Prajitura simpla cu crema de curmale si unt de arahide

curmaleCele mai bune curmale le-am mandat in Egipt, iar de atunci inca mai caut cele mai bune sortimente de curmale de pe piata. Unele din ele le-am gasit chiar pe Sanovita!

Imi place sa rontai diferite fructe uscate sau curmale in loc de alte variante mai nepotrivite atunci cand ma plictisesc sau cand vreau doar sa imi astampar foamea. Asa ca, atunci cand am dat peste aceasta reteta simpla de prajitura cu crema de curmale si unt de arahide m-am gandit ca trebuie sa o incerc.

In perioada sarbatorilor majoritatea face excese, insa ce faci daca acest comportament se repeta din nou in ianuarie, cand este Craciunul pe stil vechi? E drept, eu nu am postit, nu am aceeasi dorinta de a-mi provoca o indigestie in prima zi de Craciun si ma multumesc si cu un singur fel de mancare consumat fara paine, insa ceea ce nu pot refuza aproape niciodata este o prajitura buna.

De regula nu imi plac prajiturile cu crema dar asta nu e de ratat! Nu contine unt sau margarina ci doar curmale, unt de arahide si apa. Iata mai jos reteta pentru blat dar si pentru crema!

Ingrediente blat:

  • 100 grame faina;
  • 15 grame karob pudra;
  • 1/2 pliculet praf de copt;
  • 1/2 praf de sare;
  • 90 grame zahar (sau puteti folosi 45 indulcitor Edulcorem 1:2 ca cel folosit pentru reteta de tarta de mere);
  • 60 ml ulei (sau 50 ml ulei si o lingurita mica de ulei de cocos);
  • 100 ml lapte vegetal sau lapte de vaca 1.5% grasime;
  • 1 lingura otet.

Se amesteca ingredientele uscate: faina, karob, praf de copt si sare. In alt bol se amesteca ingredientele umede:ulei, lapte si otet, cu zaharul/indulcitorul si se amesteca pana la topirea acestuia. In final se amesteca cele doua compozitii, aceasta ar trebui sa aiba consistenta unui chec. Se pune totul intr-o tava la cuptor pentru apx 40 minute. Se verifica cu o scobitoare din cand in cand daca este coapta. Se lasa la racit 2 ore si intre timp putem face crema.

Ingrediente:

  • 100g curmale
  • 2 linguri unt de arahide
  • 2 linguri karob pudra
  • apx 100ml apa

Toate ingredientele se pun in blender se se adauga apa pentru a obtine consistenta dorita. Crema se aplica pe blat, putandu-se decora optional cu migdale, nuci, fructe uscate sau se poate servi doar cu crema.curmale

Dupa toate prajiturile mancate de sarbatori prajitura asta simpla cu unt de arahide si curmale vine ca o placere fara compromisuri, putand fi mancata fara problema kilogramelor in plus. La fel este si cazul retetei de biscuiti cu unt de arahide unde ingredientele sunt putine iar rezultatul este unul destul de sofisticat.

Curmale, unt de arahide si karob poate fi gasit pe site-ul Sanovita. La plasarea unei comenzi puteti beneficia de o reducere suplimentara de 15% daca folositi codul “paulasosoi”.

Voi ce bunatati simple ati facut de sarbatori sau dupa sarbatori?

O seara minunata!

XOXO

Lasă un răspuns