Brainbox vine pe piata cu un concept unic: stimularea memoriei, atentiei la detalii si invatarea alfabetului. Credeai ca nu se poate? Hai sa vezi! Se poate juca cu un numar nelimitat de jucatori, dar are si varianta de joc pentru un singur utilizator!
Brainbox este o inovatie iar mie, mi-a placut mereu inovatiile atunci cand a venit timpul sa invat micuta domnisoara tot ce trebuie pentru a fi pregatita sa devina o adevarata scolarita. Asadar, de la fise de lucru grupa mare, la carti de joc sau caiet de activitati, le-am cam facut pe toate inca de la varsta de 2 ani. Nu conta daca la inceput erau doar niste mazgalituri cu un marker lavabil, semne grafice sau fazele initiale de formare a cifrelor si literelor, cert e ca odata cu ele am vazut o evolutie. Le-am pastrat pe toate, caiete, desene, imitatii nereusite de portrete sau peisaje, medalii, trofee, alaturi de bratara din maternitate, ciuful de par de bebelus si buricul care a cazut. Avem un “cufar cu zestre” plin de amintiri frumoase pe care cea mica le priveste mereu cu ochi de soacra, simtindu-se bine la stadiul la care este acum.
Brainbox a fost ca o gura de aer pentru mine, mai ales ca se poate juca atat cu un singur jucator cat si in mai multi. Cu alte cuvinte, este un joc ce te ajuta sa iti dezvolti simtul de observatie pentru detalii fiind o adevarata provocare pentru creierul oricui, adult sau copil.
Varianta de joc cu un singur jucator: se extrage o carte si se analizeaza cu mare atentie toate detaliile desenelor de pe ea timp de 10 de secunde (in acest sens jocul vine echipat cu o clepsidra). Apoi se lasa cartea cu fata in jos si se citesc cu atentie intrebarile. Se ia un caietel si se scrie raspunsul pe rand la toate intrebarile de pe verso. Ulterior se intoarce cartea si se verifica daca raspunsurile sunt sau nu corecte. Cu cat mai multe raspunsuri corecte cu atat mai mare este punctajul obtinut la final.
Varianta de joc cu mai multi participanti: Se extrage o carte, se intoarce clepsidra si se studiaza foarte bine toate detaliile cartonasului. La expirarea timpului se arunca cu zarul. Ce numar indica zarul, acela este numarul intrebarii la care trebuie sa raspunda participantul. Daca a raspuns corect, pastreaza cartea, daca a gresit o pune inapoi in cutie. La finalul jocului, dupa 10 minute, cine are cele mai multe carti adunate castiga.
Am incercat varianta de Brainbox cu litere si grupuri de litere insa cea mica a cedat destul de repede datorita incapatanarii. Detesta sa nu stie mereu raspunsurile corecte, sa greseasca sau sa piarda, asa ca prima ei cale de iesire este abandonul. Putin cate putin am incurajat-o, am mai “gresit” si eu si am facut astfel incat sa aiba mereu un avantaj de macar o carte fata de mine, astfel am ajutat-o sa isi gaseasca increderea si competitivitatea aia constructiva care o face sa fie mai concentrata pe scopul final.
Brainbox este cu adevarat o provocare pentru creier, asta pentru ca esti mereu bagat in priza, atent la orice detaliu de pe cartonas iar intrebarile sunt cat se poate de precise: “Ce culoare are steguletul (de 2mm) din varful unui cort?”, “In ce directie sunt orientate oile” sau “Ce culoare are pana de la palaria unui domn?” sunt doar cateva dintre intrebarile la care va trebui sa gasiti raspunsul corect. Jocul poate fi gasit pe Libris in mai multe variante!
Voi ce parere aveti despre astfel de jocuri? Credeti ca este unul potrivit pentru a fi jucat in familie cu copii suparaciosi? 🙂
O seara minunata va doresc!
XOXO
Thanks for this useful information