Fise de lucru grupa mare intr-un caiet de jocuri si activitati de la Editura Rao

Uneori, activitatile sub forma de fise de lucru grupa mare sunt una dintre cele mai eficiente metode de a vedea daca un copil este sau nu pregatit pentru a deveni scolar in toata regula. Editura Rao a conceput un caiet de jocuri si activitati distractive si interactive pentru a usura rezolvarea acestor fise de lucru grupa mare atunci cand se confrunta cu ele la gradinita sau acasa.

Iata ca am ajuns in grupa mare! Intotdeauna mi se parea o exagerare cand mamele ziceau (cu jale parca) “Vai, ce repede a trecut timpul!”, mai ales cand eu ma chinuiam zi de zi de cu un bebelus care parca nu crestea pe atat de repede pe cat mi-as fi dorit. Ma gandeam la fiecare schimbare de scutec cat va mai trece pana cand nu va mai trebui sa privesc un sfincter in nevoie de curatare, pana cand nu voi mai fi muscata de sfarc, trasa de par, apucata de ochelari, vomitata pe haine (sau pe fata) ba chiar improscata cu fecale pe mana…. Iata ca prima raza de soare s-a vazut cand cea mica a inceput sa mearga singura si sa inteleaga anumite cerinte cum ar fi dusul servetelului la gunoi, adusul unui scutec, nevoia de control a vezicii urinare, samd. Era cuminte, ascultatoare, atenta si interesata de lucrurile noi, iar apoi, a ramas doar atenta….

Orice mama cu care am vorbit se plange ca ar avea un copil incapatanat si, oarecum, asta denota personalitate, un copil care vrea sa se descopere singur nu doar sa fie docil. Cartile de parenting toate zic asta: creste copilul cu blandete si fii alaturi de el cand se descopera pe sine lumea inconjuratoare dar, nimeni nu zice ce ar trebui sa faca o mama sa aiba o doza nemarginita de rabdare si nervi de otel. Poate doar cele 5 minute ocazionale de plans in baie mai reusesc sa aduca un echilibru si dorinta de infranare atunci cand nervii ajung intr-un punct critic!

Oricat de incapatanata ar fi Bianca, in materie de activitati extracurriculare, cea mica a ales sportul sub forma de tenis si karate, lucru de care nu as putea fi mai mandra mai ales ca ii formeaza un corp armonios si chiar i s-au dezvoltat destul de mult muschii pe intreg corpul. Disciplina necesara efectuarii acestor sporturi parca a facut-o totusi mai competitiva, mai incapatanata sau, “mai cu personalitate”, cum zic autorii de parenting! Totusi, nici la gradinita nu se lasa mai prejos, spiritul competitiv o face sa isi doreasca mereu sa fie prima care termina de rezolvat acele fise de lucru grupa mare pe care le primesc, ceea ce nu se poate de fiecare data, cu atat mai mult cu ca sunt copiii care repeta grupa mare, oferindu-le astfel un avantaj in rezolvarea activitatilor zilnice.

fise de lucru grupa mare

Dintre toate caietele cu jocuri si activitati, cele de la Editura Rao au fost cu mult peste media oferita de celelalte edituri de pe piata. Noi am avut si caietele de activitati anterioare, incepand cu acest caiet de activitati pentru grupa mica apoi acest caiet de jocuri si activitati pentru grupa mijlocie si acum continuand cu aceste fise de lucru grupa mare.

Schema dupa care a fost conceputa cartea se pastreaza si la editia curenta: 4 piloni de dezvoltare, un personaj principal care castiga prieteni pe parcursul cartii si 22 de teme care dau startul unei noi serii de activitati.

Fiecare dintre cele 22 de teme incepe cu o povestiora si apoi continua cu activitati de lectura, logica, desen si descoperirea lumii inconjuratoare. Prin activitatile cuprinse in aceasta carte se trece prin toate cunostintele pe care un copil de grupa mare ar trebui sa le aiba: asemanari si deosebiri intre cele 3 tipuri de scriere, actiuni de triere, clasificare, comparare, timpul, spatiul si succesiunile.

Inca de la editia anterioara mi-a placut ca a scris cu litere de tipar cuvinte intregi, activitate ce continua si la aceasta editie cu scrisul de mana si cel de tipar. Se pastreaza totodata si diferitele informatii si/sau curiozitati care sunt redate in jocul paginii si evidentiate cu o culoare mov.

Ca si parte distractiva, la final este o pagina intreaga de abtibilduri pe care cei mici le pot lipi sau, in cazul meu, le pot include in felicitati pentru cei dragi!fise de lucru grupa mare

Incurajarea de la final este binevenita si creste increderea celor mici in fortele proprii ajutandu-i sa inteleaga ca acum sunt copii mari si au toate cunostintele necesare pentru a trece la urmatoarea etapa, cea de scolar! Caietul cu fise de lucru grupa mare poate fi gasit pe Libris, in majoritatea timpului beneficiind de o promotie.

Voi ati parcurs aceasta serie de caiete de activitati cu micutii vostri? Care vi s-a parut mai atractiva pentru cel mic? Ce alte caiete cu activitati au beneficiat de un feedback pozitiv din partea micutilor vostri?

O zi placuta!

XOXO

One comment

  1. FRUNZA BIANCA says:

    Buna! Inainte de toate, multumesc pentru tot ce publici, informatii pretioase si livrate corect si in termeni concreti, un fel de bun simt scriitoricesc rara avis in peisajul bloggerilor.
    Acum despre caietele RAO, nu le-am folosit inca, dar m-ai convins sa le cumpar. Nu pentru copiii mei, ci pentru elevii mei, eu fiind profesoara, iar elevii mei sunt speciali, si nu mi-e usor sa aleg caiete de lucru pentru ei. In sistemul de invatamant special nu avem manuale… Singurele care exista sunt din anii 90, carti rupte si murdare si oricum nu ii ajuta pe toti, atunci nu erau asa constituite clasele.
    Cand intri intr-o librarie esti efectiv bulversat de cantitatea ofertei, si nu am timp efectiv sa caut si sa aleg cea mai buna varianta. Asa ca deseori ajung acasa cu carti prea grele pentru ei, si-am dat banii degeaba.
    Faptul ca gasesc bloguri care descriu in amanunt carticele si caiete de lucru pe nivelul care mă intereseaza este extraordinar 🙂 Multumesc!

Leave a Reply