de cacao crude cand pudra de cacao e la indemana? Te invit sa vezi mai jos retetele pe care le poti face cu ele si ce beneficii aduc sanatatii daca sunt folosite crude.

Nu am trait cu boabe de cacao si pana de curand nu le vazusem decat pe diferite site-uri. Iata ca cei de la Aromes Noir m-au provocat sa le folosesc intr-un preparat dar eu, la primul miros al miezului de boabe de cacao, deja ma vedeam inventand ciocolata neagra cu 100% cacao. Cum nu sunt mare fan ciocolata mi-am potolit “pofta” de gatit cu altceva: biscuiti si cheesecake fara coacere.

Ceea ce nu stiu multi dintre noi, este ca boabele de cacao, implicit miezul din boabe de cacao are foarte multe beneficii daca este consumat crud:

Continut ridicat de antioxidanti
Stimuli naturali ai serotoninei (hormon de fericire) si endorfinei
Mentinerea starii de sanatate a sistemului circulator
Ajuta la imbunatatirea elasticitatii vaselor de sange
Ajuta la reglarea metabolismului prin continutul ridicat de fibre
Ajuta la mentinerea sanatatii creierului
Ajuta in lupta cu oboseala prin continutul ridicat de magneziu

Eu am inceput cu pasi mici, mai intai l-am gustat simplu. Are un gust bun insa nu poti manca mai mult de echivalentul unei boabe intregi, apoi l-am adaugat intr-un porridge si m-am incumetat si la un ceai ca inlocuitor pentru cafeaua de la amiaza. Apoi am trecut la treburi mai serioase, insa pentru retete si sugestii va invit sa cititi mai jos.

Cheesecake cu boabe de cacao crude

Pentru blat am folosit bucatele de biscuiti Oreo si le-am amestecat cu unt topit. La 200g biscuiti se foloseste 60g unt. Am presta totul pe fundul unei tavi de gatit si am pus la rece minim o ora.

Crema:

600g branza moale

200g zahar pudra

250g frisca lichida/ smantana pentru gatit

1 lamaie

12 g gelatina

bucatele din boabe de cacao crude

Primul pas este sa urmam instructiunile de pe ambalaj pentru prepararea gelatinei. Intre timp, se amesteca branza cu zaharul si zeama de lamaie. Apoi se adauga frisca/smantana, bucatile de cacao cruda si gelatina dizolvata. Se amesteca pana se incorporeaza si apoi se pune in forma in care am pus blatul. Se lasa la frigider pana se intareste.

Pentru glazura eu am folosit mure congelate si jeleu.boabe de cacao

Biscuiti cu bucati de boabe crude de cacao

Recunosc ca astia sunt favoritii mei, nu doar la gust dar si la forma. Imi place cafeaua si imi plac si biscuitii asa ca am insumat doua lucruri intr-unul singur.

Ingrediente:

1 lingura cafea solubila sau orzo

125 g unt la temperatura camerei

1 ou mare

150g zahar pudra

1 plic zahar vanilat

40g amidon

1 lingura de cacao

2 linkuri de boabe crude de cacao

5g praf de copt

apx 450g faina alba

Reteta:

Cafeaua solubila sau orzo se dizolva intr-un pahar mic cu apa calda. Untul, oul, zaharul, zaharul vanilat, amidonul si cacao se amesteca pana la omogenizare. Se adauga praful de copt si jumatate din cantitatea de faina si se amesteca si apoi se adauga putin cate putin faian pana se obtine un aluat mai tare, nelipicios, dar elastic.boabe de cacao

Se iau bucatele din aluat si se fac forme ovale, se asaeaza pe o tava de copt tapetata cu hartie de copt sau unsa cu unt. La final, se foloseste o scobitoare pentru a obtine acea scobitura in mijloc si pentru a-i da forma unei boabe de cafea. Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 170g si se lasa la copt apx 10-15 minute.

Acestei biscuiti merg consumati si langa un ceai cu boabe de cacao, coaja de lamaie, coaja de portocala, scortisoara si fructe de goji. Un miros de iarna, un gust deosebit si un efect relaxant, vitaminizat ce ne asigura ca stresul si oboseala vor fi departe de noi.boabe de cacao

Iar daca includerea in retete dulci a bucatilor din boabe de cacao crude ar fi fost evidenta, iata ca blogul Aromes-Noir dezvalui o intreaga varietate de retete in care acest ingredient poate fi inclus. Am incercat de curand si friptura cu boabe de cacao iar gustul mi s-a parut cu adevarat exotic, asemenea costitelor cu miere de albine, usor dulce, usor amar si pana la capat excentric.

Aromes-Noir ofera toate aceste produse si sub forma de pachete de sarbatori pe care va invit sa le descoperiti accesand site-ul.

O zi energizanta va doresc!

XOXO

2 comments

Leave a Reply