Retete Quinoa: chiftelute cu sos de rosii

retete quinoaTe-ai saturat de Retete Quinoa ce constau doar in budinca? Vrei ceva consistent care sa inlocuiasca o masa? Iata una din acele retete quinoa care iti poate deveni pranz sau cina!

Stiu ca abia am scapat de post dar unele preparate sunt atat de bune incat cu greu poti echivala gustul cu cel al unui preparat cu carne. Quinoa este, dupa cous cous si linte, un aliment care a fost inclus aproape natural in preparatele mele inca de cand l-am descoperit datorita provocarilor continue lansate de cei de la Sanovita.

Quinoa este noul “vibe”, noul trend pe care marile companii nu se dau in laturi sa il exploateze cat mai mult datorita multiplelor beneficii pe care aceasta le are. Ultima data am gasit la Lidl snacksuri cu quinoa dar au si cei de la Sanovita o varianta absolut delicioasa cu ierburi aromatice a clasicelor saratele.

Quinoa este numita un superaliment datorita continutului ridicat de vitamine, minerale si alti nutrienti esentiali sanatatii noastre. Totodata, quinoa nu contine gluten, este usor de digerat si nu are un continut caloric ridicat, astfel incat o pot consuma fara probleme si persoanele cu intoleranta sau alergie la gluten, cat si persoanele care urmeaza o cura de slabire. Avand un continut ridicat de proteina, quinoa esta un aliment consumat de cei care urmeaza o dieta vegetariana sau raw-vegana.

Onorand acest aliment dar si stilul de viata vegetarian, am incercat azi o reteta de chiftelute cu quionoa si linte cu sos de rosii (bineinteles, facut de mine cu rosii din gradina proprie!).

Pentru 2 portii de chiftelute aveti nevoie de urmatoarele:

  • 50 grame quinoa fiarta;
  • 50 grame linte rosie fiarta;
  • 1 cartof mic fiert;
  • 100 grame ciuperci;
  • 1/2 ceapa;
  • 1 morcov mic;
  • 1 lingura seminte de in;
  • 1 lingura seminte de dovleac curatate;
  • 1 lingura faina;
  • 2-3 catei de usturoi;
  • 1 lingurita boia dulce;
  • 1 lingurita curry;
  • patrunjel proaspat dupa preferinta
  • sare;
  • piper.

Se fierb separat cartoful, lintea si quinoa, nu dureaza mai mult de 15 min. Intre timp se da pe razatoarea mica morcovul si se piseaza usturoiul. Dupa fierbere cartoful se poate pasa cu furculita pana devine un piure. Se caleste ceapa cu ciupercutele taiate marunt in putin ulei pana acestea nu mai lasa apa. Se amesteca toate ingredientele intr-un bol incapator pana totul devine o pasta.retete quinoa

Se formeaza cu mainile ude mici bilute din pasta obtinuta si se pun pe o tava acoperita cu foaie de copt. Se aplatizeaza usor si se lasa 30 min pe o parte si 30 min pe cealalta parte la foc mic, in cuptor. Rezistati sa nu le mancati pe toate cand va mirosi in casa a curry si usturoi, ca de altfel nu veti mai avea ce pune in sos!

Pentru sos avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 1/2 ceapa;
  • 100 grame ciuperci;
  • 100 grame porumb;
  • 200 grame pasta de rosii;
  • chiftelutele de quinoa;
  • sare;
  • patrunjel
  • piper.

Se pune la calit ceapa cu ciupercutele sau, puteti cali doar ceapa iar ciupercutele sa le faceti intregi la cuptor, adaugandu-le odata cu chiftelutele. Astfel, eu consider ca se pastreaza mai bine gustul lor si sunt mai crocante. Eu am facut initial prima varianta dar a doua oara am facut sosul adaugand ciuperci facute la cuptor, fara sa le calesc cu ceapa.

Se adauga celelalte ingrediente si se lasa cateva minute la fiert, apoi se adauga chiftelutele si se mai lasa 2 minute. Pofta buna!retete quinoa

Aceasta este una dintre acele retete quinoa care implica mai multa munca, dar care nu este greu de realizat, spre deosebire de o budinca de quinoa, salate aperitiv sau smoothie. Uneori a face o reteta vegetariana sau o reteta quinoa este mai greu decat daca ai face varianta traditionala a preparatului insa la final, daca numeri caloriile si nutrientii te poti declara un castigator.

Nu cred ca voi putea adopta un stil vegan sau vegetarian pentru o perioada lunga sau chiar sa ma dedic 100%, imi plac prea mult placerile vinovate culinare! Pentru aceia dintre voi care doriti sa incercati din pura curiozitate sau din necesitate una dintre aceste preparate va las link catre locul unde gasiti majoritatea produselor folosite in aceasta reteta.

Totodata, la plasarea oricarei comenzi pe site puteti folosi codul “paulasosoi” pentru a obtine o reducere suplimentara de 15%.

O seara minunata va doresc!

XOXO

2 comments

Lasă un răspuns