Fulgi de drojdie inactiva. Cum ii poti folosi la paste?

fulgi de drojdie inactivaNu am gatit pana acum cu fulgi de drojdie inactiva insa iata ca, se pare, ca am pierdut un ingredient foarte important atat pentru vegetarieni cat si pentru cei non-vegetarieni.

De fiecare data cand ma apuc de gatit ceva ce iese din zona mea de confort, parca explorez o noua lume si, desi pastele sunt unele dintre mancarurile mele preferate, nu m-as fi gandit ca ar fi o varianta vegetariana delicioasa de a le prepara cu fulgi de drojdie inactiva.

In materie de paste, cu cat sunt mai simple cu atat sunt mai bune, chiar si micuta mea domnisoara le prefera cu sosuri foarte simple si foarte gustoase. Pastele cu fulgi de drojdie sunt usor de gatit dar timpul de preparare depaseste 15 minute, atat cat imi ia de obicei sa fac un sos decent si sa fierb pastele.

Ingrediente:

  • 250 grame paste;
  • 2 cartofi;
  • 1 morcov;
  • 1 ceapa medie;
  • 4 linguri fulgi de drojdie inactiva;
  • 2-3 catei de usturoi;
  • zeama de la o jumatate de lamaie;
  • sare;
  • piper
  • busuioc proaspat

Se pun la fiert separat pastele si separat cartofii, morcovul si ceapa. Cand sunt fierte legumele se pun in blender pana se face o crema. Se adauga apoi usturoiul proaspat si patru linguri de fulgi de drojdie, zeama de lamaie, condimentele si frunzele de busuioc si se continua cu blenderul pana totul devine o pasta. Se poate adauga apa in care au fiert legumele pentru a regla consistenta. Amestecul se pune intr-o tigaie si se mai lasa cateva minute pe foc, puteti adauga optional si o lingurita de ulei de masline.fulgi de drojdie inactiva

Pastele cu sos vegetarian si fulgi de drojdie inactiva au un gust diferit fata de cele cu parmezan insa nu sunt de ignorat. Eu sunt o eterna indragostita a mirosului de parmezan proaspat ras pe paste, asa ca daca ar fi dupa mine as adauga si putin parmezan pe paste chiar daca acesti fulgi de drojdie inactiva sunt deja considerati “parmezanul vegetarienilor”.

Drojdia inactiva este numita “proteina vegetarienilor”, deoarece este o sursa bogata de proteine complete, avand peste 55% proteina de calitate. Cu un continut de 18 amino-acizi, fulgii de drojdie intra in categoria proteinelor complexe si pe langa acestea, contin si 15 minerale.

Fulgii contin o urma de minerala, numita chromium, cunoscuta ca un factor de toleranta al glucozei. Acesta este raspunzator de reglarea glucozei fluctuante din sange in cazul diabeticilor, si a presiunii arteriale scazute. Alte elemente aflate din belsug in fulgii de drojdie: magneziu, cupru, vanadium, molybdenum si litium. Alte elemente aflate din belsug in fulgii de drojdie: magneziu, cupru, vanadium, molybdenum si litium.

Se poate presara in salatele, la salatele de vlastari si plantute, avand un gust delicios de branza slaba, insa consumul se recomanda sa fie cu masura. Mancata in exces poate chiar produce alergii la produs sau chiar probleme de digestie. Se foloseste pentru a imbunatati valoarea nutritiva si gustul mancarurilor si ca agent de legare, ca inlocuitor de ou, in perisoare, drob, etc.

Mi-a atras atentia faptul ca acesti fulgi de drojdie inactiva pot fi inclusi cu succes intr-o diversitate de preparate, nu neaparat pentru un stil de viata vegetarian dar si pentru ocazionalele incercari de a include in regimul zilnic alimente cu mai multi nutrienti.fulgi de drojdie inactiva

Fulgi de drojdie inactiva puteti sa gasiti inclusiv pe Sanovita unde puteti beneficia de o reducere suplimentara de 15% folosind codul “paulasosoi”.

Voi ati folosit pana acum fulgi de drojdie inactiva in mancarurile voastre?

O zi minunata!

XOXO

Leave a Reply